婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

別墅

同一個人一齊左15年,結左5年婚。
生2個小朋友,所有野都係廢話。
呢5年唔同住都要過非人生活。
周圍作野話你,你死左爸爸... 但要同佢地慶祝生日。唔開心唔可以。
無當過你係人,到到今時今日... 聽住佢點話我次次都有野鬧我,你都我同佢食母親節飯。

我算係咩?

唔好意思呀大家,浪費左大家時間...
真心唔知可以同邊個講...

大宅

Naima 發表於 19-5-11 14:21

真心, 我母親節不會和她吃飯

別墅

dinner1314 發表於 19-5-11 14:24
真心, 我母親節不會和她吃飯

你講得arm, 點解仲要安排我去? 點解要我當無事?

侯爵府

畀面勳章

你C6呢?佢點睇丫

別墅

o_____o 發表於 19-5-11 14:26
你C6呢?佢點睇丫

咪安排今日晚飯,要我好似無野禁。

大宅

好人都要適當時候say NO!

珍珠宮

回覆樓主:

其實你自己可以企硬
我唔會為咗d 外人令自己長期唔開心

大宅

如果冇時間搵朋友傾,呢度係一個好嘅宣泄地方,有jm會畀意見及支持

複式洋房

回覆 Naima 的帖子

我明呀,因為我c6都係咁,唔去就唔俾面,兼c6自己覺得無面,short short 地

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

我明白,當年媽媽患左重病都要去幫佢地慶祝母親節,我絕對唔會出現

別墅

siubo119 發表於 19-5-11 16:35
回覆 Naima 的帖子

我明呀,因為我c6都係咁,唔去就唔俾面,兼c6自己覺得無面,short short 地 ...

唔去好似係你搞到佢全家唔開心既罪人禁

別墅

sealspeaking 發表於 19-5-11 16:31
如果冇時間搵朋友傾,呢度係一個好嘅宣泄地方,有jm會畀意見及支持
...

Thanks~

別墅

pomanlife 發表於 19-5-11 16:54
我明白,當年媽媽患左重病都要去幫佢地慶祝母親節,我絕對唔會出現
...

真係好痴線.... 仲要你笑面迎人。
有冇禁癲呀(emoji)(emoji)‍♀️

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

Naima 發表於 19-5-11 16:58

當年冇啋佢地,我係屋企陪媽媽,c6 自己去

彩鑽殿

Naima 發表於 19-5-11 16:58

當年亞媽走左新年仲要屈我派利是,為左封利是反枱咁制,幾百蚊撻係枱豪比佢。收左又如何,後來佢手持某隻股票開市幾分鐘後被沽空之後停牌,習俗既野真係信不信由你⋯⋯⋯⋯ 佢就係唔信收左會黑仔

別墅

pomanlife 發表於 19-5-11 17:03
當年亞媽走左新年仲要屈我派利是,為左封利是反枱咁制,幾百蚊撻係枱豪比佢。收左又如何,後來佢手持某隻 ...

通常呢d情況佢都會懶你害佢~

彩鑽殿

Naima 發表於 19-5-11 17:18
通常呢d情況佢都會懶你害佢~

冇喎,一早同佢講左,呢啲唔係孤寒睇錢緊既問題,係要唔信丫嘛

公爵府

保護不了妻兒的男人基本上可以稱之為......廢材。

侯爵府

Naima 發表於 19-5-11 16:57
唔去好似係你搞到佢全家唔開心既罪人禁

如果係我,我係唔會care佢地開唔開心,因為佢地都冇care你,咁你又洗乜care佢地?
我99係好好的,不過我有時唔想去都直接唔去,係有人唔like,不過我話知佢講乜,期待佢貼街招唱我添。所以樓主唔洗唔開心,做自己,開開心心。
加多句:對住一d 冇理人感受既自私精,佢地越唔開心越激氣我就越唔去,腳起我度。佢當面話我,我會笑住回感:係呀係呀,哈哈

別墅

pomanlife 發表於 19-5-11 17:20
冇喎,一早同佢講左,呢啲唔係孤寒睇錢緊既問題,係要唔信丫嘛

我都試過....我唔敢掂d利是呀。
一陣人地話我有心害佢禁點算...

佢要收,個少少錢仲比得起... 咪收飽佢囉。
反正反有野都雙重標準架啦

首頁

尾頁

跳至