婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

今日去睇咗西醫診所,睇念珠菌,佢開咗呢隻藥比我塞陰道。咁就上網check下啦,原來隻藥好似有問題請問大家可唔可以幫我睇下係咪都係呢隻藥

子爵府

大宅

回覆樓主:

你D資料是99年,只回收該批號。會唔會而家已冇問題呀?

別墅

草莓602 發表於 19-5-8 17:46

批號係一樣,但是我呢個係岩岩上午睇完醫生開嘅

別墅

草莓602 發表於 19-5-8 17:46

佢寫咗2010年回收

侯爵府

一批愛蓮娜陰道片回收 - 太陽報 11/12/2010
http://the-sun.on.cc/cnt/news/20101211/00407_052.html

【本報訊】一批逾千盒、用作治療陰道感染的「愛蓮娜婦女外用陰道片」(圖)被衞生署指令回收,原因是該批藥物的崩解速度低於該署規格的可接受水平。當局指至今無接獲不良反應報告,但呼籲市民應停用該批藥物。

需回收的陰道片藥物註冊編號為HK-43469,每盒一百粒。初步調查顯示,批發商於去年七月及八月,由泰國進口共一千零五十六盒該款藥片到香港,批次編號為0T59001,並經另一持牌藥物批發商新圖醫藥有限公司供應藥房及註冊醫生。批發商達利德有限公司已設立熱線3113 6103,供市民查詢。
尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

別墅

Ben2003 發表於 19-5-8 19:17
一批愛蓮娜陰道片回收 - 太陽報 11/12/2010
http://the-sun.on.cc/cnt/news/20101211/00407_052.html

謝謝

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至