自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

大結局,仲以為會有鋪講tim!
唔知我有無睇漏?
除咗benz被人輸資料外,仲有無黑警?

珍珠宮

smiletigger 發表於 19-5-10 23:57
唔知我有無睇漏?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

回覆樓主:

呢套劇唔似講黑警, 似係講權鬥多啲

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

回覆樓主:

因為會睇的人,大部分上星期就上網睇晒,所以少人講掛

珍珠宮

alicialee1210 發表於 19-5-11 00:31
因為會睇的人,大部分上星期就上網睇晒,所以少人講掛

侯爵府

回覆樓主:

我係一般c9咋,茶餘飯後睇下電視
不過權鬥,其實好sad. 上到法庭,唔同嘅庭有唔同取決,無絕對嘅黑同白 。
如果我係bingo,係尚垶,到見到生命的盡頭時,係唔係有需要為警察的理想,去放棄自己最親嘅人,有呢個必要咩?

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

smiletigger 發表於 19-5-11 00:43
我係一般c9咋,茶餘飯後睇下電視
不過權鬥,其實好sad. 上到法庭,唔同嘅庭有唔同取決, ...

我反覺得madam man 為左做一姐而冇左頭家係咪真係值得呢
bingo同垶sir其實都冇放棄自己親人

侯爵府

apelok 發表於 19-5-11 00:48
我反覺得madam man 為左做一姐而冇左頭家係咪真係值得呢
bingo同垶sir其實都冇放棄自己親人
...

madam man 當然係反派人物,由用犯法手法去達自己利益,已經過咗界,而且偏心得太過份,老公死咗,大仔死咗,細仔都唔能夠補上位置。我自己睇,係唔係一姐都好,佢嘅霸道一早已散咗頭家
可能女人心態,去到臨死,就咩都唔想理,只會同所愛的人日對夜對,唔會再諗其他嘢。

伯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

結局好草草了事,唔係幾完整

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

一般爛尾所以無野好講

珍珠宮

smiletigger 發表於 19-5-10 23:57
唔知我有無睇漏?

爛尾,可惜

公爵府

回覆樓主:

好睇呀, 個結局好完整, 垶sir最後喺浩園同阿招嗰度開始到尾都好正, 再加上有字幕講返陳思棋單案, 其實好有感染力, Madam最後知唔知錯都好, 字幕交帶嘅都九成九會入罪。係美中不足冇講邊個係新一哥同埋Bingo係咪可以沉冤得雪。

侯爵府

回覆樓主:

我覺得又唔算太爛,佢主線想講bingo同垶係兩個犧牲小我嘅好警察,那怕自己身份低微、甚至係變節uc係最無第份果個。
成個故事主線除權鬥,應是bingo 與垶隔空合作查案,可惜戲場不平衡,拍唔出感覺。最後一場,二人敬禮收尾,不過不失。
但不能否認,全晚最好睇,係madam見營長果幕,營長係終生監禁,madam都係。
敗筆應該係上訴果庭無做出嚟,無咗個氣氛,推唔到上高潮位。

珍珠宮

好媽媽勳章

最後Madam問營長
臨殺兩個仔有乜野講
(有意思?

大宅

回覆樓主:

我覺得個結局唔爛尾喎,好睇呀!

cissie    發表於 19-5-11 18:06

侯爵府

circle119 發表於 19-5-11 01:27
最後Madam問營長
臨殺兩個仔有乜野講
(有意思?)

我覺得係寫緊madam上唔上到做一姐都好,每晚都loop住兩個仔死時的情境,好似有嘢想同佢講,但又聽唔到,果種困擾係一世嘅,佢蠢到最後去問個兇手。
營長答法係好可笑,初時以為佢地係同一類人,會唔理生死,但原來唔係,madam係有人性嘅。講到尾,其實madam係玩唔起。

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

smiletigger 發表於 19-5-11 01:25
我覺得又唔算太爛,佢主線想講bingo同垶係兩個犧牲小我嘅好警察,那怕自己身份低微、甚至係變節uc係最無第 ...

突然草草交代勝訴,好趕收工
活在當下,愛得及時

珊瑚宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

cakii 發表於 19-5-11 01:10
爛尾,可惜

侯爵府

smiletigger 發表於 19-5-11 01:35
我覺得係寫緊madam上唔上到做一姐都好,每晚都loop住兩個仔死時的情境,好似有嘢想同佢講,但又聽唔到,果 ...

我睇d 冇睇d
我想問madam 執野走是咪拋左封信既
嗰封係咩信黎?

侯爵府

pm1202 發表於 19-5-11 01:40
突然草草交代勝訴,好趕收工

我入廚房放底隻碗,就講咗勝訴,更加覺得法庭先係講權鬥,好兒戲。

首頁

尾頁

跳至