懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

自從知道左之後,就一路焦慮,情緒低落,又睇睇埋埋D風險,有諗埋一邊。無法集中,喊,失眠。我真係好恐懼。因為我係好虛弱,身體好似就死咁。

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

okhandy 發表於 19-5-7 10:41
自從知道左之後,就一路焦慮,情緒低落,又睇睇埋埋D風險,有諗埋一邊。無法集中,喊,失眠。我真係好恐懼 ...

我唔係高0,不過我身體都唔太好,本身腰同腳都有問題,但懷孕其間都冇事,腰都唔太痛。你可以去下政府比孕媽咪嘅物理治療班,郁動下對身體好。

複式洋房

自從知道左之後,就一路焦慮,情緒低落,又睇睇埋埋D風險,有諗埋一邊。無法集中,喊,失眠。我真係好恐懼 ...

我都係高齡,之前都有你既擔心,但諗下諗下,都叫成功左第一步,起碼有得試下懷孕既感覺,就算唔得既,咪再來過囉,其實no harm,我們休息唔好或唔開心,只會影響到BB,對件事無益的,來緊有好多檢查,關關難過關關過,要同BB勇敢面對,係你的,BB一定癡住你!

大宅

2019新春慶豚圓

我38了,之前小X過又化學過,所以今次勁大壓力。尋日照到閃閃好開心,但今日勁腰痛又有小小啡,又擔心一輪。自問做得嘅都做齊,唯有安慰自己平常心

努力做好MEJ

複式洋房

回覆 ching129 的帖子

我條腰都有事,做過大型手術。

複式洋房

chipndale84 發表於 19-5-7 13:32
我都係高齡,之前都有你既擔心,但諗下諗下,都叫成功左第一步,起碼有得試下懷孕既感覺,就算唔得既,咪 ...
多謝你。

複式洋房

lanziaho 發表於 19-5-7 13:35
我38了,之前小X過又化學過,所以今次勁大壓力。尋日照到閃閃好開心,但今日勁腰痛又有小小啡,又擔心一輪 ...

我仲大過你呀。不過我今次係第一次bingo。其實我之前都估唔到自己承受唔到咁大壓力架。但我一黎已經有啡,又M痛。然後而家反胃,情緒有事。

複式洋房

阿姨40歲先生,表弟讀書叻,身體健康又乖巧.事事小心,唔洗擔心

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我開頭都係咁,試下唔好睇咁多資訊風險,只會愈睇愈驚,做其他野分散下注意,抖多d!

複式洋房

timeistight 發表於 19-5-7 15:06
阿姨40歲先生,表弟讀書叻,身體健康又乖巧.事事小心,唔洗擔心
多謝你鼓勵

複式洋房

Rene122 發表於 19-5-7 15:13
我開頭都係咁,試下唔好睇咁多資訊風險,只會愈睇愈驚,做其他野分散下注意,抖多d!
...
你開頭都係咁焦慮?幾時開始會好D呢?我有幾晚訓唔到,靜下來就驚到喊。唔知要唔要睇心理醫生。。

複式洋房

okhandy 發表於 19-5-7 15:01
回覆 ching129 的帖子

我條腰都有事,做過大型手術。

我條腰前2日痛到行唔到,呢幾日又好d,試下用暖水袋敷下,好d

複式洋房

chipndale84 發表於 19-5-7 15:35
我條腰前2日痛到行唔到,呢幾日又好d,試下用暖水袋敷下,好d
因為你個肚開始大了?
我除左腰有事仲係極度瘦。

大宅

2019勳章

回覆樓主:

我都高齡,第一次小產左,今次陀緊個仔21週,當你過下一關,過下又一關你就會感到好開心,過左oscar,然後結構,然後糖尿,一步步黎啦,盡量唔好上網search太多資料,有時係自己嚇自己,睇完得個驚字又影響左自己心情。所以我自己都盡量唔睇,只會睇下啲點胎教,食啲咩,放鬆心情,係你嘅點都係你。

大宅

樓主加油, 我都係高齡, 今胎仲出現咗血壓高的問題, 過完一關又一關, 依家已經28週了。
我覺得只要做足檢查,休息充足,注意飲食就OK。你要對自己同BB有信心呀, 祝福你!

複式洋房

回覆樓主:

我係高0,過吾到oscar,但同自己講比啲信心阿b,好多媽媽都叫吾好信oscar,因為一高0就拉高唒中

複式洋房

一嚿大番薯 發表於 19-5-7 15:57
我都高齡,第一次小產左,今次陀緊個仔21週,當你過下一關,過下又一關你就會感到好開心,過左oscar,然後結 ...

多謝同路人支持

複式洋房

文小b 發表於 19-5-7 17:07
樓主加油, 我都係高齡, 今胎仲出現咗血壓高的問題, 過完一關又一關, 依家已經28週了。
我覺得只要做足檢查 ...
多謝你祝福。

複式洋房

camelcamel 發表於 19-5-7 17:41
我係高0,過吾到oscar,但同自己講比啲信心阿b,好多媽媽都叫吾好信oscar,因為一高0就拉高唒中
...
明白,我會留意。你都要加油呀!

複式洋房

okhandy 發表於 19-5-7 15:41
因為你個肚開始大了?
我除左腰有事仲係極度瘦。

10w4 呀,仲未渡過危險期,你呢?
我見過好多好瘦既朋友,都生左2個,食多d野,分多餐食,等bb吸收多d

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊