想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

babylover53 發表於 19-6-12 12:10
多謝你啊,我地都要一齊加油 ,好孕好孕

Yeah! 一齊加油~好孕好孕

別墅

2019勳章

我老公的情況更差,疊埋心水做ivf+icsi,而家有個女仲岩岩驗到綠d有線。
食藥可能有用,但要時間,睇你咩年紀同幾想有啦。

複式洋房

happywongbb 發表於 19-6-12 15:11
我老公的情況更差,疊埋心水做ivf+icsi,而家有個女仲岩岩驗到綠d有線。
食藥可能有用,但要時間,睇你咩年 ...

我35.5, c6 40.5

複式洋房

你所指食咩藥?
富精多 ?

複式洋房

你意思你地係自然bingo的?

別墅

2019勳章

回覆 serenaland 的帖子

ivf

別墅

2019勳章

我老公果陣食茄紅素,瑪卡果D..精有多到,由1%升到3%...都係冇乜用

複式洋房

happywongbb 發表於 19-6-13 10:29

我老公果陣食茄紅素,瑪卡果D..精有多到,由1%升到3%...都係冇乜用 ...

形態從1% 升到 3%?

民房

我先生都有形態問題. 佢年紀約36. 後來, 我先生做多左運動, 食一隻叫 MAGAMEN, 好似係GNC出的補健品, 而且佢工作壓力減少左, 係成個人健康左, 活力左, 佢形態就有改善. 我先生係唔食中藥及針灸個啲. 一次都唔睇. 所以, 好明顯係單純靠以上改善去提升質素.

複式洋房

tototo130 發表於 19-6-13 12:16
我先生都有形態問題. 佢年紀約36. 後來, 我先生做多左運動, 食一隻叫 MAGAMEN, 好似係GNC出的補健品, 而 ...

咁後來形態升咗幾多?

複式洋房

tototo130 發表於 19-6-13 12:16
我先生都有形態問題. 佢年紀約36. 後來, 我先生做多左運動, 食一隻叫 MAGAMEN, 好似係GNC出的補健品, 而 ...

我c6又係唔會睇中醫唔針灸
所以我先要買畀supplement佢食

複式洋房

叫c6做下運動啦,飲食都要均衡D,我c6做多左運動,蟲蟲真係有好左

複式洋房

tampopo720 發表於 19-6-13 15:26
叫c6做下運動啦,飲食都要均衡D,我c6做多左運動,蟲蟲真係有好左

係。已經注意緊改善中。早訓。運動。

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

DeedeeYuen_FB 發表於 19-5-9 00:11
回覆 babybeans 的帖子

我c6個情況都係形態低於1%,但排左政府做ivf.要下年先2月先開始,呢段時間有乜可以 ...

冇肥工?咪大把時間囖得閒一個人上深圳人民醫院超聲波檢查排卵,睇下自己卵泡好唔好,到時ivf都心中有數,或者一早知可以調理一下身體!深圳超聲波一百OK啦!香港起碼一千幾百

複式洋房

Cindy曾 發表於 19-6-14 07:43
冇肥工?咪大把時間囖得閒一個人上深圳人民醫院超聲波檢查排卵,睇下自己卵泡好唔好,到時ivf都心中有數, ...

可唔可以再分享多少少?

複式洋房

Serenaland, 你c6有冇話幾時再驗精呀?

我c6由4月10開始食supplement,
打算7月中再驗精子同覆診見泌尿科醫生。

我嘅plan就係7月尾開始ivf +/- icsi,
希望c6形態改善咗可以唔使icsi

複式洋房

xanexane 發表於 19-6-14 15:40
Serenaland, 你c6有冇話幾時再驗精呀?

我c6由4月10開始食supplement,

你有晒plan真係好好
c6諗住自然先
雖然我哋真係試咗好短時間1~2mths

其實當時佢驗丁
唔係刻意
係因為我有地貧
所以一定要捉佢驗地貧
跟手順便就驗埋丁丁

但出嚟結果丁丁咁差

我11/5 先俾c6食富精多
所以起碼要七月中先再覆再查丁丁
仲要唔知佢肯唔肯再去

:(

複式洋房

哦,原來係咁,咁岩呀,我c6都係地貧carrier~
應該8月中再驗會比較好,泌尿科都話要食3個月先知有冇效~

我本身多囊,周期40幾日,所以唔打算自然啦

雖然生育科醫生有鼓勵我地自己試一試,我就冇乜心機日日驗紅d.....

希望大家都快d有好消息,加油!

複式洋房

xanexane 發表於 19-6-14 15:56

哦,原來係咁,咁岩呀,我c6都係地貧carrier~

祝大家有好孕呀!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊