夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有灰到覺得只靠小朋友維繫感情,有萌生離婚的念頭?
你們怎解決大家的關係?之後怎相處?

珍珠宮

Gigi1127 發表於 19-5-10 01:53
...

有吖,男女平等,我與前夫生左第一個後,佢同我父母的關係差左。
我夾在中間,住在同一屋簷下。
我同前夫難相處左,因為我前夫好唔同意我父母湊我地個小朋友既方法。處處要矯正我父母。
因教養小朋友係父母的責任,所以我必須要我父母一面倒照住我前夫既要求來做。做唔到,或做到晦氣就唔好做。等我來做。
結果我父母就話我死忍我前夫,對我唔健康。覺得我前夫蝦我。
我要做好女兩頭瞞。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

...
因由呢?

別墅

回覆 858D 的帖子

同我依家經歴緊o既一樣我前夫又係同我父母相處唔到加上湊BB o既問題反咗面, 我夾o係中間好痛苦....結果搞到我地之間出現咗好大裂痕....依家搞緊離婚了

珍珠宮

Yuyubibi 發表於 19-5-10 11:23
回覆 858D 的帖子

同我依家經歴緊o既一樣我前夫又係同我父母相處唔到加上湊BB o既問題反咗面, ...
離婚後既損失,例如冇左前夫既資源,妳父母幫唔幫到妳撐住?
我父母完全靠曬我,我當時離婚係損失好大。
Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

別墅

858D 發表於 19-5-10 11:41
離婚後既損失,例如冇左前夫既資源,妳父母幫唔幫到妳撐住?
我父母完全靠曬我,我當時離婚係損失好大。
...

好彩我父母都撐我、做到我後盾!
前夫都應承會負責阿仔d開支
你當時一個人一定撐得好辛苦

珍珠宮

Yuyubibi 發表於 19-5-10 11:48
好彩我父母都撐我、做到我後盾!
前夫都應承會負責阿仔d開支
你當時一個人一定撐得好辛苦
我能力唔夠使啫,夠既就走,唔夠既唯有硬啃。
後來遇上我先生,我父母鍾意到佢不得了。
我同佢好夾,好容易相處。因為我地大家既處事方法好一致。懂人情世故。會TUM人。
從睇佢點對佢前妻D子女就知佢係個好繼父,從來同人講自己繼子女都係話「我D子女」冇加個繼字。同繼子女補課,一齊玩,供書教養做齊。

大宅

...

如果你係同99同住,跟本係一個死症,無得救的!
如果唔係同住,99呢個人就忽略吧!
最重要一點就係別在老公面前講99嘅野,會令他覺得你好煩!

首頁

尾頁

跳至