論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

I totally agree to pay $5000 per month.
BUT the maid should have the same terms and conditions as the HK people.

That means, the domestic helpers must agree to:
NO air-ticket
NO accommodation
NO food & drink
NO medical and dental
Contribution to MPF
3 months probation period
Pay income tax to HK government
etc etc....

別墅

十分贊成

原帖由 Melody_BB 於 09-5-2 12:08 發表
***減去僱主提供每月5188元食宿、水電和交通費用,得出月薪4849元***

做工人響香港使僱主的加上人工都要成萬銀!

的而且確,我不會回家做主婦,但我會即炒賓姐,轉請本地,好好多!

仲有助減低失業率!

:;ppp ...

禁止訪問

大宅

食慒佢

伯爵府

外傭人工咁高, 咁正苦又有無諗過傭主要有幾多錢入息至合資格批佢地入境呢 好囉好囉 世界大亂囉 其實呢班人無論點講都己經唔似97年前果d咁, 做滿7年可以有居港權, 己經好清楚咁同佢地劃出左外籍合同傭工,大家在相方同意下簽定價錢, 工作地點, 和清楚傭主的家庭狀況, 大家都無隱瞞, 我地跟本土人仕爭取最低工資跟本就唔可以同佢地相題並論, e+係佢地無品, 唔該d區議員唔好懞上腦啦 呢班外籍傭工對社會係最無建樹的一群, 又唔洗交稅連投票資格都無, 無義務何來有權利呢 醒下啦

首頁

尾頁

跳至