6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

囡囡而家6個月出牙仔,有肚痾係唔係正常呀?? 因為又岩岩轉2號仔, 所以都唔知痾既原因係因為奶粉定係出牙…

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

berberbb 發表於 19-5-10 11:50
囡囡而家6個月出牙仔,有肚痾係唔係正常呀?? 因為又岩岩轉2號仔, 所以都唔知痾既原因係因為奶粉定係出牙… ...

我b出牙無痾
大事化小, 小事化毛.........

侯爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

無痾

大宅

囡囡而家6個月出牙仔,有肚痾係唔係正常呀?? 因為又岩岩轉2號仔, 所以都唔知痾既原因係因為奶粉定係出牙… ...

我B有屙, 不過我覺得係因為佢咩都擺入口所致

大宅

有機會,因為手仔有菌,食左落肚就痾

複式洋房

我bb無痾,之前睇過啲文章話會痾會發燒係因為bb發牙痕,乜都放口,有菌先會咁,我都儘量唔俾佢乜都放口,或者佢要放就抹下先

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

黃家三少奶 發表於 19-5-10 17:26
我B有屙, 不過我覺得係因為佢咩都擺入口所致

我上網睇都係咁講
大事化小, 小事化毛.........

大宅

2019新春慶豚圓

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我阿女1,2號都係食illuma, 轉奶粉時都好適應

大宅

2019勳章

奶粉唔夾又或者係牙痕亂咬野都會有機會呀,所以呢段時間最好就唔好轉咁多新野比佢

別墅

2019勳章

我女早幾日都係咁,一日痾3-4次,我都係啱同佢轉佐奶粉,一開始我都覺得係關奶粉事,但係琴日開始就正常翻,我唸係關出牙仔事。

大宅

我B出牙都冇痾,要日日洗玩具

別墅

2019勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
出牙會成日食手指食咗d細菌都會痾架,
如果係轉2號奶粉係唔係同1號奶粉同一牌子,就應該唔會有太大問題

大宅

2019勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
奶粉唔夾又會痾,出牙仔咬野又要痾,
而家可以做既就睇清潔好D玩具,等佢唔好咁易食到D細菌

男爵府

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

我阿B無

別墅

我bb係由人奶轉illuma都適應得好快, 初初都係因為佢似人奶所以先揀,估唔到幾日就已經適應到

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章

無痾

別墅

我大仔痾左1星期
細仔無痾

男爵府

sandylly 發表於 19-5-10 22:46
我bb無痾,之前睇過啲文章話會痾會發燒係因為bb發牙痕,乜都放口,有菌先會咁,我都儘量唔俾佢乜都放口,或 ...

我個個都係, 不過我都聽過有D朋友佢BB出緊牙仔個排都會有D痾.

複式洋房

兩個情況都有機會,所以可以的話就遲少少先轉奶粉

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊