家庭理財

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

Alex123 發表於 19-5-16 00:46
如果逃犯條例通過,你估啲走資會否還停留在香港買固定資產?

馬上走佬啦。
Nice to meet you!

侯爵府

畀面勳章

BabyGGBaby 發表於 19-5-17 17:41
回覆 starrymama 的帖子

好多人都想運錢走,現在美元仍然強勁,可以部署下先。 ...

係米繼續keep美元?
Nice to meet you!

伯爵府

成日話逃犯修訂條例幾可怕,但香港一國兩制遲早會完,得返唔夠30年,根本避唔到,咁係咪無必要買?

大宅

asukav6 發表於 19-5-17 08:28
我都係咁諗,高官議員個個賣樓,本來我想入市都覺得要睇定D先

已知建制派已有兩個賣樓, 但叫人不用擔心

大宅

9157 發表於 19-5-19 09:18
成日話逃犯修訂條例幾可怕,但香港一國兩制遲早會完,得返唔夠30年,根本避唔到,咁係咪無必要買?
...

D人本身買2047中共爆煲到時香港冇事,而家有逃犯條例中共可以任意沒收資產,變相延長左壽命而香港提早一國一制

大宅

asukav6 發表於 19-5-19 10:17
D人本身買2047中共爆煲到時香港冇事,而家有逃犯條例中共可以任意沒收資產,變相延長左壽命而香港提早一 ...

Solly 可否詳細小小?逃犯條例同任意沒收資產不是兩樣不同的事嗎?Solly 吾明這兩個關係.

今日看新聞啲銀行又話香港樓再升多10年woh,經濟又好失業率又低. 我真係看不到經濟有幾好.出面都幾多空置鋪. 其實现在如沒有大水喉在後面,真不知道點樣做生意點樣畀得起租金. 工資又低份工又冇保障.其實我吾明D什麼剛性需求從哪兒來...

大宅

meejh 發表於 19-5-22 15:14
Solly 可否詳細小小?逃犯條例同任意沒收資產不是兩樣不同的事嗎?Solly 吾明這兩個關係.

今日看新聞啲銀 ...

我都覺得依家d人工好低,只能勉強生活,但系樓市甘高,其實同市民收入愈來愈脫軌

首頁

尾頁

跳至