想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我仁安見醫生寫轉介信,醫生爽快話好,轉個頭我俾錢埋單已經可以拎住封信去瑪麗了,所以拎轉介信應該唔難

子爵府

DeedeeYuen_FB 發表於 19-5-9 23:43
轉介信係即日拎得架,吾洗等!!聽好多jm講瑪麗快好多,我排威院都要3年,吾知點解甘耐!

我當時係普通科 ...

你就好啦 我要收錢之餘仲未有得拎

別墅

回覆 babylover53 的帖子

明白.多謝你呀!
我又多一個途徑了,萬分感謝!

別墅

回覆 honeybid2 的帖子

多謝你先,呀~
私家可以直接話"醫生我要做IUI"就即有多得做嗎?

我先生話,都俾左錢驗,就睇埋報告先行下一步,如果都無問題,我諗都跟你講直接搵私家做IUI,唔知貴唔貴咧

別墅

回覆 love_ting4ever 的帖子

HI~JM
我同你差不多年齡,想問,卓X醫療....唔使叫你做檢查就直接可以寫轉介信俾你嗎?

多謝你先,因為我都好想快D排到政府,因為政府需要時間.

別墅

回覆 miyukib 的帖子

我聽過轉介信有收費,不過可以拎到轉介信,500抵俾啦!至少我都未識點開到轉介信

加油呀~拎到信即刻去排期

別墅

回覆 DeedeeYuen_FB 的帖子

咁好既~~~唔使叫你驗乜驗乜就開到轉介信
加油,至少排緊係好事.我連門都未入過

祝你好快排到,好孕

男爵府

mi 發表於 19-5-10 09:54

多謝你先,呀~

"醫生我要做IUI"就即有多得做嗎? <- 我嗰個醫生係。因為IUI 入侵性好低(當然成功率都唔高)。但如果驗到有大問題就無謂嘥錢嘥時間IUI,直接IVF喇。祝成功。

別墅

好的,明白,謝謝你~
都祝你好孕,順利

別墅

mi 發表於 19-5-10 09:59

HI~JM

冇呀,佢哋其實好流,我只係想要封轉介信,咁我入到去就話我結咗婚幾年都未有bb,係咪可以寫封轉介信比我去政府排不孕科,都冇講其他就見佢開始寫。反而我再問佢有咩檢查可以做下先,咁佢先幫我照下子宮,再問佢有冇得驗精子同輸卵管,佢就再refer我出其他化驗所做
最主要公司有少少保險可以去睇專科,我先搵卓x
快啲去排期,爭取時間!

複式洋房

mi 發表於 19-5-10 10:06

咁好既~~~唔使叫你驗乜驗乜就開到轉介信

吾洗吖。。。都排左近3年,下年3月開始抽血再拎藥就做ivf

別墅

恭喜你啊,開始左係好事,我門都未入過咧,你要保持自然心態,唔好太緊張,為你加油,順利

別墅

明白曬,咁佢流得黎都算有用
多謝你呀,我又學到嘢了,都祝你順順利利吖~

好孕好孕,加油

別墅

mi 發表於 19-5-11 12:27

明白曬,咁佢流得黎都算有用

我五月八去廣華排期,姑娘今日打比我問轉唔轉去聯合,聯合就可以六月見醫生,如果等廣華就八月左右

別墅

回覆 babylover53 的帖子

咁易呀~我諗住要做好多檢查先肯開,多謝你,我諗我都係直接睇下私家拎轉介了,萬分感謝你,.祝你順利,好孕

別墅

不過聽好多JM講都係廣華好D,咁你之後點定?

首頁

尾頁

跳至