6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019勳章

我囡依家8個月大, 食野雜左就一定, 但最近發現佢啲poo好臭, 有時仲難痾出黎! 想問有無人嘅BB都係咁?

大宅

會唔會熱氣呀?飲水唔夠都會臭嫁喎

複式洋房

飲得唔夠多水?我bb飲緊enfinitas,啲便便都唔算太臭

複式洋房

lawgabbi 發表於 19-5-12 14:19
會唔會熱氣呀?飲水唔夠都會臭嫁喎

熱氣都有機會嫁

別墅

試下俾益生菌佢食,清走d腸胃廢物

複式洋房

回覆樓主:

因為現在開始食雜食,不再光是飲奶, 要多喝水才行呢

別墅

2019新春慶豚圓

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
我覺得同飲邊隻奶粉有關...
我個女之前飲日本牌子奶粉都會有啲臭,轉左澳洲有機奶粉就好左啲

別墅

bb飲illuma都無咩問題,屁都有放,主要係便便軟身就無問題

複式洋房

2019勳章

maynice 發表於 19-5-14 09:44
我覺得同飲邊隻奶粉有關...
我個女之前飲日本牌子奶粉都會有啲臭,轉左澳洲有機奶粉就好左啲 ...
有機奶粉係咪真係好啲? 點樣好法呢?

複式洋房

回覆 wongwongsum22 的帖子

我bb而家一邊加固一邊食babynes便便都ok,我見奶粉有益生菌益生元,呢類對腸道健康幾好,一係你都睇下?

別墅

我個b食illuma organic都無呢個問題呀,你對有機奶粉有興趣可以試試睇下bb夾唔夾得到

別墅

2019新春慶豚圓

回覆 wongwongsum22 的帖子

又唔係隻隻有機奶粉都好,有機奶粉都要睇下佢個來源同埋佢本身係乜野牛身上攞牛奶、自幼係咩環境成長同埋佢地食啲乜野都好重要

複式洋房

2019新春慶豚圓

同意樓上嘅講法...我聽過有d奶粉商聲稱係有機但係d牛食嘅野根本就唔係有機! 所以都幾驚架...
我依家俾仔仔飲緊澳洲隻有機貝拉m就肯定係真正有機, 因為佢地拎左雙重有機認證, 起碼唔會幫牛打激素同抗生素...
d牛奶純正d, 仔仔飲左腸胃都幾健康d便便都唔係好臭

別墅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
依家都未算臭, 遲D食肉食得再多樣化D, 好臭在後頭

洋房

熱氣,多饮水

大宅

2019新春慶豚圓

可以試下煲下清熱比佢丶竹庶個D

複式洋房