夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

SillyDogDogDog 發表於 19-5-9 08:26
回覆 花花b 的帖子

我同我老公拍拖唔係好愛 但因為有共同興趣共同朋友成日一班人出去玩攝影係開心的。但到 ...

男性朋友分享,離婚前6,7 年無行埋,真係無反應,平時相處唔溫馨,有壓力,唔係黑面就嘈交,無可能有心情做

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

SillyDogDogDog 發表於 19-5-7 05:46
我29歲同而家老公一齊,而家都36歲,結左婚3年,其實當年識佢第2年己經傾過結婚,但佢唔想結,後來拖下又一 ...

真係排定差唔多, 因為政府係咪要排兩年 以上

複式洋房

魚肉翅 發表於 19-5-10 15:35
真係排定差唔多, 因為政府係咪要排兩年 以上

今日有朋友同我講要6年,最好34前排,原來我已經過左DEADLINE.../_\

複式洋房

Solarflare 發表於 19-5-7 09:56

佢都唔中意小朋友。

係,佢冇真心想生,亦唔係同我一齊計劃同面對。
2018年我鐘意左第2個,隻字不提生仔,佢就問我點諗,話2019年要生個仔,OK,而家2019年,我SHARE下D FD D 資訊,例如排卵期呀,幾多歲要做人工呀,去邊間醫院生呀,搵咩人湊好呀,但只要一講呢D話題,佢都會冇表情同唔回應,我知佢覺得我比說話佢聽,但其實我只係想佢分擔我GE憂慮....今晚,佢如常冇表情同唔回應,我好唔開心唔出聲,之後佢就向屋企發脾氣掉野,問有咩得罪我,我話我老勒,佢話佢都好想心情唔好,佢話我只係向度實行緊我的計劃。

仲有試過,去到排卵期果個星期,我攬佢,佢推開我 佢好惡好大聲咁話:唔好搞啦,好累呀!

果晚我同佢再嘈...我死心......多謝大家比意見我,我明白好多野唔可以強求,就算我個心返左黎一心想生仔,但我地彼此其實唔愛對方,佢一樣搞唔到,完唔到事,生唔到...呢排婚姻跟本就係錯左

我已經報左聽TALK去聽下雪卵係點,希望用剩餘錢可以放生佢,同埋可以比自己重生機會

大宅

你要加油堅強呀!你有好多人喺你身邊支持你!
平平穩穩又過一日

別墅

SillyDogDogDog 發表於 19-5-14 22:53
係,佢冇真心想生,亦唔係同我一齊計劃同面對。
2018年我鐘意左第2個,隻字不提生仔,佢就問我點諗,話201 ...

有啲男人真係好唔想準備有小朋友,你c6本身應該都唔係太鐘意小朋友或同佢地有互動嘛? 既然你好想要但佢俾唔到你想要既野,真係只有離開。

複式洋房

各位,今日我終於問清楚了
今日我同老公再嘈,佢終於認佢向性方面有障礙,佢話一早就同我講但我唔肯聽
That's why我地咁少行埋
That's why佢唔願意討論
人生 有時真係非如人願...

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

SillyDogDogDog 發表於 19-5-17 20:10
今日我同老公再嘈,佢終於認佢向性方面有障礙,佢話一早就同我講但我唔肯聽
That ...

'
肯講出嚟都好
共同面對
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

SillyDogDogDog 發表於 19-5-17 20:10
That ...

樓主,咁而家點呀?佢有冇睇醫生?

男爵府

That ...

你地婚前無討論生仔問題架咩?婚後先知佢唔想生?

樓主又點解咁想生仔?
而家香港生活艱難,政府又衰,無父幹真係唔好生好過。易地而處,你係個細路,如果係呢個家庭呢個社會仲想唔想出世?

伯爵府

我親戚又係咁,男女方都36歲,已結婚5年,女嘅好想有B B,男嘅就一直逃避,最終離婚收場,2年後雙方又再找到新男女朋友了,但女嘅要生BB真係愈來愈高難度了

侯爵府

回覆樓主:

剩係覺得你老公好賤。。。我都諗唔到其他形容詞,你話你唔得,大家面對解決佢囉。唔係下下發我脾氣,怪我想生仔,賴得就賴。。放生自己啦。。

複式洋房

回覆 lazywife 的帖子

佢話佢身體的問題係我令佢唔開心 唔夠尊重佢形成

複式洋房

回覆 english1221 的帖子

我29號去聽一個有關雪卵的講座今日我又會打去問有關障礙的問題....

伯爵府

2024年龍年勳章

SillyDogDogDog 發表於 19-5-9 08:26
回覆 花花b 的帖子

我同我老公拍拖唔係好愛 但因為有共同興趣共同朋友成日一班人出去玩攝影係開心的。但到 ...

講生仔,佢呢樣都唔得,咁點一齊?
講愛情,結婚係同相愛的人相伴到老,都唔愛,一齊做乜?
趁後生,重新揀過。

大宅

其實你老公有冇睇醫生? 可能好易解決, 食偉哥就得.
但正如其他JM所言, 真正問題是你們點睇對方.
如果你們的感情關係不改善
生到仔都不是好結果, 不同的問題會不斷出現
累人累己

男爵府

回覆 SillyDogDogDog 的帖子

我想我和先生是愛那種!佢好疼錫我,遷就我,給我安樂安定的生活環境,我都很為他設想,怕他太辛苦,大家都想對方開心,互相為對方行多步。

男爵府

SillyDogDogDog 發表於 19-5-9 21:07
1. 係,因為個男同事真係好好,好保護我,好為我設想,我地好合拍,好似唔洗講野已經知道對方想點咁,以前 ...

其實你和你老公不是太愛對方, 從你的文字中, 感受唔到你們的愛。

反而你講個同事, 你覺得好保護你和愛你, 你想和他一起, 既然是這樣, 為何不和老公離婚, 而同這男士一起?

因為遇到一個肯愛你, 保護你和思想一致的人, 可能一生只會遇到一次

複式洋房

aw07044780 發表於 19-5-23 05:30
其實你和你老公不是太愛對方, 從你的文字中, 感受唔到你們的愛。

反而你講個同事, 你覺得好保護你和 ...

多謝你咁講,令我窩心了兩下,但,我們已經不可能了,哭了太久,已經沒路可走了...

翡翠宮

That ...

咁梗係即走啦喊乜鬼
最緊要佢肯認你吾洗再估
你話好啦咁拿拿聲分手等你重振雄風

首頁

尾頁

跳至