夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆 ching1102 的帖子

男人不會浪費時間於無興趣的東西上

別墅

Tyasnm 發表於 19-5-9 19:35

男人不會浪費時間於無興趣的東西上

..

子爵府

將心比己,你C6要咁隱瞞你,嘢就一定有,只差在喺那個stage. 似乎佢行事小心,一早已心有鬼del. 了,你要更加緊密監察住。

別墅

skac 發表於 19-5-9 20:13
將心比己,你C6要咁隱瞞你,嘢就一定有,只差在喺那個stage. 似乎佢行事小心,一早已心有鬼del. 了,你要更 ...

...

珍珠宮

ching1102 發表於 19-5-9 13:18
點解佢會瞞住我用個男仔名儲存個女仔電話?深夜仲會whatapp ?又刪曬D記錄?連電話記錄都刪埋?
...

因為妳既反應會發癲同逼供?
我先生從來唔瞞我既。
點都好,呢次係一個機會畀妳累積佢對你信任的分數,佢要對妳既反應夠信任先可以做得以後唔使瞞妳。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珍珠宮

ching1102 發表於 19-5-9 22:16
攤牌後,彼此答應以後要坦誠溝通!我吾介意佢有異性朋友,但絕對不可以隱瞞,刪除記錄個D……佢有講過我吾 ...

做得好!
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

大宅

信佢都傻

別墅

858D 發表於 19-5-10 03:01
因為妳既反應會發癲同逼供?
我先生從來唔瞞我既。
點都好,呢次係一個機會畀妳累積佢對你信任的分數,佢 ...

...

別墅

Poohpooh_bb 發表於 19-5-10 06:29
信佢都傻

...

別墅

ching1102 發表於 19-5-10 08:28
琴日出左post之後,情緒一直都很低落!講左俾佢聽,佢都好無奈咁話:如果你咁放吾低,我都冇辦法!我都承 ...

del

珍珠宮

ching1102 發表於 19-5-10 08:17
我嘅反應應該是點?如果你老公同人地發曖昧信息,你會當冇件事?

點講好呢?
我只是回答妳發的問:「點解佢會瞞住我用個男仔名儲存個女仔電話?
我重點係答妳既「點解」
既然妳咁反應我,係咪想問我表達我自己的反應會點既意見呢?我假設妳係啦。咁以下係我個人如何反應的意見:(注:嫌長篇就請略過)

我唔會當冇件事,亦唔會以發曬癲,亂曬陣腳咁狂逼供既形式做反應。
例如一個讀中學的小朋友考試不及格的成績證據被父母發現,有D父母反應係回發曬癲咁狂打,狂責備小朋友成績差。有D中學生會選擇「認錯,悔改」,但又掌握唔到如何改變讀書方法可以下次考到及格分數避免再受父母體罰同精神虐待喔,唯有下次再呃得更精叻,更勁。但求父母更加搵唔到考試不及格的證據。

我既反應係會類似一D父母會平靜耐心地與子女溝通,了解子女為何考試不及格,反應唔好嚇驚佢,安排同佢一齊溫書,同佢補習功課,希望佢下次考得及格分數翻來。比足信心子女唔怕畀父母知佢考試不及格。

如果我當冇件事時,我就已經好似當年我大99咁既策略,62在外有幾多個女人,邊段時間有都瞭如指掌,只是62唔知99知,但就自己準備定一筆養老金,一到時機成熟時就離婚。
好似發現小朋友次次考試都不及格仲要遮遮掩掩唔畀我知,想望Lee個仔第日會有能力養我都好難,還是面對現實,自己儲蓄定養老金養老罷啦。

別墅

858D 發表於 19-5-10 09:08
點講好呢?
我只是回答妳發的問:「點解佢會瞞住我用個男仔名儲存個女仔電話?」
我重點係答妳既「點解」 ...

……

珍珠宮

ching1102 發表於 19-5-10 10:43
好多謝你同我講咁多野!你嘅比喻好好,可能我EQ吾高,所以我會忍吾住爆,但爆完我會同佢平心靜氣咁傾返!
...

所以佢願意應承妳日後對妳坦承,都係妳後來都能平心靜氣同佢傾返既功積來。
我會先信住佢日後會對妳坦承。不過,妳比我地版面外人更清楚了解佢。
我突然唸到,唔係想嚇妳,而係現實上又真係有Lee類傾向的人。對方會唔會真係男性呢?即係妳老公有雙性傾向?我知機會率唔大,但唔係冇。希望妳唔會hit 正啦。

別墅

858D 發表於 19-5-10 10:59
所以佢願意應承妳日後對妳坦承,都係妳後來都能平心靜氣同佢傾返既功積來。
我會先信住佢日後會對妳 ...

...

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

乜野叫做咁放唔低?佢認為你想自己令自己唔開心嗎?
你要告訴他,你要時間去忘記。
問佢,如果你和其他男人咁做,可以嗎?
總之 己所不欲 勿施於人。

複式洋房

ching1102 發表於 19-5-10 11:20
百分百女仔,仲要是未婚個D,我見過佢相!

我有個朋友當年曾經在婚外有個佢非常關心嘅女性朋友,佢哋有試過一齊去旅行,但冇上過牀,完全係帕拉圖式精神上出軌,直至個女仔結咗婚,佢哋冇再聯絡,我朋友同個女仔講,結咗婚唔會再見佢,因為對佢唔好。

子爵府

ching1102 發表於 19-5-9 13:18
點解佢會瞞住我用個男仔名儲存個女仔電話?深夜仲會whatapp ?又刪曬D記錄?連電話記錄都刪埋?
...

仲洗講既,當然係識媾女啦。。
就算比你知唔知都好,呢個都係佢性格問題,唔無諗住無左呢個就可以,好快又識過,本性係咁,同埋佢跟本唔夠愛你。
要好好媾通下,不過唔代表佢唔會再識

別墅

soso1227 發表於 19-5-10 11:53

乜野叫做咁放唔低?佢認為你想自己令自己唔開心嗎?

del

珍珠宮

你老公好自私

別墅

angels'mom 發表於 19-5-10 11:59
我有個朋友當年曾經在婚外有個佢非常關心嘅女性朋友,佢哋有試過一齊去旅行,但冇上過牀,完全係帕拉圖式 ...

精神出軌都是出軌!我吾相信出到社會仲會有男女純友誼!

首頁

尾頁

跳至