夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

sunnygirl 發表於 19-5-14 12:21

一段無愛嘅關系,冷戰呢種情況只會越來越密,每次冷戰時 ...

一個月咁耐?
不過我都無心再氹返佢喇, 等大家邊個頂唔順就算.

伯爵府

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 開心吸收勳章

大家傾清楚佢啦~
你又唔好受..佢又神憎鬼厭

男爵府

我都冷戰中, 一年至少冷戰幾次
我唔明點解男人咁鍾意黑面, 點解佢可以黑, 我唔可以黑
屋企事無大小都我一個人做, 仲要記晒全屋人所有的野, 佢永遠只會問, 問完又唔記, 再問.
一唔LIKE 就發脾氣.
我最嬲係佢用粗口鬧我, 完全接受唔到.
如果唔係為佐兩個女, 我應該走佐好耐.
真係好心淡, 完全無愛,

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

我媽都係等我地大晒先離婚, 但我同佢講其實無必要... 眼見佢地貌合神離, 口黑面黑, 其實個心係好恐懼... 怕佢地唔知幾時又唔開心... 離婚對小朋友一定有影響, 但唔離都唔一定無影響..

大宅

sunnygirl 發表於 19-5-13 14:36
同意,有咩不滿就講,我真係好憎好憎人黑我面

佢有咩不滿好清楚呀, 唔洗講. 如果因為工作成個星期都唔夠瞓想星期日瞓返覺好嘅, 俾人嘈醒又真係會嬲架... 不過嬲足成個星期又小氣左D喎.

珍珠宮

好媽媽勳章

jb-bb 發表於 19-5-14 13:18
我都冷戰中, 一年至少冷戰幾次
我唔明點解男人咁鍾意黑面, 點解佢可以黑, 我唔可以黑
屋企事無大小都我一個 ...

我哋都係一年至少冷戰幾次,每次起碼一個星期或以上,冷到我既麻木又心淡

複式洋房

sunnygirl 發表於 19-5-13 10:45
今日睇返fb 嘅當年今日,先發覺原來上年嘅母親節同c6都係冷戰中,今年母親節都唔例外

今次冷戰嘅 ...

我同你嘅情況一樣,我之前都係FTM,依家返緊PT,感覺好好多,一來自己有收入,二來可以出去走走,擴大生活圈子。

我嘅感覺完全一樣係冇性冇愛嘅同屋主,唔知佢幾時會發癲,好彩仔女孝順。

珍珠宮

好媽媽勳章

angels'mom 發表於 19-5-14 21:18
我同你嘅情況一樣,我之前都係FTM,依家返緊PT,感覺好好多,一來自己有收入,二來可以出去走走,擴大生活 ...

我都好想返pt,不過暫時未甩到身,過多兩年希望到時可以搵份pt,擴闊返個生活圈子都係好事,本身我朋友都唔多,真係唔想人生只有呢個家。

原來有咁多過住“同屋主”關系嘅同路人

男爵府

sunnygirl 發表於 19-5-14 15:37
我哋都係一年至少冷戰幾次,每次起碼一個星期或以上,冷到我既麻木又心淡
...

係完全心淡
淡到想離婚,但兩個女只係小學。
我有返工,但現在放工完全唔想回家,但係又唔知可以去邊,好茫然。

珍珠宮

好媽媽勳章

jb-bb 發表於 19-5-14 21:49
係完全心淡
淡到想離婚,但兩個女只係小學。
我有返工,但現在放工完全唔想回家,但係又唔知可以去邊,好 ...

係,如果無小朋友喺身邊真係撐唔落去

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

sunnygirl 發表於 19-5-14 21:47
我都好想返pt,不過暫時未甩到身,過多兩年希望到時可以搵份pt,擴闊返個生活圈子都係好事,本身我朋友都 ...

請工人返全職!

我有返工,如果我c6夠膽咁樣黑我面,我唔會承受佢既黑面,我面會比佢更黑 直頭掃走佢都似

無錢靠佢俾開支只能睇佢面色

複式洋房

我都好想返pt,不過暫時未甩到身,過多兩年希望到時可以搵份pt,擴闊返個生活圈子都係好事,本身我朋友都 ...

大家加油

男爵府

Same same
簡簡單單,開開心心!

男爵府

陪月勳章

冷戰.....
2年前, 我同老公前前後後冷戰左接近半年, 其實以前有乜野事, 我都會主動和好講番野, 不過次次都係咁, 我覺得自己無左尊嚴, 自己既底線一退再退, 終於我不再退我既底線, 結果, 老公就堅持長時間唔同我講野, 什至瞓廳, 呢種日子好難過. 當時係FTM, 無得話走就走. 趁最細既細路開始返學, 我即刻搵工, 我一返番工, 老公唔同哂, 對我態度好左好多, 語氣好左, 唔會再唔同我講野...... 不過可惜, 我已經決心離開, 我只係需要啲時間先儲一筆錢才走. 我簽左紙離婚, 不過佢唔肯簽, 但又唔傾唔問唔理, 扮冇事發生過咁.

我好鍾意容祖兒首"心淡"..........

男爵府

我有返工, 有收入, 放工仲要煮飯, 做晒全屋的家頭細務
佢仲要咁對我, 我真係好攰
佢樣樣都唔會同你傾, 你講一句, 佢就用自己的意思去演繹背後佢自作的意思
再繼續落去真係好無意思

我好同意在不愉快的家庭下就算父母皆在也不一定是好事
但係咪可以走得咁灑脫? 我有諗過帶埋兩個女一走了之

只係未有足夠的勇氣去實行

珍珠宮

好媽媽勳章

mimiNbaby 發表於 19-5-15 08:37
冷戰.....
2年前, 我同老公前前後後冷戰左接近半年, 其實以前有乜野事, 我都會主動和好講番野, 不過次次都 ...

我最近都不斷loop“心淡”呢首歌,我同你一樣之前都仲會主動和好講返嘢,但近來嘅冷戰一次比一次長,因為我已經心淡到再無咁嘅“力氣”去和好,其實本來無感情繼續扮演一對父母,做同屋主我無所謂,但係唔該唔好黑我面,好討厭佢呢種態度

珍珠宮

好媽媽勳章

jb-bb 發表於 19-5-15 08:48
我有返工, 有收入, 放工仲要煮飯, 做晒全屋的家頭細務
佢仲要咁對我, 我真係好攰
佢樣樣都唔會同你傾, 你講 ...

我自己就真係暫時做唔到嗰種灑脫,離婚我要諗小朋友、長輩、財政...........

男爵府

sunnygirl 發表於 19-5-15 09:04
我自己就真係暫時做唔到嗰種灑脫,離婚我要諗小朋友、長輩、財政...........
...

不如過多一兩年去搵份全職啦,自己有收入好過一味睇住c6面色

水晶宮

今日睇返fb 嘅當年今日,先發覺原來上年嘅母親節同c6都係冷戰中,今年母親節都唔例外

今次冷戰嘅 ...

黑成個禮拜咁耐咁等佢黑飽先理佢啦

複式洋房

今次冷戰嘅 ...

你好似我的一样

首頁

尾頁

跳至