婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

完全睇唔到個老公有幾愛你,咁嘅環境仲諗調理生仔,真係想生完產後憂鬱攬炒?!

咁嘅男人唔踢佢出街都偷笑啦,仲要搬去6299買嘅屋做鄰?你攞刀佢明正言順報警拉你啦~ 戎㕦女人唔好咁沉迷,咩同佢父母無關係嗰時好(emoji)自己,叫佢食屎啦~咁都叫愛,虐愛嚟架?

珍珠宮

Yuyubibi 發表於 19-5-18 23:17
最弊佢就係養唔起,仲想我養返佢轉頭等佢做全職爸爸

就呢句足以叫佢收聲

男爵府

2024年龍年勳章

charchartse 發表於 19-5-12 09:33
佢講到我乜都錯,我話我最錯係嫁錯人。

講得好

複式洋房

charchartse 發表於 19-5-10 22:57
年年母親節我99要我地陪佢慶祝全日。早上一早去買花俾佢,中午陪佢飲茶。佢book 1點枱,2:30先到,食到4:30 ...

我奶奶老馮要所有節日既正日陪佢tim , 真係唔想去

禁止訪問

珍珠宮

你奶奶都係女人,佢以前都唔理自已外家嗎? 如果係,佢都幾無親情。所以自我中心強,唔會諗人地女兒都有呀媽生。
你老公...媽寶裡面既宇宙級別。連老婆想同自己親生媽媽令個茶都唔俾,全天候要陪佢自己呀媽,如果將來你生咗bb,點搞呀? 你老公無諗你感受,又係你99教出黎既自私精一個。
我覺得用離婚去威迫你,就真係太過份。你諗下將來你有小朋友,會搞成點? 你老公同99係同一陣線,我諗你想點照顧bb都無權發言了。

男爵府

回覆 charchartse 的帖子

其實去到拎刀呢個地步, 樓主唔可以下咗啖氣就算, 一日問題唔解決, 只會重複發生, 驚你有一日頂唔住會爆煲。雖然話'寧教人打仔, 莫教人分妻', 但睇你描述完全感覺唔到男家有尊重過你同你屋企, 最慘連你老公都古老石山, 活在封建年代咁。樓主, 人生好漫長, 你要為自己好好打算呀!

伯爵府

LoveFamily 發表於 19-5-10 23:44
99係c6媽, 我有我媽!
母親節佢有佢去佢媽度,我有我返阿媽度,互不相干!

D c6永遠只知道自己有亞媽,佢亞媽係女皇,次次見完佢亜媽我地都鬧交

複式洋房

charchartse 發表於 19-5-11 12:01
頭先我同c6講點解我唔可以下午同我呀媽飲茶,夜晚同99飲茶。佢話唔得,行左咁多年點解無啦啦要變,話我搞 ...

你老公咁獨裁(emoji)!自己吖媽可以慶祝母親節,人地吖媽就唔得!
孝順父母係為人子女應該做嘅事!嫁咗人嘅女仔就無自己母親?仲有你唔係傀儡,慶祝母親節係港女可享有免於恐懼嘅權利!
係時候撥亂反正 保家衛族!從今年做起!
我已身先仕卒!已向c6表明所有大時大節女家先行,如有不滿各有各做!
已企硬兩年!
姊妹要堅持到底 爭取勝利

公爵府

charchartse 發表於 19-5-11 08:35
回覆 LoveFamily 的帖子

而家洗濕左個頭,突然各有各食,我99一定發癲話作反架!佢要話俾人知佢個仔同新抱 ...

甘如是呢個唔係事實,叫佢唔好講大話

公爵府

charchartse 發表於 19-5-11 13:08
我頭先講左啦,個c6話年年係咪點解無啦啦要變,話我多事搞亂成個局。
我話就係年年我呀媽無得做正日,咁有 ...

你仲諗住同的甘衰嘅人生小朋友?

公爵府

小_魚 發表於 19-6-18 14:26
回覆 charchartse 的帖子

其實去到拎刀呢個地步, 樓主唔可以下咗啖氣就算, 一日問題唔解決, 只會重複發生, ...

千奇唔好生住,睇清楚呢個人係咪可以過人世先。仲有,一一定要自己有錢,千奇唔好經濟上要靠人

別墅

manman_1110 發表於 19-9-20 22:05
你老公咁獨裁(emoji)!自己吖媽可以慶祝母親節,人地吖媽就唔得!
孝順父母係為人子女應該做嘅事!嫁咗人 ...

多謝你,我打算下年 (如果我仲同佢一齊),我直接兜口兜面同99講今年我同娘慶祝。跳過c6呢一層,純通知佢地。

99就係99,又唔係99節,我返去同我母親慶祝母親節。

不過我相信c6話佢吖媽母親節係陪99,邊有人返外家,要我跟呢個「家族傳統」。

不過我覺得係我99戇居啫

別墅

alicego62 發表於 19-9-23 09:16
你仲諗住同的甘衰嘅人生小朋友?

其實都唔到我話生唔生。因為我剛發現我身體生小朋友機會好微,可能上天都覺得我地唔應該有小朋友,或者唔想俾呢個咁自私既家庭有後代。

別墅

KCBaby2011 發表於 19-6-18 16:32
D c6永遠只知道自己有亞媽,佢亞媽係女皇,次次見完佢亜媽我地都鬧交
...

我成日話99係我地結婚時成日話夫妻要和睦,但係佢次次令我地夫妻唔和睦

水晶宮

回覆樓主:

樓主你離婚未呀?

男爵府

charchartse 發表於 19-9-23 11:09
我成日話99係我地結婚時成日話夫妻要和睦,但係佢次次令我地夫妻唔和睦
...

講得太好,同埋我睇完晒你嘅故事,我覺得極度似我奶奶,完全係女王病上身,不過我爆過佢幾次之後,我係當面爆,佢嬲咗我好一段日子,我覺得有時必須要爆下奶奶,表明一下自己立場,否則開咗個頭,你咩都應承,乜都好,以後就冇好日子過,經過我爆左幾鑊之後,以後好好多,好似以前食飯,明明係佢個仔玩電話,我先拎個電話出嚟,之後又鬧我,我心諗,一上菜,你就影影影影到啲餸都凍哂,你就唔係玩電話嘅。我病都要你去你啲親戚度食飯,我同我老公講,成日話當我係女,如果你老母個女病,你阿媽仲會唔會叫佢去食飯啦,我老公唔答,但係自己心裏面也有答案吧。

男爵府

回覆樓主:

次次出來,就要我討好佢阿媽,我受夠啦,你哋從來就係當我出氣筒,鍾意就發我脾氣,鍾意就俾比下面色我睇,我唔再受呢一套,依家一個月見一次,即係過節先見,每次食餐飯就走,唔使旨意我同佢哋去行街,去旅行,什麼都唔好,食完飯立即走

別墅

熊貓小姐 發表於 19-9-24 12:49
講得太好,同埋我睇完晒你嘅故事,我覺得極度似我奶奶,完全係女王病上身,不過我爆過佢幾次之後,我係當 ...

係一樣呀,佢都話我食飯淨係玩電話,我想講,枱上有一半人都係玩電話啦。我都同我老公講唔係唔應承99做乜做乜,而家當我做到一時,佢老馮覺得我要繼續做一而同時希望我做二,之後做到一同二時就希望你做三,所以我係連一都唔會做,因為我負唔起呢個責任。

上次佢又無問過我想唔想同佢地一家人去潮州就幫我報左名一齊去,我火到話我病左唔去,佢發癲咁話點解而家先黎病,乜乜乜。我唔理佢,係佢夾硬黎,我咪夾硬去。

男爵府

charchartse 發表於 19-9-24 18:00
係一樣呀,佢都話我食飯淨係玩電話,我想講,枱上有一半人都係玩電話啦。我都同我老公講唔係唔應承99做乜 ...

咁你最後有無去?我老爺年紀好大,我老爺份人冇嘢,有時我會話我老公,我話佢哋行得走得你就同佢地去下旅行啦,之前我老公陪佢父母去咗兩次旅行,話如果再去一定要拉埋我,否則,好似好明顯我唔鍾意同佢哋去,又話唔可以咁多次都唔出席,點都要出席一次,我話咁大家都唔好去囉,到你老竇百年歸老,都冇咩去過旅行,你千祈唔好賴我就得啦,我覺得照顧服務係你自己嘅責任

首頁

尾頁

跳至