自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我撑港媽,我試過坐cx business, 又係等bb 車等到機師空姐走哂都未見出bb 車,但人又優先落機,有义用咩,話又話貼張優先處理,嘥氣,咪又係全部bb 車一齊出,嗰次都等咗超過10分鐘,比甘多錢搭商務,無非都係想要服務啫。港媽無問題wor.

珍珠宮

milk323 發表於 19-5-9 12:13
成日有人話空姐黑面,甚至business class 都係,其實我唔係好信。我坐經濟啲空姐都nice,對住尊貴既商務客 ...

無論坐經濟同商務我都未試過比空姐黑面。

大宅

文中的港媽只要買可以摺得埋帶上飛機的BB車(例如 Babyzen yoyo), 就可以唔使落機要等BB車

大宅

HoshiSora 發表於 19-5-9 16:24
根據文章,這位太太等五分鐘就開始嘈,全程只等十分鐘左右,已經嘈到咁!
其實這位太太真係覺得自己比多三 ...

我都唔信係5分鐘,如果機師都走埋肯定過咗好耐,唔排除係嗰位員工想醜化個客,講到5分鐘咁誇張,佢咁忙唔通真係睇住個錶數?

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

我諗做佢工人姐姐都超惨,成日比佢鬧

侯爵府

白毛毛 發表於 19-5-10 06:44

我都未試過喎

大宅

白毛毛 發表於 19-5-10 06:44

我之前睇過一本書講過,你前面嘅人就等於你自己對住塊鏡,你點對人係會反映返你覺得人地點對你,所以JM你無論坐乜class得到嘅服務都一樣,而鐘意小小野都投訴發巔嘅人通常自己生活得好吾開心對世界好多不滿。

大宅

有D客係衰嘅,但如果cx嚟計,即使係business,D空姐好多都港女八婆款,嗰種衰格式扮寬容假笑,對比hx/Ana 嗰D真係有心服務嘅笑容係有絕大分別 (雖然基於硬件好多時都係揀返cx撘)

水晶宮

回覆樓主:

有人以為自己坐頭等商務高人一等,品格次人一等! 我發現而家好多人發財唔立品,睇佢地幾時再兜㗏

珍珠宮

laukiki 發表於 19-5-10 09:58
我之前睇過一本書講過,你前面嘅人就等於你自己對住塊鏡,你點對人係會反映返你覺得人地點對你,所以JM你 ...

同意

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

Heisenberg 發表於 19-5-10 10:07
有D客係衰嘅,但如果cx嚟計,即使係business,D空姐好多都港女八婆款,嗰種衰格式扮寬容假笑,對比hx/Ana ...

X2

子爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章

無言 身教何其重要,希望呢位港媽既仔女,長大不要似佢阿媽咁無理、專橫就好

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

Heisenberg 發表於 19-5-10 10:07
有D客係衰嘅,但如果cx嚟計,即使係business,D空姐好多都港女八婆款,嗰種衰格式扮寬容假笑,對比hx/Ana ...

我都覺cx d 空姐港女 d.

伯爵府

jessielao92 發表於 19-5-10 04:05
我撑港媽,我試過坐cx business, 又係等bb 車等到機師空姐走哂都未見出bb 車,但人又優先落機,有义用咩, ...
X2, 事實機票貴兩三倍係應該包埋優先服務,是CX的管理問題

洋房

回覆樓主:

文中講明bb車有priority tag, 應該是要快d出,如果唔係點解要買business class?
如果架車有priority tag, 關個工人最後一個行出嚟乜嘢事.

可能個媽媽態度唔好,比較衝動,但係我都唔覺得位員工態度好。 如果有priority tag同無tag係一樣, 咁點解國泰要放個tag落去?! 有priority tag行李先出是國泰說的,這位員工夠膽話無分別,作為客人當然不滿,他自己也應該反省一下自己態度。

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

回覆樓主:

大宅

坐頭等都冇佢甘惡...

首頁

尾頁

跳至