家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我直都無為自動增值八達通,配上任何優惠,例如乜乜易賞錢,但今日心思思,其實呢啲優惠,喺咪慳番唔少?定喺其實都喺最終間接另你支出更多?

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

我自動增值 儲信用卡積分換禮卷

伯爵府

回覆樓主

假如一家幾口,乜都用八達通,都用同一張信用卡自動增值,係好易儲積分,
我認為唔會用多咗錢,八達通每日只增值一次,又有limit ,信用卡更易用多啦

複式洋房

用自動增值玩埋oepay,賺唔少積分換現金卷/理數

kittykwok385    發表於 19-5-7 14:07

別墅

sylingcccc 發表於 19-5-7 02:00

Ole pay 點玩的?

男爵府

2019勳章

sylingcccc 發表於 19-5-7 02:00

你有無升級?
我心大心細諗緊好唔好提供埋住址,提升每月過數上限由6000增至10000

複式洋房

MCEsc 發表於 19-5-8 23:53
你有無升級?
我心大心細諗緊好唔好提供埋住址,提升每月過數上限由6000增至10000
...

睇你想唔想比埋個地址羅,比埋一個月玩多$4000,仲要係其中$5000可以直接入戶口,賺盡啲即

複式洋房

silly.cat 發表於 19-5-8 23:37
Ole pay 點玩的?

oepay係八達通個app,登記左最多一個月可以將有信用卡自動增值功能八達通啲錢轉入app到再轉返入戶口,或者將啲錢轉去其他八達通再去退錢,從而0消費賺現金卷/里數

複式洋房

MCEsc 發表於 19-5-8 23:53
你有無升級?
...
我有多過一個oepay戶口,一個升到最高級,一個月玩到$10,000,另一個一個月玩到$6000

別墅

2019新春慶豚圓

kws226 發表於 19-5-6 20:49
我自動增值 儲信用卡積分換禮卷

民房

回覆 Kelvin(C.M.So) 的帖子

如果你日日都搭車返工的話, 一定搞自增, 我用三張八達通係自增, 用晒同一張信用卡
再download八達通app, 每日幫自己增值500, 轉頭即刻拎返出黎

咁就500X10=5000 = look左5000蚊, 再有1.5% 回贈, 咁就每個月拎返$75

$75x12=$900一年, 可以去轉美食之旅了~

複式洋房

ngyufong 發表於 19-5-9 09:19

如果你日日都搭車返工的話, 一定搞自增, 我用三張八達通係自增, 用晒同一張信 ...

可以增值夠$10,000既,安信銀聯卡有2%回贈,多過1.5%

大宅

如果你日日都搭車返工的話, 一定搞自增, 我用三張八達通係自增, 用晒同一張信 ...

每月/年有無上限
信用卡轉入?
轉出户口(好似payme毎年$50000,如12x$5000有$10000要滯留payme内是嗎?)
?
thx

男爵府

2019勳章

我用1.5%果張卡,回唔足1.5%。
500蚊只回7蚊。

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

請問點樣响八達通卡度攞錢? 要去邊度做攞錢呢個步驟? 唔該.

複式洋房

rolandbb 發表於 19-5-10 10:40
請問點樣响八達通卡度攞錢? 要去邊度做攞錢呢個步驟? 唔該.

download 八達通個app,登記個人資料後,將八達通啲錢轉入去八達通app到,再由app到轉返落銀行戶口

男爵府

方便,不用下下增值

大宅

2019新春慶豚圓

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
MCEsc 發表於 19-5-10 00:03
我用1.5%果張卡,回唔足1.5%。
500蚊只回7蚊。

係未渣打果張, 足架, 佢無出小數位,但回第2次加埋有15蚊架.

男爵府

2019勳章

yaya_c 發表於 19-5-19 16:53
係未渣打果張, 足架, 佢無出小數位,但回第2次加埋有15蚊架.

係果張呀...
我次次都顯示7蚊7蚊咁既!

男爵府

睇到答案了,謝謝

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊