自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

香港係咁衰ga lar,麻煩上去叫d同胞唔好再落黎

侯爵府

親子王國15週年勳章

係啦,香港人真係好衰,都唔知乜野鬼地方,我係佢就永不來港!抵制!

公爵府

呢位香港醫生既普通話非常流利
https://www.facebook.com/253000284822962/videos/919270991581366?metadata=FuFHcvcRu1DRtUW5asRDdniVAOP1RVxvrtoAPplpXpCFnwhiJA/Ky70GXNFwLUcnXf9NBMcyalrhHscq4VlPvPt4&sfns=mo

琥珀宮

畀面勳章

rabbit75 發表於 19-5-11 09:40
其實佢哋都幾好做
有咩衰嘢一下自動轉賬落某國人身上
自己可以永世自我感覺良好

睇呢個post 之後,真係驚嘆香港人既質素同佢地口中既低端大陸人都相差無幾,大陸教育未普及都叫有d藉口,香港免費教育多年,市民質素仲衰過以前冇受教育個班人

珍珠宮

milk323 發表於 19-5-11 10:25
呢位香港醫生既普通話非常流利
https://www.facebook.com/253000284822962/videos/919270991581366?metadat ...

好多香港醫生既英文都非常流利架,又代表係乜?代表外國人?

公爵府

Hehemum 發表於 19-5-10 23:09
真的笑了,佢話「點解你哋啲香港人為錢做d危害人身體健康的事」
我即同C6講,何故佢要揀來香港打呢⋯⋯:hap ...

我同你的反應一樣

伯爵府

回覆 Hehemum 的帖子

其實佢都講得啱。

不過「仲多大陸人為錢做d危害人身體健康的事」,食品(毒菜丶地溝油....),多不勝數。

翡翠宮

回覆樓主:

我都有同老公講,佢地正白痴!應該返大陸打果d擺明係假嘅咁佢地個心會舒服d!! 有事就你地d香港人!黎搶嘢果時就話香港係中國一部份!最憎佢地班死蝗蟲!

水晶宮

回覆樓主:

中國真係很可憐,強大國家連奶粉、疫苗都是假

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

wantaima 發表於 19-5-11 09:55

1. 我只係認為你應該分下是非(因為你唔似係某D針對內地人 ...

咁你又諗下啦!其實唔係佢地一窩(瘋)咁落黎打。事情又會唔會發展到咁?

加上我無用笑佢地成份黎講果句嘢。而係事實。真係無人叫佢地落黎打。果個女人比大多數人話。係因為佢講嘅說話! 又唔見d人話比人呃買海味果班大陸人。

我都識一d大陸人。有好有唔好嘅。我唔會盲目針對大陸人。
唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

珍珠宮

大少拉 發表於 19-5-11 11:21
咁你又諗下啦!其實唔係佢地一窩(瘋)咁落黎打。事情又會唔會發展到咁?

加上我無用笑佢地成份黎講果句 ...

再講多次:明買明賣,佢係代表佢自已唔係所有人,佢付出明碼實價及記為香港值得信任=佢得到水貨藥係應該&香港人可以因為咁而有值口去賣水貨藥比人?乜嘢道理來架?

伯爵府

maomaofafa 發表於 19-5-11 01:22
agree
兩劑仲要成六千蚊
希望政府嚴正打擊

個幕後大老板可能踫不得。最多咪拉個泊車仔囉

伯爵府

fatchu@home 發表於 19-5-11 10:59
我都有同老公講,佢地正白痴!應該返大陸打果d擺明係假嘅咁佢地個心會舒服d!! 有事就你地d香港人!黎搶嘢果 ...

無錯, 個心會C服d

用戶要求終止服務

回覆 Mary媽咪 的帖子

冇錯,完全同意!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

wantaima 發表於 19-5-11 11:29
再講多次:明買明賣,佢係代表佢自已唔係所有人,佢付出明碼實價及記為香港值得信任=佢得到水貨藥係應該&香 ...

是但啦!再講落去都係無答案,我無講過話佢地用水貨針幫人打無問題!依家有問題時,佢地講到係我地成個香港d人呃佢地咁,又可來公平呀!

不過你鍾意繼續響一件事上講落去嘅,請你繼續!我就無咁多無謂時間用響呢d無謂嘅事上。

不過我都長氣d再講多句。 無人叫佢地落黎打針嘅!呢句係我心聲!講完!

珍珠宮

大少拉 發表於 19-5-11 12:04
是但啦!再講落去都係無答案,我無講過話佢地用水貨針幫人打無問題!依家有問題時,佢地講到係我地成個香 ...

所以你最後果句咪正正是非不分囉!

伯爵府

回覆樓主:

佢低能嗎

男爵府

Hehemum 發表於 19-5-10 23:09
真的笑了,佢話「點解你哋啲香港人為錢做d危害人身體健康的事」
我即同C6講,何故佢要揀來香港打呢⋯⋯:hap ...

同我老公講法一樣

男爵府

Hehemum 發表於 19-5-10 23:21
亮點係佢其實係可以在國內打,來港打原因就是佢地自己都唔信國內的先來,依家就五十步笑百步
...

鬼叫阿爺想香港大陸化咩一樣咪唔使搶
te quiero mucho mi amo

翡翠宮

wantaima 發表於 19-5-11 12:06
所以你最後果句咪正正是非不分囉!

是但啦!你話係咪係囉!其實我好好奇。係咪關你事呢?講足成朝你都係話我唔應該咁講。咁講就係是非不分。

不過你呢d 咁講是非黑白嘅人。人地諗嘜嘢都關你事。你都好辛苦囉。其實唔止你。我諗你身邊嘅人都會辛苦。。。

首頁

尾頁

跳至