懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
喊包媽媽 發表於 19-5-15 22:34
叫外賣囉,如果你可以食超過一小時,其他同事都可以話係歧視沒有大肚的人,大肚唔係天下的人老馮要就你架? ...

你最後嗰句好似有啲問題喎

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
Zuzububu 發表於 19-5-15 23:13
你最後嗰句好似有啲問題喎

唔通你就係秘書

複式洋房

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
Zuzububu 發表於 19-5-10 17:43
今日食完飯番來,上司叫秘書同我講,公司食飯時間係1-2 ,我話吾舒服,大肚婆係行得慢啲,希望佢體諒及明白 ...

我大肚 宜家35週 其實行得耐左 我個肚都會實 唔舒服 我做化妝counter 一樣要企... 都唔會專登要求同我幫我拎貨.. 但佢地好多時會主動幫我 冇幫我 我都唔會覺得係咩一回事

複式洋房

andre_mama 發表於 19-5-11 18:34
唔算,做大肚婆都要做得有品,自己爭氣,唔係下下要人優待

真係講得太對了!
自己爭氣啦,唔係要死頂,但係預好時間返工真心基本。

別墅

今日食完飯番來,上司叫秘書同我講,公司食飯時間係1-2 ,我話吾舒服,大肚婆係行得慢啲,希望佢體諒及明白 ...

如果因為你大肚就可以遲d先返,好多同事會唔妥。唯有食快d,去近d,帶飯,返工就係返工,冇辦法 加油 (冇歧視)

別墅

2019新春慶豚圓

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
mrs.3845 發表於 19-5-16 13:10
如果因為你大肚就可以遲d先返,好多同事會唔妥。唯有食快d,去近d,帶飯,返工就係返工,冇辦法 :fortunat ...

叫外賣,又哂又熱,自己個位hea幾耐唔覺眼 

大宅

依家天氣咁熱,俾我就直情唔出去叫外賣

洋房

回覆 Zuzububu 的帖子

咁都叫歧視,你以後會遇到更多野會令你覺得人地歧視你。老闆都好難做,個個準時返,得你大肚就遲到,點樣服眾?
香港唔係一個親子友善的城市,懷孕又好、有小朋友又好,係自己的事,其他人無責任體諒你。
如果你唔建立呢個概念,好易變港媽,遇到咩都覺得人地欺負你,咪盞自己唔開心。

大宅

發表於 昨天 09:25 |顯示全部帖子
大肚唔係大曬啦

民房

2019新春慶豚圓

發表於 昨天 21:19 |顯示全部帖子

咁似早幾日FB單野,老公欄住巴士門唔比開車,要等埋佢行得慢嘅大肚老婆

侯爵府

2019新春慶豚圓

發表於 9 小時前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

大肚大到要公司就你,仲話人地discriminate, 不如辭職留係屋企啦,應該得你屋企人唔discriminate 你

大宅

2019新春慶豚圓

發表於 7 小時前 |顯示全部帖子
freshrose 發表於 19-5-20 09:55
大肚大到要公司就你,仲話人地discriminate, 不如辭職留係屋企啦,應該得你屋企人唔discriminate 你 :igiv ...

所以點解有時啲人先入為主覺得大肚婆好麻煩就係多得呢啲人囉

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊