想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

catcat_yu 發表於 19-5-8 11:04
抱抱。我都係。6周照到有心跳。7周停左。我尋日8周已經做左吸宮。係威爾斯做冇麻醉
...

我都係今日做左吸宮,無麻醉,個種感覺好難形容,我都唔敢睇佢吸出來個胚胎!我話醫生你唔好俾我睇啦,我費事傷心

大宅

catcat_yu 發表於 19-5-8 12:59
我政府做咋。冇麻醉情況下做既不過醫生手勢唔痛呀。$195 出院(emoji)

我私家做,加埋化驗組織$10000埋單,做呢d倒水甘!

大宅

Manmanman12345 發表於 19-5-8 13:45
加油JM!
我上年8月IVF bingo ,一直無流血無流啡,但8weeks 心跳停了,size 吾大,醫生建議我自然排走,結 ...

就係無流血無肚痛先覺得心酸,bb就甘係我地唔知既情況下走左,我個醫生話想化驗下個胚胎,所以叫我做吸宮,同埋可以乾淨d,無刮宮甘傷內膜
希望bb快d翻來啦,e家都唔敢見到大肚婆,見到就會唸起自己想喊,哎!!

男爵府

wingyuT 發表於 19-5-10 15:10
就係無流血無肚痛先覺得心酸,bb就甘係我地唔知既情況下走左,我個醫生話想化驗下個胚胎,所以叫我做吸宮 ...

Take care

大宅

wingyuT 發表於 19-5-10 15:07

$10000 都算平喎。我聽人地話仁安要2萬

大宅

wingyuT 發表於 19-5-10 15:00
我都係今日做左吸宮,無麻醉,個種感覺好難形容,我都唔敢睇佢吸出來個胚胎!我話醫生你唔好俾我睇啦,我 ...

唔好睇啦。血林林。不過做完冇乜出血。比我想像中好。而且唔會覺得虛。之前自然流自己覺得流太多血晒。今次揀岩左手術

大宅

你咁諗,一早知唔健康,就bb 唔出世,好過出世後先發現唔健康,就成世慘。唔健康就bye bye, 下一個健康先會出世。唔好放棄。傷心完就繼續努力過。日子點都要過,時間唔會停。

水晶宮

回覆樓主:

bb好快再黎穩你,好好養好身體

大宅

catcat_yu 發表於 19-5-11 13:06
唔好睇啦。血林林。不過做完冇乜出血。比我想像中好。而且唔會覺得虛。之前自然流自己覺得流太多血晒。今 ...

可能係因為我係仁安睇開,所以價錢方面會有相差吧,我琴日做完今日都覺得無乜痛啦,同埋無乜流血流啡!我行得走得,不過都係坐個小月

大宅

potato38 發表於 19-5-11 13:20
你咁諗,一早知唔健康,就bb 唔出世,好過出世後先發現唔健康,就成世慘。唔健康就bye bye, 下一個健康先會 ...

嗯,我老公其實都係甘安慰我,自己其實都明白,只係自己都係需要時間平復咯,我都唸開左啦,e家做完吸宮,離下次放胎又邁進一步,

大宅

李露眉 發表於 19-5-11 13:21
bb好快再黎穩你,好好養好身體

多謝你,我會好好坐小月,e家養好身體最重要

大宅

wingyuT 發表於 19-5-11 17:49
可能係因為我係仁安睇開,所以價錢方面會有相差吧,我琴日做完今日都覺得無乜痛啦,同埋無乜流血流啡!我 ...

我都係囉。做完第日冇乜血啦。不過第3-4 又有返少少血同埋 feel 到子宮收縮。不過 so far 都唔洗食止痛藥。感覺 ok, 但都係坐下小月快D 復原。希望快D再放過。
雖然 BB 係肚只有個幾月。但冇左又好掛住佢。好掛住佢向肚裡面感覺

大宅

wingyuT 發表於 19-5-11 17:51
嗯,我老公其實都係甘安慰我,自己其實都明白,只係自己都係需要時間平復咯,我都唸開左啦,e家做完吸宮, ...

幾時知驗胎結果呀? 我得返一個胚胎咋。不過下次放之前醫生叫我做一次宮腔鏡先再放。

別墅

琴日睇完仁安...我8w4... 醫生都話胎停無心跳 size只有7w5
都係建議吸宮...報我大概2-3萬蚊搞掂 淨手術
醫生都有寫轉介信俾我返公立排
同老公都好傷心 考慮緊自然藥流定吸宮好...

大宅

busylilian 發表於 19-5-12 09:38
琴日睇完仁安...我8w4... 醫生都話胎停無心跳 size只有7w5
醫 ...

你可能唔係一直係仁安睇開,我係睇開個度,所以價錢可能有變化,如果淨吸宮(唔打麻醉)應該就係大概6500左右,我係化驗埋組織,所以埋單$10000,吸宮比較好就係可以一下子清曬裡面d野,等子宮盡快恢復迎接下一次,我10號做完,今日已經無乜血同留啡

大宅

catcat_yu 發表於 19-5-11 22:58
幾時知驗胎結果呀? 我得返一個胚胎咋。不過下次放之前醫生叫我做一次宮腔鏡先再放。
...

5/6複診睇結果,我仲有3粒,呢次係第一次放,我個醫生暫時未講下次應該點做!

別墅

醫 ...

我週數跟你差不多時間停胎。醫生卑我選藥流/刮宮,我選擇咗刮宮。一小時手術已經做完,清嗮組織。而且術後幾乎無血無腹痛。人都好精神。

睇妳選擇,我就超怕痛。而且受不了個胎係我面前流出黎… 藥流就時間長,痛,而且有流唔清再刮宮嘅風險… 我私家做,2萬幾買單

大宅

醫 ...

吸宮啦。藥流有排流。又痛又多血。流完個人好虛。即使話對個子宮唔傷。但傷身都一樣唔好。所以吸宮冇刮宮咁傷害性而且血量少唔會令身體虛弱。復原得快D

洋房

wingyuT 發表於 19-5-10 15:07

想請問妳係私家診所做?掂係私家醫院做?

大宅

c24141240 發表於 19-6-22 15:55
想請問妳係私家診所做?掂係私家醫院做?

仁安做

首頁

尾頁

跳至