0-6個月

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

呀b 1m11d, 半夜食奶時好眼訓,落床非常精神,就算抱住訓著落到床仔訓一陣好快10幾分鐘又會自己醒,個樣好精神,有冇媽咪有好方法

民房

回覆樓主:

試吓食完奶掃完風抱佢耐啲,我通常抱住行吓行吓20分鐘先放佢落床。

大宅

wkathryn 發表於 19-5-10 03:06
試吓食完奶掃完風抱佢耐啲,我通常抱住行吓行吓20分鐘先放佢落床。

即係等佢熟睡先?
之前一把就會訓,但最近幾日抱住都要抱一陣先唔喊,而且都唔熟腥,隻眼都開下合下,明明打哂喊路應該攰。但都朝早就好易熟睡,叫都唔醒

洋房

白羊女 發表於 19-5-10 04:29
即係等佢熟睡先?
之前一把就會訓,但最近幾日抱住都要抱一陣先唔喊,而且都唔熟腥,隻眼都開下合下,明明 ...

我個仔都係咁☹️ 就黎2個月喇
張床好似有針拮咁,抱住訓得好好,一落床就醒哂爆喊(emoji)

大宅

白羊女 發表於 19-5-10 04:29
即係等佢熟睡先?
之前一把就會訓,但最近幾日抱住都要抱一陣先唔喊,而且都唔熟腥,隻眼都開下合下,明明 ...

有冇包實佢啊?我囡個幾月嗰陣都係咁,好眼訓唔肯訓,手抱住就訓,1放落訓就開眼喊之後就試下包實佢,成件事舒服晒。而家1食完奶就包實佢放落床,佢自己會訓,就算唔訓佢都會乖乖係到周圍望。

民房

白羊女 發表於 19-5-10 02:45
呀b 1m11d, 半夜食奶時好眼訓,落床非常精神,就算抱住訓著落到床仔訓一陣好快10幾分鐘又會自己醒,個樣好 ...

除咗係令佢熟睡之外,仲可以幫佢去吓掃唔晒嘅風,放頭仔上膊頭打直抱,輕輕拍佢背,行吓行吓咁,係想盡量另佢啲奶落格,去多啲肚風,就會瞓得安寧啲!
之前比較難掃風,好多氣,食過“唔得勿試”,係瞓到吓嘅。宜家冇食,所以掃風要掃耐啲。

別墅

回覆樓主:

會唔會日頭瞓得太多?

別墅

我個女頭2個月都係咁, 飲完奶見佢咪哂眼, 一放床好似有鬼攪佢咁喊爆炸,
抱住佢睇哂2集如意, 一放床又喊, 試過要訓梳化, 到天光咁滯,
咩到試下啦, 包被被住佢, 聽音樂咩都試下啦,
到佢飲到3-4安奶佢自然訓到天光架喇, 加油

複式洋房

Qoo815 發表於 19-5-10 09:53
我個女頭2個月都係咁, 飲完奶見佢咪哂眼, 一放床好似有鬼攪佢咁喊爆炸,
抱住佢睇哂2集如意, 一放床又喊, ...

我仔都係,但已經係飲緊三安幾奶… 而家差唔多晚晚我同老公輪流做廳長

大宅

我仔都係咁,朝朝玩到7,8點先瞓,仲要半夜狂喊…我好崩潰…

大宅

iamtingb 發表於 19-5-10 06:01
我個仔都係咁☹️ 就黎2個月喇
張床好似有針拮咁,抱住訓得好好,一落床就醒哂爆喊(emoji)
...

咁係咪都係搵唔到原因點解喊到咁,我都好痛苦呀

大宅

Ng_Taitai 發表於 19-5-10 07:14
有冇包實佢啊?我囡個幾月嗰陣都係咁,好眼訓唔肯訓,手抱住就訓,1放落訓就開眼喊之後就試下包 ...

我之前有試話包住佢,但佢唔鐘意,包極都包唔實,佢連冚被都撐開

大宅

wkathryn 發表於 19-5-10 08:58
除咗係令佢熟睡之外,仲可以幫佢去吓掃唔晒嘅風,放頭仔上膊頭打直抱,輕輕拍佢背,行吓行吓咁,係想盡量 ...

我有試過抱直但都係一時時掃到,有時仲要唔比掃,拗哂腰咁伸直哂。
我都見人話食去風水,但我唔敢試,驚唔知係咩成份

大宅

JpAurora 發表於 19-5-10 09:49
會唔會日頭瞓得太多?

日頭都唔係怒訓咖,就算訓都唔係一直訓得好淋

大宅

Qoo815 發表於 19-5-10 09:53
抱住佢睇哂2集如意, 一放床又喊, ...

佢衣家已經飲緊4安咖喇,都係唔訓,有時食到一半就訓著咁。
我最近都係同老公輪流抱住佢訓,以為佢訓左放落床都係唔得,就算訓落床好似訓著,過15~30分鐘又係會突然醒左

大宅

fish30011988 發表於 19-5-10 14:37
我仔都係咁,朝朝玩到7,8點先瞓,仲要半夜狂喊…我好崩潰…

我真係湊到喊...覺得自己好失敗唔知係咪唔識湊

大宅

白羊女 發表於 19-5-10 15:00
我真係湊到喊...覺得自己好失敗唔知係咪唔識湊

我仲要有個大女,家姐要返學,晚晚比佢嘈醒…我乜方法都試過晒…佢都係唔肯瞓…我真係好痛苦…如果大女嗰時係咁…我一定唔會生第二個…

大宅

白羊女 發表於 19-5-10 15:00
佢衣家已經飲緊4安咖喇,都係唔訓,有時食到一半就訓著咁。
我最近都係同老公輪流抱住佢訓,以為佢訓左放 ...

你已經好好…有老公幫手…我自己一個由11點抱到第二朝7,8點…如果抱左佢唔喊我無所謂…最慘係抱住都喊…完全唔知佢想點…

大宅

白羊女 發表於 19-5-10 14:50
我之前有試話包住佢,但佢唔鐘意,包極都包唔實,佢連冚被都撐開

試下用絲襪套住佢,我都係睇BK Facebook 教。好work,1套住佢就自己望下望下訓著了

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

侯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

食奶咀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊