0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

唔好旨意男人會幫到手湊b,整個生b過程最大參與度係,快感過後放低少少野,到有咗同生得嗰陣嘅痛苦都唔駛佢受,到個b出咗世,食奶扭計喊大小二便,一句唔識就好似唔關佢事,半夜俾個b嘈到瞓唔到先會關佢事,所以湊b責任永遠是女人的,一切都因為佢要番工,好辛苦,而女人湊b有幾辛苦啫

我知唔係個個男人都係咁,我朋友就係煮飯家務湊女可以同老婆輪流每人做12個鐘,等對方可以休息,仲幫個剛開完刀嘅老婆沖涼,但大部分男人都係幫唔到手,如果遇到幫到手嘅,恭喜!要好好珍惜,遇到幫唔到手,仲要係擺明唔想幫手嘅,就面對現實自己辛苦d,最多得閒搵渠到呻下,喊下又再繼續

男爵府

renay 發表於 19-5-11 07:45
唔好旨意男人會幫到手湊b,整個生b過程最大參與度係,快感過後放低少少野,到有咗同生得嗰陣嘅痛苦都唔駛佢 ...

搵一日放低bb比佢湊一日,等佢感受下究竟女人湊咪甘唔辛苦,唔係一句唔識就大曬,就算唔識換片都識餵奶掛,有時候都要換手比佢地試下

複式洋房

回覆樓主:

你老公仲未識同b女換片? 無記錯,阿女都有1.5月大架啦喎!

餵奶幫你唔到,起碼學識換片先啦!再唔係叫佢做下家務都好啦,洗下衫拖下地都好啦。

同佢講佢返工都有放工嘅一刻,但做媽媽係永無放工架,問下佢仲覺唔覺得你好得閒。

十分同意樓上交低個女比爸爸湊,但我估你放心唔落。

男爵府

唔好旨意男人會幫到手湊b,整個生b過程最大參與度係,快感過後放低少少野,到有咗同生得嗰陣嘅痛苦都唔駛佢 ...

無錯,所以我成日同朋友講好多男人係唔會願意幫手湊小朋友,如果想生b要諗清楚,幸好我老公好合作有幫手,日日洗奶樽奶泵,換片沖涼,坐月時有幫我沖涼洗頭,起身喂夜奶等,如果真係得我一個孭起湊b既所有野,我一定會癲

大宅

非常認同...

有時會覺得個天好唔公平,
點解要女性承受哂懷孕、生產、湊仔既痛苦,
而男人... 就如你所講,
放低左 pat protein 就完事

响生兒育女呢件事上面,
男人係無法體會、明白女人所付出的程度

複式洋房

係。。想輕鬆下又同fd打牌又踢波,講聲就出門口頭也不回,但媽媽想去睇場戲high個tea都難,要搵人湊都算,bb又好痴身一定要見到我。夜晚沖沖下涼都要衝出去氹b,明明爸爸係度,自己就hea爆抱住個b等媽媽

別墅

回覆 renay 的帖子

Yes 喊下又再繼續

別墅

cpycpyhelen 發表於 19-5-11 11:24
搵一日放低bb比佢湊一日,等佢感受下究竟女人湊咪甘唔辛苦,唔係一句唔識就大曬,就算唔識換片都識餵奶掛 ...

因為我全埋身,所以餵奶佢冇份

別墅

momo.f 發表於 19-5-11 14:26
你老公仲未識同b女換片? 無記錯,阿女都有1.5月大架啦喎!

餵奶幫你唔到,起碼學識換片先啦 ...

係呀,1.5個月,你好心水清!我係教咗佢,再用公仔實習過,再由只得vv片要換黎俾佢試,但已手都震埋唔知自己做緊乜咁

估唔到隔住個網都俾你知我係點,我真係會唔放心,因為我老公係冇自理能力,係同咗我一齊住,俾我逼佢學做家務,用咗好長時間先識洗衫、晾衫、燙衫、吸塵、洗米煲飯,但唔係做得合格,只係都叫做咗個基本好過冇咁解,佢太求其,無他,由細到大我99都幫晒佢做,所以我打死唔俾99湊我女就係因為見我老公咁嘅款

別墅

kissapplegirl 發表於 19-5-11 14:28
無錯,所以我成日同朋友講好多男人係唔會願意幫手湊小朋友,如果想生b要諗清楚,幸好我老公好合作有幫手, ...

你老公呢個程度已係非常幫到手!

我唔駛執我老公手尾已好好

別墅

MinMinDes 發表於 19-5-11 15:22
非常認同...

有時會覺得個天好唔公平,

無法體會都唔緊要,將照顧bb呢件事上下心都已差得遠,有呢個心態就自然會學得識

今朝我清晨醒咗就湊b到天光,見老公醒咗,想放b喺我個床位,叫佢睇幾分鐘,等我可以去一去廁所,佢竟然照合埋眼,咁好易瞓番着架嘛,好采bb未識轉身啫

我話佢,佢笑住話想合埋眼,引bb瞓覺,咁白痴嘅野都講得出!中間仲要隔住張分隔床!根本冇心幫手!

複式洋房

renay 發表於 19-5-11 18:37
係呀,1.5個月,你好心水清!我係教咗佢,再用公仔實習過,再由只得vv片要換黎俾佢試,但已手都震埋唔知自 ...

我記得啊,我仔唔知早你個女一兩日打針,無記錯直頭差唔多日期出世…

你只可以逼佢做多啲架咋,唔好因為佢做得唔夠好唔洗佢做,咁只會縱容佢咩都唔做。其實b女換片唔會射尿已經安全啲,唯一係注意點抹都手都震埋?!用塊大啲嘅面一下抹大啲範圍,唔洗佢抹咁多下會唔會好啲?

我記得你全埋身,餵奶幫你唔到,起碼要佢學沖涼啦!

同埋真係唔考慮比99 幫手湊?一兩日或每日上嚟幫b女沖下涼換下等你有啲休息時間都好呀… 我怕你咁會壓力爆煲呀!

有咩唔開心上嚟呻下都好過無啊!

別墅

KhloeNg 發表於 19-5-11 15:22
係。。想輕鬆下又同fd打牌又踢波,講聲就出門口頭也不回,但媽媽想去睇場戲high個tea都難,要搵人湊都算, ...

咪係囉!佢想娛樂玩,唔通我唔想?

我老公班朋友喺我37週過後,約我老公去旅行,話嗰陣唔去,之後冇得去,我老公想去囉,試探我口風,我即刻鬧話我由陀b開始已唔自由,佢憑咩喺我臨生嘅時候去玩,萬一佢去旅行期間我要生咁點?

別墅

momo.f 發表於 19-5-11 18:48
我記得啊,我仔唔知早你個女一兩日打針,無記錯直頭差唔多日期出世…

你只可以逼佢做多啲架咋,唔好因為 ...

我99係危險人物,長年咳、講野大聲、唔注重衛生、粗魯(連我姑仔都成日話佢),所以唔敢俾佢湊

我唔知佢做乜要咁手震,要前到後,佢就亂抹,又唔記得抹咗邊度,邊度未抹,完全唔知自己做緊乜咁,個女又係咁喊喎

複式洋房

renay 發表於 19-5-11 18:53
我99係危險人物,長年咳、講野大聲、唔注重衛生、粗魯(連我姑仔都成日話佢),所以唔敢俾佢湊

我唔知佢 ...

咁就真係驚啲… 辛苦你啦,媽媽!

其實你老公係咪你睇住,驚比你罵,好大壓力,所以手都震埋?

平時你幫阿女換片,佢會喊嗎?

男爵府

renay 發表於 19-5-11 18:32
因為我全埋身,所以餵奶佢冇份

甘你都好辛苦,我老公唔識換片人識餵奶

複式洋房

renay 發表於 19-5-11 18:49
咪係囉!佢想娛樂玩,唔通我唔想?

我老公班朋友喺我37週過後,約我老公去旅行,話嗰陣唔去,之後冇得去 ...

老公係重要時段應該隨時ready,萬一真係生,老婆都會想佢陪到,我老公係我生bb時候陪唔到我,我到依家都耿耿於懷

別墅

momo.f 發表於 19-5-11 19:25
咁就真係驚啲… 辛苦你啦,媽媽!

其實你老公係咪你睇住,驚比你罵,好大壓力,所以手都震埋?

一來驚我鬧啦,二來我諗係阿女係咁郁,佢驚整親bb又唔記得點做(因為佢記性奇差)

平時我換就係餓時換片就喊,因為有時係換咗片先食奶

別墅

cpycpyhelen 發表於 19-5-11 20:14
甘你都好辛苦,我老公唔識換片人識餵奶

已幫好多,我女開咗大,我老公係等幾耐都等我黎換片,黎緊有2日我要番醫院覆診,先買泵奶器泵定等佢餵,呢幾日要教佢餵,希望佢記得事前事後要做咩

複式洋房

renay 發表於 19-5-11 23:40
一來驚我鬧啦,二來我諗係阿女係咁郁,佢驚整親bb又唔記得點做(因為佢記性奇差)

平時我換就係餓時換片 ...

不如試下喺隔離提佢,但唔好出手同罵佢,睇下會唔會好啲?當佢挫敗感太強,可能更唔願意做。

咁即係阿女換片喊其實未必係因為佢換得唔好啦。我仔就算喊,我都係滋油淡定同佢換,最憎有人催我,搞到手忙腳亂。

首頁

尾頁

跳至