在職全職

跳至

首頁
34567...8

尾頁

大宅

回覆 kennyrita 的帖子

唔講野準時收工好過, 怕左D 是非~

大宅

yaka001 發表於 19-7-19 17:19
回覆 kennyrita 的帖子

唔講野準時收工好過, 怕左D 是非~

我當然明這道理,但見到人地部門有傾有講去食lunch,自己永遠得一個人好孤獨,就會想揾人傾下計。

大宅

mumu19 發表於 19-7-19 17:42
我當然明這道理,但見到人地部門有傾有講去食lunch,自己永遠得一個人好孤獨,就會想揾人傾下計。
...

我初時都會好像你錦,不過依家習慣左一個人都ok:)

男爵府

mumu19 發表於 19-7-19 17:42
...

same

複式洋房

唉,真係好多同路人,我好想辭職唔做去湊b,屋企平日冇人睇b,得工人 仲要唔識講野... 我同事仲話我睇開d 樂觀d 搞到壓力大成日病....

男爵府

我喺呢間公司都做左10年。以前真係好正常,老闆好,冇乜工作壓力。但呢幾年,日日返工好似魚臨大敵咁,小人周圍都係。驚踏你吾死咁。白頭髮都多了,要企得住,真的攪盡腦汁,吾係隨時比人DQ. 好想走,但出面環境麻麻,吾係咁易搵工。裸辭又太危,有經濟壓力。屋企又有大有細,吾可以扮瀟灑. 無論幾吾中意,每朝都係死死地氣返工。壓力驚人呀!

男爵府

小冬姑 發表於 19-8-1 23:03
我喺呢間公司都做左10年。以前真係好正常,老闆好,冇乜工作壓力。但呢幾年,日日返工好似魚臨大敵咁,小人 ...
加油!

大宅

我都好想唔撈

子爵府

小冬姑 發表於 19-8-1 23:03
我喺呢間公司都做左10年。以前真係好正常,老闆好,冇乜工作壓力。但呢幾年,日日返工好似魚臨大敵咁,小人 ...

大家咁話啦!我都做左呢份工 10幾年~

捱住啦! 如果唔掂 就搵多幾份part time

我早幾日見到 可x可樂 大型招募。但又沙田⋯ 即打消念頭⋯ 始終安穩左咁耐⋯ 又想走 又走唔出去⋯ 呢個心都我明

伯爵府

回覆樓主:

心理抑鬱

大宅

2024勳章 減齡達人勳章

回覆 Huiwangmama 的帖子

Me too

禁止訪問

禁止訪問

複式洋房

回覆樓主

搵份人工低啲 但輕鬆啲 唔夠洗就去炒散 不過始終唔夠依家呢一份人工高
VS
繼續做呢份超厭倦每日都唔想返既工...
點揀呢?

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

duckduckbb31 發表於 19-5-8 08:13
同你一樣
永遠都冇可能唔返工
要做到等退休

EXACTLY......
其實真係好想自己湊仔, 唔洗再搵EE湊.........
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

洋房

回覆 OKC 的帖子

生左第二個之後,就開始好累好累,好想辭工,又辭唔起

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

chocolate肺 發表於 19-7-19 22:43
唉,真係好多同路人,我好想辭職唔做去湊b,屋企平日冇人睇b,得工人 仲要唔識講野... 我同事仲話我睇開d ...

ME2, 旨意人湊, 有時真係好大壓力, 驚對方唔LIKE 仔仔。
我仔係ADHD, 其實佢未至於好失控個種, 但好多時D EE小小事就會同我講返!
搞到我好大壓力.......
連我仔去完社區中心活動, 呻下辛苦, 都俾人暗串我仔係港童。
有時真係覺得好累.....自己不知不覺, 有情緒病.....
成日透唔到氣, 心口壓住.....無端白事會坐喺位喊......
但為了生活, 又不得不做, 自己學歷唔好, 專長又冇乜, 現在份工都係撈得耐,先慢慢加下加下去到呢個LEVEL。
如果轉PT, 份糧會大幅度下降........現在已經猛猛緊....真係要頂硬上。

Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

翡翠宮

回覆樓主:

加油

伯爵府

Arryeee 發表於 19-8-14 20:42
搵份人工低啲 但輕鬆啲 唔夠洗就去炒散 不過始終唔夠依家呢一份人工高
VS
繼續做呢份超厭倦每日都唔想返既 ...

我就係諗住搵份輕鬆啲人工低啲嘅工陪小朋友,入咗政府工點知中伏,超級辛苦,依家好後悔。仲要減人工入嚟。

大宅

duckduckbb31 發表於 19-5-8 11:16
真係要呻下
好辛苦
但又冇本事唔返工
係啦, 想唔做都唔得, 不過我兩個都升中, 就感覺好少少, 無以前咁想唔返工, 想睇實佢地
VANNA & BEVERLY i love u
My homepage is

http://www.baby-kingdom.com/?154716

首頁
34567...8

尾頁

跳至