自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

生仔真係好偉大, 希望她手術成功!

台灣女星陳嘉樺(Ella)於2016年為老公賴斯翔誕下囝囝「勁寶」,今日適逢母親節,Ella喺社交網發長文自爆早前做咗個手術,原來當時生勁寶過程中有困難,因此留下後遺症包括尿失禁及膀胱脫垂,導致打噴嚏、原地跳耀、跑步時亦會失禁,甚至成條褲濕晒,嚴重影響日常生活。

Ella表示真真切切感受到母愛嘅偉大,並向所有母親獻上最高的敬意:「我在生產過程有點困難 所以造成我子宮和膀胱脫垂,診斷書上是這樣寫著「應力性尿失禁及膀胱脫垂第二級」我打噴嚏、原地跳耀、跑步等動作都會造成尿失禁,不是失禁一點,而是整個護墊都濕掉,然後褲子也濕掉,這對我而言是很大的困擾,影響了生活、影響工作、影響心情,期間我找醫生用了幾種方式 希望能夠改善 但因為我的膀胱脫垂程度有點嚴重,所以並沒有辦法根治,除非我動手術,所以我決定去做懸吊手術來改善」

陳嘉樺忍足咁多年先講。

希望Ella早日可以康復。

勁寶長大後要好好孝順父母。

老公一定最心痛!

男爵府

張相P得有D過份

伯爵府

回覆樓主:

母愛好偉大

大宅

我都係打乞痴會失禁。係生完二胎就有呢個情況。之後做左好多收縮運動,好好多,但近排佗第三胎 又開始咳和乞痴會滲尿~ 好煩惱。

做媽媽真辛苦....

伯爵府

bestgood 發表於 19-5-13 00:32
張相P得有D過份

平時佢都冇p, 仲po好多醜態相出黎 唔醜都唔po! 搞咩哩張野咁樣? 我ella最棒最搞笑!

伯爵府

Ella個po下面d留言驚覺咁多人都有哩個問題

媽媽真係偉大!!!

侯爵府

凌太 發表於 19-5-13 00:40
我都係打乞痴會失禁。係生完二胎就有呢個情況。之後做左好多收縮運動,好好多,但近排佗第三胎 又開始咳和 ...

如不是太嚴重應該不用做此手術?同埋如繼續生應該不能做?

大宅

maomaofafa 發表於 19-5-13 00:45
如不是太嚴重應該不用做此手術?同埋如繼續生應該不能做?

其實生完之後 醫院都有教收縮既動作。我好勤力做,因為怕被人發現,突然間褲濕左真係好監介架嘛,所以我都好勤力做。效果又真係幾好,又唔洗錢唔洗痛...

生完呢胎都會努力做番。我應該唔洗做手術

珍珠宮

mickeyeva 發表於 19-5-13 00:26
生仔真係好偉大, 希望她手術成功!

侯爵府

凌太 發表於 19-5-13 00:49
其實生完之後 醫院都有教收縮既動作。我好勤力做,因為怕被人發現,突然間褲濕左真係好監介架嘛,所以我都 ...

加油

珍珠宮

bestgood 發表於 19-5-13 00:32
張相P得有D過份

擺明係玩化妝恶搞,我同屋企人合照成日都玩

禁止訪問

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

我都生左兩個。。。
都係生左之後先知原來真係好common...
當然有d 人好嚴重,有d 就輕微症狀。。
其實好多人有症狀都係無睇醫生, 始終會覺得尷尬
所以佢大聲講出黎等大家正視真係

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

其實生完之後 醫院都有教收縮既動作。我好勤力做,因為怕被人發現,突然間褲濕左真係好監介架嘛,所以我都 ...

順產其實幾普遍有呢個問題,我識人係生完一個已經成日漏尿,佢都做好多收縮運動,但成效麻麻,唯有出街用護墊。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

子爵府

rose-mag 發表於 19-5-13 01:37
順產其實幾普遍有呢個問題,我識人係生完一個已經成日漏尿,佢都做好多收縮運動,但成效麻麻,唯有出街用 ...

我媽開刀生都會,年紀大都會影響

男爵府

請問係咩動作謝謝
te quiero mucho mi amo

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

記得佢生完即沖凍水涼,俾網民鬧爆。唔知有無關係

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

凌太 發表於 19-5-13 00:40
我都係打乞痴會失禁。係生完二胎就有呢個情況。之後做左好多收縮運動,好好多,但近排佗第三胎 又開始咳和 ...

首頁

尾頁

跳至