美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

我一年有幾個月會有頭皮問題. 一塊塊咁又有,成個頭頂又有,局部都有.

試左n款去頭皮洗頭水都無用.之前去藥房佢比過幾款藥性去頭皮洗頭水我,同品牌有幾間藥廠,我初頭選了一款貴的但用完一支就停產,然後買款韓國做平的,$80左右,癈的.

上星期再去藥房,買左盒貴的$180,勁有用,用左3-4次,已經無乜頭皮又唔頭痕....

希望對你們有幫助.

男爵府

回覆 nicenicecarmen 的帖子

iherb 有支Jason Natural, Dandruff Relief Treatment Shampoo 都好掂,大約$80支

大宅

Janis 發表於 19-5-8 12:13
回覆 nicenicecarmen 的帖子

iherb 有支Jason Natural, Dandruff Relief Treatment Shampoo 都好掂,大約$ ...

呀.....咁我用完呢支要試下iherb...用緊呢支貴...但有效....有頭皮勁煩....

別墅

呢支我冇效

大宅

Lucy30 發表於 19-5-8 16:16
呢支我冇效

呀....咁你去試樓上介紹支iherb?

別墅

nicenicecarmen 發表於 19-5-8 16:19
呀....咁你去試樓上介紹支iherb?

我試過勁多支, 最後朋友用Yxxxx Xxxxxg 洗頭水加精油獨立溝一支俾我用,而家無用其他lu~

大宅

我以前都有依個問題,換好多支洗頭水都無效,之後買咗支 Orangic apple cider vinegar with ‘mother’ , 洗頭前用一比一開水用噴壼噴落髮根度,等十分鐘先洗頭,雖然d醋係好臭但醫好咗我的頭皮,d頭髮仲順滑咗好多。

首頁

尾頁

跳至