婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我就來谷爆!十分後悔結婚!好似自己攞來賤,遇著個麻煩奶奶!
人哋長輩正常都係好希望子女婚姻美滿家庭幸福,佢唔係,好似人地搶佢老公咁,成日向我老公打小報告,無中生有,鬧完人扮委屈!
而最仆X係我老公只會偏幫自己呀媽,明明奶奶唔岩都要賴我,就來俾佢攪到抑鬱!
仲要同我老公講忍左我好耐,我已經唔出聲,佢就話我成日黑面。我同奶奶講野佢成日扮聾,大聲啲又話惡,成日作對,叫佢唔好做既野偏要做,又周圍唱我呢樣果樣,真係唔知邊忍邊個!
老公就只會識得講佢係長輩要忍讓佢,而家唔係呢個問題,而係根本我做咩佢都唔滿意,我唔想見話去奶奶屋企食飯,又要迫我去,去完又要搵野嘈!
最變態係我老公同奶奶都覺得老公搵好多養起我同我家人,咩事呀?!我都有返工又出糧,而家我唔係同你打工囉,仆x!
結婚對我來講簡直係惡夢,如果有得揀我寧願單身,希望呢個惡夢快啲醒!

珍珠宮

回覆樓主:

千萬唔好生小朋友

複式洋房

回覆 namnamnamlolo 的帖子

仔已生,局已定

侯爵府

siubo119 發表於 19-5-11 16:12
人哋長輩正常都係好希望子女婚姻美滿家庭幸 ...

樓主兩個粗口可能要改改,我怕係被封post

複式洋房

回覆 華妹妹 的帖子

Thanks

別墅

好慘 ,比我會黎個六國大封相爆佢(99+c6)一舖勁,以後唔洗煩!

大宅

有咩好忍者。直接分開,而家甘後生幾時忍到老?仲咩要日日甘過日子,開心咩? 自問你每日過得開心?

男爵府

siubo119 發表於 19-5-11 16:12
人哋長輩正常都係好希望子女婚姻美滿家庭幸 ...

其實少D見,唔講野,唔應佢,搵c6做代言人,等佢唔知你d野,唔同男家有聯絡,咁會係最好。。。99想講你是非都唔知講乜,連你近來點都唔知,點作呢,作完你都唔見佢,你咪聽唔到(你唔知唔理就算啦)。你自己都要認真同c6兩個人坐底傾吓,問佢係咪想離婚?再係咁真係唔掂。

複式洋房

ilovecafe 發表於 19-5-12 01:42
其實少D見,唔講野,唔應佢,搵c6做代言人,等佢唔知你d野,唔同男家有聯絡,咁會係最好。。。99想講你是 ...

Clever...我連佢電話都不聽

複式洋房

回覆 ilovecafe 的帖子

最大問題係c6根本幫唔到手,同佢講過次次嘈都係因為99,佢只會答「無辦法,佢係我媽,你要接受」、又成日講咁小事唔好煩佢講離婚就話我威脅佢,其實無奈同想喊果個係我

複式洋房

回覆 HELLOCOFFEE 的帖子

離婚就話我威脅佢,佢話自己無做錯野,個個家庭都係咁,叫我接受,其實無奈同想喊果個係我

複式洋房

我就係話要少啲見,C6就講佢要返去食飯,一星期返三日都話少,我唔去佢就迫我去,又話我小器,唔俾面佢

男爵府

回覆樓主:

同99分開住? 小朋友邊個湊緊? 自己湊或者工人或娘家湊,搬離99 ,以後唔接觸佢

複式洋房

奉勸各位未婚sis 真係要睇清睇楚,考慮好先結婚,原來人可以婚前婚後兩個樣,我估唔到現代社會都會有呢啲事發生!

男爵府

回覆樓主:

我99生仔前話會辭職幫我湊孫,我繼續番工,之後反口 ,我就做ftm,一年後我同老公話買樓我要做番野,叫99快d湊番個孫,佢死都唔肯,咁當初佢就咪口輕輕話 :自己個孫一定湊~
咁我話想計劃生多個b,叫99到時請一個月假幫手睇住大仔,佢話會份工無獎金唔肯喎!
咁我咪恐嚇佢,唔好怪我將來唔再生,你地得1粒男孫(我老公係唯一一個男丁,我個仔仔又單腎)
我會怨氣足99一世嫁,大話精

男爵府

Mirabun 發表於 19-5-12 11:53
Clever...我連佢電話都不聽

Me Too,有事就搵你個仔好啦

別墅

kissapplegirl 發表於 19-5-12 13:02
我99生仔前話會辭職幫我湊孫,我繼續番工,之後反口 ,我就做ftm,一年後我同老公話買樓我要做番野 ...

你竟然放心交個仔比99湊?好驚訝!

別墅

siubo119 發表於 19-5-12 12:54

我就係話要少啲見,C6就講佢要返去食飯,一星期返三日都話少,我唔去佢就迫我去, ...

Chi gun, 關係吾好一個月三日都太多喇。

侯爵府

siubo119 發表於 19-5-12 12:54

我就係話要少啲見,C6就講佢要返去食飯,一星期返三日都話少,我唔去佢就迫我去, ...

一個星期三次?叫佢搬番去住日日食奶啦。
如果我c6要番得咁密,我會叫佢同樣番我娘家3次。

珍珠宮

ilovecafe 發表於 19-5-12 01:42
其實少D見,唔講野,唔應佢,搵c6做代言人,等佢唔知你d野,唔同男家有聯絡,咁會係最好。。。99想講你是 ...

問題係佢有個豬隊友

首頁

尾頁

跳至