懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我盡量都想遲講,咁早知佢地會諗多左,跟本就唔想佢地黎幫手!我個大女又黎緊又考試,真係唔想有人煩我!

大宅

第一胎照結構後,第二胎三個月後,我陀第一胎,6299緊張d,到第二胎就冇乜點理。

男爵府

起碼滿三個月先.
至少兩成孕婦係無法避免會流產. 免得空歡喜.

可以就最好驗到nifty/T21, 甚至照埋結構先至講

長老好小氣, 有乜意外就實賴你護胎不力

大宅

fasola 發表於 19-5-14 01:47
起碼滿三個月先.
至少兩成孕婦係無法避免會流產. 免得空歡喜.

無錯!
我奶奶最鐘意講人地新抱唔乖,坐月病左又話唔乖,bb病左又話唔乖,有乜衰野都入晒新抱數,我都聽好多,所以唔講最好,保持距離!

複式洋房

我要同99一起住,早點講俾佢地聽
咁起碼食野果到唔洗擔心咁多
佢地煮d岩我食既
咁都好既
其他人就再遲下先

大宅

我剛剛早幾日剛12W先同6299、自己媽媽講,因為我吾係第一次讓佢地失望,所以盡量拖遲D先交待,依家個肚已經好大冇辦法吾講,亦都好妲白講比佢地聽我今次係孖胎、風險好大,希望佢地明白、體諒

男爵府

之前想臨生先講因為一年見一二次,不過之後有次見紅入院冇人照應,先話佢知咋

大宅

回覆 glo000 的帖子

做左T21 出左結果先講, 因為知埋係仔定女, 一次過話6299知.

其實我想愈遲愈好, 但係如果想過埋照結構先講, 到時已經5個幾月, 咁好似太遲, 佢地可能唔鐘意咁遲先知.

我覺得講得比6299知, 叫佢唔同人講, 佢都會同親友講. 所以真係好睇你6299係點.

首頁

尾頁

跳至