自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

攬女斷正 寇鴻萍伴夫扮恩愛
梁廷鏘前妻:佢偷食慣

鏡頭前好夫妻:寇鴻萍和梁廷鏘昨日挽着手現身馬場,在記者面前大晒恩愛。

前港姐寇鴻萍( Isabella)的商人夫婿梁廷鏘( Patrick),被踢爆於上周在旗下酒吧 FEVAR夜蒲攬女,更肉緊到摸臀兼錫頸。雖然偷食斷正,沒想到事隔才數天,夫婦二人已火速和好,昨日寇鴻萍和梁廷鏘名下的新馬「霹靂槍」首次出戰,他們齊齊現身沙田馬場打氣兼晒恩愛,同行還有梁廷鏘與首任太太、邵氏前女星于楓所生的兒子。

鏡頭後:各顧各寇鴻萍夫婦入場後,即各有各轉身走,毫無默契。

梁廷鏘上周被發現在夜店 FEVAR內攬女,更肉緊摸臀。

自嘲頂痰罐老婆
現場所見,寇鴻萍與梁廷鏘並肩而行,兩人看來神色自若,笑笑口心情甚好,寇鴻萍見到記者似乎表現錯愕,但其實她早已相約相熟的周刊記者入場後接受專訪,剖白婚姻危機。

行差踏錯的梁廷鏘被記者包圍時顯得十分尷尬,但表示已得到太太原諒,他面懵懵地說:「好番喇!」被問到如何番太太及有否頂痰罐認錯時,他說:「你睇我(頂到)頭都扁咗,冇乜嘢喇。」會否減少夜蒲?他說:「會!少啲飲酒,嗰晚真係飲咗酒。」他又重申不認識被攬的女郎,追問他當晚的情況時,他即說:「真係唔記得,飲大咗。」他過去經常送錶及送手袋給寇鴻萍做生日及結婚周年禮物,今次偷食可需要加碼送鑽石或送樓老婆?他搞笑地說:「你話送乜嘢好呢?送一粒鈕?」

儘管寇鴻萍表現從容,但被問到是否已饒恕老公時,她卻不作回應,只笑說:「我哋今日有匹新馬『霹靂槍』出呀!」會否離婚?她反問記者說:「你話呢?」兩公婆之後上了會員包廂,愛駒出賽前,他們又返回會員席,見到記者即刻意挽着手合拍地晒恩愛,但一落到沙圈草地,就各有各與朋友傾偈。
結果寇鴻萍夫婦的愛駒「霹靂槍」三甲不入,梁廷鏘表示不失望,他說:「冇,都要畀佢試吓㗎,隻馬喺澳洲買嘅,百幾萬啦。」賽事結束後,梁廷鏘駕駛積架名車接載寇鴻萍離開,返回堅尼地道富士屋寓所。

寇鴻萍和梁廷鏘在馬場做完恩愛騷一同回家,一前一後十分疏離。 資料圖片

梁廷鏘第二任妻子周伊倫當年也曾指寇鴻萍介入其婚姻,其後再改口謂並無其事。 資料圖片

「嫁有錢仔都係牙煙」

邵氏前女星于楓早年嫁給梁廷鏘後,一度息影退出幕前。

梁廷鏘前妻于楓昨日憶述當年親眼目睹老公偷食的情況。 資料圖片

事實上,梁廷鏘偷食早有前科, 73年他與首任妻子于楓結婚,二人的婚姻便是因其第二任妻子周伊倫介入致離婚收場。記者昨日致電于楓,談到前夫偷食斷正一事時,她見怪不怪地笑說:「佢慣㗎啦!我同佢結婚之後都知佢花弗,嗰陣時老爺奶奶對我好好,好錫我,諗住佢會改,我就隻眼開隻眼閉,同佢講:『你做乜都好,千祈唔好俾我見到,當係尊重吓我。』點知最後都俾我無意中撞到。」

提到當年梁廷鏘偷食斷正,于楓仍歷歷在目,她說:「嗰日佢以為我送個仔返學唔喺屋企,於是帶埋個女人(周伊倫)返屋企換衫,點知上到嚟見到我喺屋企。當時我仲好大方咁請埋個女人入嚟坐,又斟埋茶佢飲,話晒過門都係客。我當時一啲都冇嬲,因為嫁呢個人嘅時候,心裏邊已經有晒準備,之後我哋簽紙分居,老爺奶奶勸我唔好,叫我畀個機會佢,我就話分居嗰兩年如果佢肯返屋企,我就唔離婚,點知佢兩年都冇返過嚟。」

于楓續說:「嫁得畀呢啲有錢仔都係牙煙,我冇睇過啲相,但噚日有人同我講佢單嘢(偷食),我都冇乜嘢感覺。」記者告訴于楓昨日梁廷鏘與寇鴻萍在馬場晒恩愛,她笑說:「佢哋兩個都係做戲。」婚姻失敗令于楓對一紙婚書失去信心,故與葉振棠拍拖十多年,從未打算結婚,她說:「結婚只係一個形式,最緊要兩個人相處開心就足夠。」

珍珠宮

好媽媽勳章 大廚勳章

第2任老婆介入離婚,第3任老婆介入離婚....第4,5,6....任老婆又介入,又離婚
乜婚姻真係甘兒戲?

水晶宮

畀面勳章 環保接龍勳章

睇下幾時又有第四任老婆!!:;pppp: :;pppp: :;pppp:
謀事在人,成事在天,個天先係最終揸"fit"人!!

你恨的人,來生不會再見,所以別在他身上浪費時間;你愛的人,來生也不會再見,所以今生要好好對他。

子爵府

只有存在愛人,聖靈的心,寬恕,體諒就能快樂!

大宅

世紀賤男..

大宅

睇個樣食草食到個人唔似人樣.

原帖由 ssw7889 於 09-5-2 11:34 發表
世紀賤男..

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

子爵府

珊瑚宮

好媽媽勳章

超級不知所謂

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

做show咩:;pppp: :;pppp:

大宅

男爵府

唉...偷食的男人...
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

子爵府

報應姐~搶人野要還ga~

原帖由 sandy1425 於 09-5-2 11:08 發表
第2任老婆介入離婚,第3任老婆介入離婚....第4,5,6....任老婆又介入,又離婚
乜婚姻真係甘兒戲?

等待驗證會員

在此男身上見盡第三者的報應
算為一點貢獻嗎

原帖由 sandy1425 於 09-5-2 11:08 發表
乜婚姻真係甘兒戲?

禁止訪問

水晶宮

男爵府

婚姻失敗令于楓對一紙婚書失去信心,故與葉振棠拍拖十多年,從未打算結婚,她說:「結婚只係一個形式,最緊要兩個人相處開心就足夠。」

葉振棠唔係有老婆有個仔 ge 咩 ? 點解又會同另一個女人拍拖十幾年 ?

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

唔怪得咁忍得...原來自己都係no.3

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

葉振棠唔係有老婆有個仔 ge 咩 ?

首頁

尾頁

跳至