懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

12週幾,下腹乸住痛,前晚開始了唔知正唔正常

大宅

回覆 babytingbaby 的帖子

我有,前兩日問醫生,佢話唔係劇痛同見紅見啡就正常,因為BB呢個時候大得好快,子宮亦會擴大,所以先有呢D痛

大宅

Beanbean123 發表於 19-5-11 18:25

我有,前兩日問醫生,佢話唔係劇痛同見紅見啡就正常,因為BB呢個時候大得好快, ...

我以爲冤痛先係正常添,祝大家都順利!

大宅

唔好自己嚇自己,其實痛呢家野好抽象,總之唔係劇痛就當做正常~

大宅

Beanbean123 發表於 19-5-11 18:28

唔好自己嚇自己,其實痛呢家野好抽象,總之唔係劇痛就當做正常~ ...

Thank u so much

大宅

我都係12週,琴晚又係個肚冤住痛,連對腳都痛埋,有少少好似作M來咁,點知今朝起身就冇事,已經滴唒汗,幾驚!

大宅

Jaycebobo 發表於 19-5-12 14:32
我都係12週,琴晚又係個肚冤住痛,連對腳都痛埋,有少少好似作M來咁,點知今朝起身就冇事,已經滴唒汗,幾 ...

大家都勁驚

大宅

babytingbaby 發表於 19-5-11 17:55
12週幾,下腹乸住痛,前晚開始了唔知正唔正常

我而家17週都會下腹痛呀,13週前經常痛,過左13週就痛少好多。只要個肚唔係硬都唔需要太擔心

大宅

kei_lovelife 發表於 19-5-12 17:48
我而家17週都會下腹痛呀,13週前經常痛,過左13週就痛少好多。只要個肚唔係硬都唔需要太擔心
...

想問點樣為之硬?有時朝早醒左可能有小便都會覺得好冤,冤之餘又有啲硬既感覺架,唔係好識點分

大宅

nana125 發表於 19-5-12 19:36
想問點樣為之硬?有時朝早醒左可能有小便都會覺得好冤,冤之餘又有啲硬既感覺架,唔係好識點分
...

我自己係朝早個肚會比較硬少少,不過起身去完個廁所,個肚就軟返。我上網見d媽媽講,宮縮硬嘅程度係好似石頭咁,成個肚都硬,我問醫生,佢話如果一日之中持續痛好多次,每次時間長,感覺到個肚好緊,咁就去睇一睇醫生比較保險,如果一日痛兩三次,時間唔耐,就唔需要擔心,只係子宮擴大所以好似M痛咁

大宅

回覆 kei_lovelife 的帖子

謝謝解答~我要好好留意一下早上硬個感覺!

首頁

尾頁

跳至