親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆 tongminnie 的帖子

我都買左12月飛首爾,我5pm打去得退款揀。第一次買印航就出事,唉.......

子爵府

twinkieyan 發表於 19-7-5 19:46

我都買左12月飛首爾,我5pm打去得退款揀。第一次買印航就出事,唉.......

永安?等几耐退?

別墅

4-6個月

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

tongminnie 發表於 19-7-5 19:40
回覆 yuyu.c 的帖子

4:30pm永安hotline 職員話过1-2天有消息,看下能否轉其他地方,我話酒店已book全付款 ...

遠期機票我唔會book non-refund酒店。所以全部酒店可取消,酒店冇大影響。

珍珠宮

youhello507 發表於 19-7-5 18:41
airline 都有權搞嘅,唔做啫

我都試過經 agent 買,但直接同 tap deal

我都試過經agent 買,直接搵航空公司改期。不過我係有朋友喺呢間航空公司票務部做,所以得,仲慳左幾百agent 費

子爵府

pm1202 發表於 19-7-5 17:45
收到Trip email,確定印航取消,但目前只睇到回程取消,去程未見。

cs話等埋去程正式取消通知,就可以退款 ...

我都係經 trip.com 買左年初二飛首爾機票 ,今日下午收到 email 話 回程取消左 ,我打去 trip.com 問 之後就話幫我來回程都做退款 大約十日會收到

水晶宮

yp26 發表於 19-7-5 21:17
我都係經 trip.com 買左年初二飛首爾機票 ,今日下午收到 email 話 回程取消左 ,我打去 trip.com 問 之 ...

trip.com咁快,永安要4-6個月

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

yp26 發表於 19-7-5 21:17
我都係經 trip.com 買左年初二飛首爾機票 ,今日下午收到 email 話 回程取消左 ,我打去 trip.com 問 之 ...

我同你一樣 初二 trip.com

我都申請咗了,都係答10日

我airbnb俾晒錢,好彩屋主肯酌情full refund
活在當下,愛得及時

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

tongminnie 發表於 19-7-5 19:40
回覆 yuyu.c 的帖子

4:30pm永安hotline 職員話过1-2天有消息,看下能否轉其他地方,我話酒店已book全付款 ...

trip.com 話我只能改同一航空公司同一航線,咁即係無得改啦,只可退
活在當下,愛得及時

子爵府

pm1202 發表於 19-7-5 22:34
我同你一樣 初二 trip.com

我都申請咗了,都係答10日

民宿嘅規條一向都係一個月前通知都可以全數退回的
而我民宿book咗未付款
但係雪場就已經畀咗訂 所以都諗緊再買機票去呀定係唔去好

子爵府

pm1202 發表於 19-7-5 22:35
trip.com 話我只能改同一航空公司同一航線,咁即係無得改啦,只可退

佢都有同我講可以改回程日期但要同一間airline 都停航啦點搵啦 所以全數退回

子爵府

yuyu.c 發表於 19-7-5 21:44
trip.com咁快,永安要4-6個月

要四至六個月咁耐
而家諗緊好唔好 取消行程唔去定在買機票出發好 機票好貴呀 又想等濟航 同首爾航空 但唔知幾時出呢

珍珠宮

yp26 發表於 19-7-5 22:42
民宿嘅規條一向都係一個月前通知都可以全數退回的
而我民宿book咗未付款
但係雪場就已經畀咗訂 所以都諗緊 ...

我訂果間限制俾錢計2日內100% refund,之後直至入住7天前 50%

下次真係唔敢咁早訂晒
活在當下,愛得及時

珍珠宮

yp26 發表於 19-7-5 22:44
要四至六個月咁耐
而家諗緊好唔好 取消行程唔去定在買機票出發好 機票好貴呀 又想等濟航 同首爾航空 但唔 ...

我今日都睇返如果再買幾錢,買唔落手
活在當下,愛得及時

大宅

黎緊7月7日,peach 做特價,希望搶得到啦。如果唔係,香港航空都七千,點買呀⋯⋯

水晶宮

yp26 發表於 19-7-5 22:44
要四至六個月咁耐
而家諗緊好唔好 取消行程唔去定在買機票出發好 機票好貴呀 又想等濟航 同首爾航空 但唔 ...

我easter得廉航,因為全紅日機票太貴。

子爵府

certainly06 發表於 19-7-5 22:50
黎緊7月7日,peach 做特價,希望搶得到啦。如果唔係,香港航空都七千,點買呀⋯⋯ ...

7千 真係唔洗林啦
我都等緊製行或者首爾航空嘅首爾機票
其他airline都好貴呀

子爵府

pm1202 發表於 19-7-5 22:47
我今日都睇返如果再買幾錢,買唔落手

係呀 買唔落手 但又想去

男爵府

醒目開學勳章

我都收到永安電郵通知喇

明年復活節搵昂巴之旅無喇

大宅

苦主揮手本身在官網買左年底大阪聖誕+跨年

第一次幫襯佢就收檔

酒店全部訂可Cancel所以無咩金錢損失,不過年底日本機票太貴
會改飛其他地方

首頁

尾頁

跳至