0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

KhloeNg 發表於 19-5-11 21:03
老公係重要時段應該隨時ready,萬一真係生,老婆都會想佢陪到,我老公係我生bb時候陪唔到我,我到依家都耿 ...

好明白呀,所以嗰時我鬧佢,根本唔駛問我,試圖摶我會俾佢去,係有心嘅就直接推咗班朋友,嗰幾個朋友入面有一個已有個女,佢應該好明白我隨時會生,做老公嘅要幫手同陪住,但都要說我老公

男爵府

renay 發表於 19-5-11 23:46
已幫好多,我女開咗大,我老公係等幾耐都等我黎換片,黎緊有2日我要番醫院覆診,先買泵奶器泵定等佢餵,呢 ...

甘唔得喎,萬一你好夜返黎,你女個屁股都紅曬啦,寫低,叫佢喎記得睇返照住做

子爵府

回覆樓主:

既然係咁點解要生bb?係你想生?(純粹好奇 )

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

一句唔識就好似唔關佢事,exactly
一痾左便便好似見到鬼咁,走都走唔切,又猛話臭,又咦咦咦,明明生之前應承我話佢會換片餵奶沖涼,哼...

大事化小, 小事化毛.........

男爵府

回覆樓主:

我覺得放手俾老公做。係要迫個隻。同埋由佢手震由佢錯。
我有個fd無人幫佢湊。老公一句驚整親bb。我fd就由bb返屋企之後就要做晒bb所有野包括沖涼 。真是人都癲。

別墅

renay 發表於 19-5-11 07:45
唔好旨意男人會幫到手湊b,整個生b過程最大參與度係,快感過後放低少少野,到有咗同生得嗰陣嘅痛苦都唔駛佢 ...

其實如果佢真係唔識點湊 bb 可以叫佢做其他家務. 我大肚時只係煮飯, 其他所有家務,大女,二女全部老公搞. 到細女出世,差吾多一個月大,老公都冇抱過10次. 已經第三次做爸爸仲係吾識抱bb. 老公起碼1歲後女女識合作起 pat pat老公先幫手換片. 餵人奶更加冇佢份但佢會洗好所有BB衫同奶泵. 做其他野一樣可以幫到手. 加油(emoji)(emoji)

大宅

renay 發表於 19-5-11 07:45
唔好旨意男人會幫到手湊b,整個生b過程最大參與度係,快感過後放低少少野,到有咗同生得嗰陣嘅痛苦都唔駛佢 ...

唔好灰心,睇開d就得
我老公起我生完返屋企第二日已提出分房訓,佢話佢睡眠質素差,一嘈就醒訓唔返。咁我又無迫佢,反正佢幫唔d乜~ 睇開d就無野,再起佢角度諗,再諗下大家分工,咁就會開心

別墅

momo.f 發表於 19-5-11 23:47
不如試下喺隔離提佢,但唔好出手同罵佢,睇下會唔會好啲?當佢挫敗感太強,可能更唔願意做。

咁即係阿女 ...

開頭都係冇鬧,俾佢試多幾次應該就ok,示範咗點做,叫佢再跟住做一次,但佢都係好不知所措咁,阿女係咁喊,我忍唔住要接手收埋個尾,再咁落去怕個女唔係凍親個肚都喊到聲沙

佢係啖定嘅我唔怕,啖定慢慢逐步黎仲快,最弊佢一味得個急字,亂咁黎

別墅

cpycpyhelen 發表於 19-5-12 00:36
甘唔得喎,萬一你好夜返黎,你女個屁股都紅曬啦,寫低,叫佢喎記得睇返照住做
...

最終係我媽唔放心,話過黎幫手

別墅

pigpiglamlam 發表於 19-5-12 00:58
既然係咁點解要生bb?係你想生?(純粹好奇 )

因為係第一胎,生之前係冇諗過會差成咁,

別墅

kmbb519 發表於 19-5-12 02:23
一句唔識就好似唔關佢事,exactly
一痾左便便好似見到鬼咁,走都走唔切,又猛話臭,又咦咦咦,明明生之前 ...

我老公都係,仲上網睇咗好多片,雖然係我要佢睇,但佢都肯睇,又有我個公仔做實習,但到真人,試過下唔得就唔換

別墅

dreamboy_man 發表於 19-5-12 11:57
我覺得放手俾老公做。係要迫個隻。同埋由佢手震由佢錯。
我有個fd無人幫佢湊。老公一句驚整親bb。我fd就由b ...

我都諗緊係咪要再逼佢做下,佢放假就要做下,萬一我病咗或要出門超過幾個鐘,咁我女仲慘

黎緊要去覆診,呢幾日會泵定奶要佢餵下先

別墅

gorgorbb 發表於 19-5-12 12:17
其實如果佢真係唔識點湊 bb 可以叫佢做其他家務. 我大肚時只係煮飯, 其他所有家務,大女,二女全部老公搞 ...

佢怕咗軟棉棉嘅小身驅?

而家我唔幫佢燙衫,佢放假就要佢幫手晾衫

有時我要做野就唔准佢玩電話,要睇住個女

大宅

開心吸收勳章

renay 發表於 19-5-11 23:46
已幫好多,我女開咗大,我老公係等幾耐都等我黎換片,黎緊有2日我要番醫院覆診,先買泵奶器泵定等佢餵,呢 ...

同我老公一樣,片都唔肯換,等幾耐都要等,明明成間屋已經臭到飛起,咁鬼忍得

別墅

IPodnano 發表於 19-5-12 14:02
唔好灰心,睇開d就得
我老公起我生完返屋企第二日已提出分房訓,佢話佢睡眠質素差,一嘈就醒訓唔返。咁我 ...

我都唔旨意佢每日幫,但當我叫佢睇一陣,都唔好自己瞓唔理個女,仲要話合埋眼引個女瞓

別墅

niel 發表於 19-5-12 15:35
同我老公一樣,片都唔肯換,等幾耐都要等,明明成間屋已經臭到飛起,咁鬼忍得
...

因為佢唔想面對換片,打住機等阿媽就唔覺臭

男爵府

renay 發表於 19-5-12 15:17
最終係我媽唔放心,話過黎幫手

但麻煩到長輩始終唔係甘好既

複式洋房

renay 發表於 19-5-11 23:52
好明白呀,所以嗰時我鬧佢,根本唔駛問我,試圖摶我會俾佢去,係有心嘅就直接推咗班朋友,嗰幾個朋友入面 ...

男人就係禁,唔明點解好似之後嘅嘢都唔關佢地事禁

男爵府

renay 發表於 19-5-12 15:31
我都諗緊係咪要再逼佢做下,佢放假就要做下,萬一我病咗或要出門超過幾個鐘,咁我女仲慘

黎緊要去覆診, ...

因為你太勁所以佢變左廢柴
我老公幫我好多架。除左埋身無得幫。佢乜都識乜都做。
我而家搞緊大仔瞓晏覺,細仔喊緊都是我老公處理。

大宅

回覆樓主:

生之前大家要有共識,我好相信無幫手的老公,根本唔想生,老公會覺得又唔係我想生,係你要生,你自己攪掂啦。

男女不可能平等……有能力就請工人,無能力,自己攪掂。你同老公結婚時,已經知佢係乜野人。

所以,好多女人唔結婚,因為知道男人唔可靠

利申:男人

首頁

尾頁

跳至