自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主:

真係貪得無厭

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 大肉兒 的帖子

可能佢遇到更好老板呢.
<br><br>

男爵府

hashtag影視迷勳章

祝樓主愈做愈好生意

chinatea    發表於 19-5-16 00:51

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

chinatea 發表於 19-5-13 22:12
回覆 究竟我是誰 的帖子

係屯門區,只係小小生意來者,老人家做下野,同附近D商户傾傾講講,好易過一日,留係屋 ...

我係屯門人喎,你賣咩架,近邊度呀。
有機會行過都可以幫襯你。

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

男爵府

祝財源滾滾

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

祝生意興隆!

男爵府

祝生意興隆

侯爵府

chinatea 發表於 19-5-13 09:36
林鄭話60歲都要做,我好聽話架,人生有幾多個60歲呀,咁就攪檔野做下小生意,唔好日日老人發莓咁坐係道等死啦, ...

係啦自己做返咪好囉!時間可以自己控制, 又唔駛求人地, 話晒都要出份糧比佢呀
未經本人同意, 任何人士不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

珊瑚宮

2024年龍年勳章

咁咪請佢幾耐蝕幾耐? 呢d人真係由佢留喺屋企同老公慢慢嘈飽佢

公爵府

chinatea 發表於 19-5-13 09:36
林鄭話60歲都要做,我好聽話架,人生有幾多個60歲呀,咁就攪檔野做下小生意,唔好日日老人發莓咁坐係道等死啦, ...

我谂retail 要比commission 先会落力。

anyway, 甩难就好。祝生意兴隆。
Birth 15/3: W:4.2kg  L:52cm HC:37.5cm
Day 09: W:4.37kg  L:55.5cm HC:37cm
Day 46: W:7kg L:62m HC40.5cm
Day 82: W:~9.2kg L:~66cm
Day 112: W:~10.4kg

水晶宮

回覆 chinatea 的帖子

加油呀!

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 李豆豆 的帖子

蝕左一年,每個月蝕兩萬幾,白白用左30萬來教訓自己,係咪抵死.
<br><br>

珊瑚宮

2024年龍年勳章

chinatea 發表於 19-5-17 20:31
回覆 李豆豆 的帖子

蝕左一年,每個月蝕兩萬幾,白白用左30萬來教訓自己,係咪抵死. ...

咁蝕法都唔止蝕

琥珀宮

力不到不為財,幾時都係正確,打工仔做唔做都係出嗰份糧,做老闆多勞多得

chinatea    發表於 19-5-18 20:32

水晶宮

回覆 李豆豆 的帖子

一路都話唔做架啦,但佢又成日話"睇定D先".今個月自己一個頂,完全唔同哂,呢半個月D收入已經頂左租,加上唔洗再諗出糧比佢,下半個月就已經唔洗擔心蝕本啦,點都自己財睇返係正路啦.
<br><br>

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

你個契女一啲都唔識得感恩,又唔識得珍惜,呢種人唔好望佢會對你好。上得床了嚟掀被冚,持住識得你就遲到早退,淨係識得喺你身上搵著數,只講權利不懂義務,唔會掉返轉頭諗下呢檔係我契媽嘅生意,要俾心機搞好佢,起碼唔好等契媽蝕咁多啊。

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

你有情,佢冇義,你可憐佢,但佢唔可憐你,仲周圍唱你,有咁多無理要求,係你先忍到佢。唔好話契女吖,做嘢做到咁親生女都無情講。

子爵府

親子王國15週年勳章

平時睇唔出佢係d咁無責任心同大咀巴嘅人?唔好意思我只係好奇。祝生意興隆。

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

如你說的是事實,
要唔要凑女,
要唔要煮飯,
契女都唔會做得好,
冇心工作俾十萬9仟柒都救唔到d懒根!
祇換來"激氣"2字!

珍珠宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

出邊好多鋪頭都係店員點做都無王管。真係唔明點解唔擺個意見箱出嚟,我哋做客人,有時想反映意見都投訴無門。

如果我做老闆我會放意見箱/email等,等客人可以向我反映意見。

鋪頭我會裝cam,可以錄音嗰隻。安坐家中都可以睇到啲店員做成點。

首頁

尾頁

跳至