樓市動向

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓

話說房燈早排壞咗,業主搵人黎整,但整完過咗幾日,前晚另外有盞燈突然爆咗,有碎片飛落地,然後電箱個燈制跳咗,全屋燈熄晒

好采當時冇人喺盞燈下面,同埋碎片冇飛落人度,咁我同業主講件事,想佢出錢搵人check過晒d電係咪安全,因為一來間屋好多野老化,二來唔知關唔關新燈事,我地問過相熟師傅,佢話唔應該係咁,講咗問題同危機,我地叫佢報價,諗住俾業主參考,用邊個師傅冇所謂,但佢覺得我地玩野

雖然最終業主話會搵師傅,但就話如果我地擔心可以住埋6月搬,我都覺得都好,本身已後悔續租,但後尾佢又話如果師傅睇完冇事唔可以走 (明明佢提出),佢講野好反覆,唔知點算

別墅

2019新春慶豚圓

佢搞到件事好複雜,我個女先得個幾月大,爆燈單野令我擔心會整親bb(到時邊個賠番個女俾我?)所以想業主搵人黎檢查,仲想係盡快,早日求個安心,反正檢查咗,佢日租俾人都安心同叫價都大聲d 啦

但佢答唔到師傅幾時黎,反而就突然提出提前可搬走嘅話題,咁我地咪傾,但佢傾傾下又變,而家話聽朝搵佢妹傾,佢全權交俾佢妹處理

我一心求個安心,想盡快知間屋安唔安全,但業主就拖住咗,我可以點做?

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章 MommyPanel勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

renay 發表於 19-5-13 01:51
佢搞到件事好複雜,我個女先得個幾月大,爆燈單野令我擔心會整親bb(到時邊個賠番個女俾我?)所以想業主搵 ...

佢搵師傅之前,為左您家人安全,您都可以自費搵個師傅,如果真係有問題,都有得講證據。
如果間屋有電力問題,咁就要多留神

至於爆燈,可能係燈泡不合,過熱,再跳安全掣fuse,擔心嘅成盞燈換左佢囉

最緊要安全

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

如果指係燈膽爆 可能係燈膽有問題

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊