自由報料

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

caroni 發表於 19-5-9 23:06
唉,其實有啲唔明點解父母同仔女唔可以一齊去申請,要走2轉

你試下打去問下! 反正你都book左時間咯

大宅

2019勳章 美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章

Smallredred 發表於 19-5-6 18:49
BB 資料:2018 年出世,父母為香港永久居民
辦理中心:上環
需攜帶

你好有心機分享!多謝!早點睇到我就唔洗行多轉。因為之前唔知要passport呢!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章

cattz288 發表於 19-5-9 23:11
你試下打去問下! 反正你都book左時間咯

好,不過佢電話好難打 ^^"

大宅

2019勳章

正準備幫BB申請, 資料好有用, 感謝
另外想問, 即場影證件相, 一個十個月大BB影唔影到?

大宅

caroni 發表於 19-5-9 23:31
好,不過佢電話好難打 ^^"

有特區護照就唔使用回鄉證

男爵府

fungfung060922 發表於 19-5-10 21:55
有特區護照就唔使用回鄉證

即我可用特區護照副本幫仔申請?

大宅

caroni 發表於 19-5-10 21:57
即我可用特區護照副本幫仔申請?

你回鄉證過期可以用你的特區護照來幫你仔做證但要正本 你仔係首次定換證?

男爵府

fungfung060922 發表於 19-5-10 22:12
你回鄉證過期可以用你的特區護照來幫你仔做證但要正本 你仔係首次定換證?

...

謝謝你,係首次呀

大宅

caroni 發表於 19-5-10 22:15
謝謝你,係首次呀

首次一定要有父或母的身分證同有效的回鄉證或特區護照 除非你仔自己有特區護照 父母就只需要身分證

男爵府

fungfung060922 發表於 19-5-10 22:21
首次一定要有父或母的身分證同有效的回鄉證或特區護照 除非你仔自己有特區護照 父母就只需要身分證
...

謝謝,我試下帶我本護照先

大宅

caroni 發表於 19-5-10 22:26
謝謝,我試下帶我本護照先

唔使客氣

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

好有用,最近都諗住幫bb整,唔該晒

複式洋房

caroni 發表於 19-5-9 22:30
請問需要父母回鄉證嗎? 因我個張到左期,拎左籌同小朋友一齊整

唔需要父母回鄉證!

複式洋房

winniekoyle 發表於 19-5-10 10:22
另外想問, 即場影證件相, 一個十個月大BB影唔影到? ...

去快圖美啦,安心d

複式洋房

winniekoyle 發表於 19-5-10 10:22
另外想問, 即場影證件相, 一個十個月大BB影唔影到? ...

我仔8個月
快圖美

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

男爵府

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

請問有無試過旺角中旅樓下啲証件相? 定係中旅社入面機影好啲? 邊度平啲? thanks

大宅

畀面勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
Smallredred 發表於 19-5-7 08:49
可以,其實係仲好,可以有準備d 咁影
外邊的影樓,只要同佢講係做回鄉證的,就會幫你影完相,send 比中旅 ...

咁好!佢用同一張相,收左我200

大宅

2019勳章 Xmas吸收勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

子爵府

Smallredred 發表於 19-5-6 18:49
BB 資料:2018 年出世,父母為香港永久居民
辦理中心:上環
需攜帶

記住要帶出世紙正本+副本,否則唔可以確認你和BB既關係

子爵府

sanriokitty 發表於 19-5-17 15:15
記住要帶出世紙正本+副本,否則唔可以確認你和BB既關係

同埋有jm講既護照照片相差太遠既問題,佢會比張紙簽署返有關護照未到期,相片有差異之聲明書之類

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊