3歲或以上

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓

阿女慢慢大,問題都越黎越多,成日俾學校投訴佢唔留心,又離開個位去搞人,獎罰出齊都冇乜改善,學校社工建議我帶阿女去Check,有冇媽咪同我一樣?可唔可以分享下?

複式洋房

上堂唔留心好common,可能小朋友大大吓會好D

禁止訪問

複式洋房

2019新春慶豚圓

fannygg 發表於 19-5-12 22:16
上堂唔留心好common,可能小朋友大大吓會好D

唉, 不過見到佢同其他小朋友好似相處得唔好咁, 都會擔心, 有冇人可以分享下點幫佢改善呀?

複式洋房

2019新春慶豚圓

minusone 發表於 19-5-13 17:35
我仔都有時情緒失控,同埋控制唔到行為,去到邊都俾人投訴,所以我好明樓主個壓力,我選擇俾佢做運動消耗精 ...

要簡單指令, 係咪即係好似D標語咁? 咁我試下啦, 多謝你

別墅

2019勳章

呢D小朋友都唔係傻,有D仲好聰明,可以試吓飲食着手

複式洋房

有Fd個仔仔一直食開智樂益生素,幫助提升專注力同埋記性,朋友話食咗2盒,覺得仔仔做功課定D,人都無咁忟憎,同埋瞓得好咗

大宅

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
Baobonnie 發表於 19-5-16 19:28
有Fd個仔仔一直食開智樂益生素,幫助提升專注力同埋記性,朋友話食咗2盒,覺得仔仔做功課定D,人都無咁忟憎 ...

呢隻智樂我有喺蘋果FB見過,係兒科醫生研發,有專利成分可以提升專注力同記憶力,都幾安全,可以加喺飲品入面,小朋友唔會發覺到,用呢啲天然嘅方法去幫小朋友比起食藥好好多

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊