婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

cecelc 發表於 19-5-11 16:54
你兩公婆快d生返個
湊自己b唔洗湊人地個b

我都想,但我唔爭氣囉,有子宮內膜異位,都努力中

洋房

ilovecafe 發表於 19-5-11 17:08
講明一個月最多去兩次,如果唔系佢自己去飽佢

係講好左兩星期左右到,但我個老討99如果有咩野要我地去,我老公唔會推囉,都話而家突然唔去,好覺眼,好難做人,求就求個b快d大啦,見佢我99同姑仔都唔係好過,睇佢地表演

洋房

108108108 發表於 19-5-11 16:23
好講真,換轉我有小朋友,佢都唔會每個星期幫我睇仔,總之佢洗你,你就一定要得;你洗佢,佢實千萬個理由唔 ...

唉,突然再想呻下,一陣就要去我姑仔度又做戲子

象牙宮

caca0904 發表於 19-5-10 14:29
我姑仔而家31歲結婚5年,前年生左個仔之後,我99照顧佢地一家三口,因為我同c6未有仔女,但我c6就好鐘意玩b ...

最好別參與 他和他家的事。

當你有 BB后, c6 就改變了。
而且, 18M BB也會長大, 不會一路要抱。

唔鐘意自己個姑奶姑仔, 也很正常。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

男爵府

caca0904 發表於 19-5-11 17:37
係講好左兩星期左右到,但我個老討99如果有咩野要我地去,我老公唔會推囉,都話而家突然唔去,好覺眼,好 ...

都正常的,自己媽有野交帶,自己又唔系有事唔得閒,幫手出動應該的,反而佢可能會覺得你奇怪,點解咁唔鐘意佢地。
祝你今晚好運。

大宅

wongjackie 發表於 19-5-11 08:10
我最憎我姑仔,佢係北方人,我係廣東人,有次食飯,有人問我係咪唔係北方人(因我唔明佢哋啲話),佢大聲答, ...

而家上海人係睇唔起香港人的。

男爵府

我姑仔而家31歲結婚5年,前年生左個仔之後,我99照顧佢地一家三口,因為我同c6未有仔女,但我c6就好鐘意玩b ...

極討厭姑9

公爵府

caca0904 發表於 19-5-11 17:34
我都想,但我唔爭氣囉,有子宮內膜異位,都努力中

其實你C6咁中意幫人湊b....你可以由得佢L0 ? 順便訓練佢湊bb的經驗(等自己bb出世,C6完全有齊經驗)而你就大可以不必奉陪,你可以每星期系呢個時候陪吓你父母(你姑仔都每星期陪娘親行街街啦?)不必浪費2個人的時間及精力去湊一個bb呀?既然你C6每星期都要見屋企人,咁你也好應該每星期見一見娘家人呀?

洋房

ilovecafe 發表於 19-5-11 20:15

都正常的,自己媽有野交帶,自己又唔系有事唔得閒,幫手 ...

如果我99自己真係有事需要幫手,我真心會幫,但永遠都係諗我姑仔,點解想自己老公成日比人搵笨?我姑仔有老公又有自己99幫,仲洗唔洗搞我地?係嬲佢地老鳳啫,我老公又唔爭氣先死,我又冇得出聲先上嚟講下,都知冇辦法!我老公唔會覺得奇怪點解我唔鐘意佢地囉,其實佢自己都知佢既屋企人有問題,只係逃避當冇野,你同佢嘈,佢實話自己屋企人岩架啦

大宅

無計架wor 你老公自己想去, 唯一辦法就係自己生一個,但我都明呢d野冇得急

複式洋房

樓主 你的經歷我完全明白 當年我末嫁 我姑奶生左一個 全個男家都圍住拒轉 我姑奶成日喺我老爺面前講事講非 成日搵我老公笨 好似生個bb 就大曬甘 所有野都就拒地一家 諗起都嬲
結婚後 唔同了 我同老公搬出去住 又生左2件 大快仁心 我老公日日掛住自己頭家 完全無理拒地
講真有事就梗係幫手啦 我姑奶成日扮死 乜都唔做 我個奶奶就乜都幫拒做曬
我仔囡我奶奶無幫手湊過 拒個d就日日湊
偏心偏到出曬面 成日話我好得閒 問我喺屋企有咩做 我姑奶一樣生2個 又無做野 唔見問下拒 唔幫手就收聲 唔好講三講四

洋房

Ling_626 發表於 19-5-14 09:28
樓主 你的經歷我完全明白 當年我末嫁 我姑奶生左一個 全個男家都圍住拒轉 我姑奶成日喺我老爺面前講事講 ...

同病相憐!但我相信我99偏心過你99!講出嚟我都覺怪雞,到而家我都未去過我老公屋企,即我9962屋企,最近先知原因係我99戀物狂,好多垃圾冇掉,全屋好似籠屋咁,因為有次我62放左張相喺Wts group度我先清楚明白我老公一直冇叫我上去原因,但我從來冇出聲問過,所以一直都係要去我姑仔度見面食飯,其實如果我99同62得閒肯自己同我地兩公婆出嚟食下飯,我真心冇問題,唔明點解佢地兩老一直要約埋我姑仔,一定要去姑仔度,你話怪唔怪雞?好多大大細細笑話講出嚟,你地就明點解我咁唔想見到佢地全家

複式洋房

caca0904 發表於 19-5-14 13:58
同病相憐!但我相信我99偏心過你99!講出嚟我都覺怪雞,到而家我都未去過我老公屋企,即我9962屋企,最近 ...

都喺嗰句啦 老左唔好叫我照顧你地 搵返你的女婿 外孫照顧
同老公講定先

洋房

Ling_626 發表於 19-5-14 16:08
都喺嗰句啦 老左唔好叫我照顧你地 搵返你的女婿 外孫照顧
同老公講定先 ...

話時話,我都自己同個fd講,睇下我99老到多病多痛時,我姑仔點照顧返佢囉,30幾歲仲好似斷手斷腳要個阿媽照顧,仲要佢個仔同老公都照埋!不過講開女婿,真係要贊下我姑仔老公,可以容忍到自己老婆咁港女呼呼喝喝,仲要一星期起碼有六日個外母照朝10點到晚10點喺度都唔介意,重點,姑仔99日日都已經朝8點已經到佢地家,每日嫲嫲婆婆一起湊,自己同個阿媽比個老婆同外母點,連放假都要有咁多人喺屋企都忍到,衣個男人喺邊搵?哈哈

別墅

我姑仔還好,但其中一個叔仔同佢老婆我就麻麻地,免得過都唔好有交流

洋房

renay 發表於 19-5-15 13:24
我姑仔還好,但其中一個叔仔同佢老婆我就麻麻地,免得過都唔好有交流

不如咁講啦,總之自己老公果邊d人,緊有最少一個係麻煩,睇下自己中邊樣

首頁

尾頁

跳至