自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓

發表於 3 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

其實最有效保護視力係戴太陽眼鏡

侯爵府

回覆樓主:

保護視力:每日食藍莓supplements, 間中沖黑杞子水, 坐車盡量唔玩手機閉目養神
介飲凍飲,少甜,少煎炸野, 多食魚菜
每星期做運動yoga, 拉筋令關節唔好退化
行多d路, 例如早兩個站落車行返屋企
勤力做多d mask
唯一未戒到係夜瞓

侯爵府

cbeyond 發表於 19-5-16 13:54
我較注重視力
每日有食沙棘油, 黑杞子, 每星期食幾次石斛粉。
另外眼部按摩, 手+工具, 2組唔同按摩手法,再 ...

請問沙x油同石斛粉有咩用途?邊度可以買到?

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

冇,我死梗

*唔好響POST叫我PM你, 問嘢請直接留言或主動PM,唔好做伸手黨,Google係你的好朋友

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

cassie0025 發表於 19-5-16 19:34
請問沙x油同石斛粉有咩用途?邊度可以買到?

基本上我較少選單一功效的食物。
沙棘應該係高養分, 抗氧化的高端植物油, 椰子油, 橄欖油就植物油。
除了眼, 沙棘對胃亦好, 我以前胃痛好厲害, 中西醫都唔得, 食沙棘好返。
另外, 對皮膚, 其他身體器官亦有益處。
沙棘油, iherb已經有。
石斛, 一向都講緊滋陰潤燥, 對身體調理好, 對眼亦好, 呢期報紙都報導唔少。
中藥材舖頭有售。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊