自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

shmom 發表於 19-5-13 14:46
鄧你慘!

升小大抽獎,你控制唔到結果,點解抽唔到都賴落你度?
佢覺得你叻嘅,有盡力嘅,實入到某名校,當時去叩門,1st in都無就比人請走啦,佢嬲到未行出校門已經升左我幾巴,佢覺得自己幫左我好多但都吳成事,絕對係我問題,我覺得有問題的係佢,佢睇中間基督教學校,就日日去拜黃大仙想人地保又我入讀果間基督教名校,方向錯囉!應該返教會先岩呀

公爵府

chiling009 發表於 19-5-13 13:42
佢識得利用我既同情心,利用母親節打電話比我

你再給她錢去食不良嗦好,就是在害她而不是愛她。而且她有病根本不應該接受化療及電療,應該告訴醫生放棄治療等她免於人世間的苦難,才是真正的愛她。

子爵府

Angel_Rose 發表於 19-5-13 14:41
捱到結婚先甩難,所以我真正開心的日子係由婚後開始

同埋報警都無用,爸係從事相關行業,即係去佢公司度告佢

子爵府

Fion710 發表於 19-5-13 14:53
你爸好暴力,有精神病??

我多事,代答:擺明係啦,痴線架,媽媽是幫兇

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 畀面勳章

回覆樓主:

樓主, 其實如無必要 ,唔需要保持聯絡! 你呢個case絕對唔係因為環境逼人! 係你父母自己行為不良... 如果我係你, 我會自己養掂自己就算! 唔會同佢哋聯絡

珍珠宮

beehoneybee 發表於 19-5-13 14:52
想知,你細妹結果點,父母偏心,對佢都應該有所影響。
佢有嚴重的小姐脾氣,老公話似末期公主癌,總之又自我又麻煩又多聲氣

小學時,比其他家長投訴佢,午飯時間要排隊去課室門外個傘架度攞飯,最尾拎果個要關課室門,有幾次係佢最尾但佢又吳想關門就推開尾2果個衝入課室,尾2同學就變左最尾要關門,啲家長就投訴佢為左吳想關門就推人的行為,到左小六最後返學果日,佢因行為問題比個男同學捉住打左一身,都無仇報啦,都畢業啦

當時未流行公主裙,有日媽係麻家樓下見到間新開張的精品店有賣兒童皇冠就買左個比妹戴(當年賣$2××,依加淘寶賣$39,我結婚時都買左個送比花女戴),佢更加當正自己係公主,可惜第3次戴就整爛左了,果時佢爬上婆張碌架床的上層,想嚇係下層的表姐甲同細表弟,鐘個頭落去,個皇冠飛左出黎,撞左落牆度爛左,佢大聲喊,話表姐甲整爛佢個冠,好彩當時我不在場,去左廁所呀,否則我都有事,之後媽同姨媽甲(表姐甲的媽咪)口角,反埋面。自己吳小心搞爛左自己啲野,原來可以入人地數嘅

妹靠自行入左一間校風不錯的英中,如果當時佢靠抽獎,都會同我一樣出事,因為媽根本吳識填又當自己識,仲要好叻

妹至今都係無乜朋友,性格又自我(寵壞左丫麻),佢想有拖拍有婚結但無人追,搞到媽都心急驚佢做剩女,成日吹佢快啲,要趕係30前結婚,因依啲事成日口角,好彩父母都係無乜朋友的人,否則妹會經常忙完相體,佢咁嘅性格,我係婚介公司都吳想做佢生意,免嚇走其他客人

我結婚時妹雖不做姐妹,但都有份開姐妹會,姐妹們第一次識佢,都覺得佢好難頂,話佢咩都要人就曬佢,吳關佢事都要理

珍珠宮

Fion710 發表於 19-5-13 14:53
你爸好暴力,有精神病??
佢完全吳覺得自己暴力,覺得係我吳聽話所以比佢打係好正常同合理

至於精神病,我無辦法捉到佢去驗,可能有都吳奇,記得小時候媽迫我學興趣班,假民主咁問我想學咩,叫我簡3樣,其中一樣我話跆拳道,其實個心係想,學左嘅話,可以保護到自己吳洗比爸打得咁痛,但媽話跆拳道對入名校無幫助就ban左

別墅

樓主加油 爭取自己喜歡嘅人生

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章

Angel_Rose 發表於 19-5-13 15:19
佢有嚴重的小姐脾氣,老公話似末期公主癌,總之又自我又麻煩又多聲氣

小學時,比其他家長投訴佢,午飯時間要排 ...

就係習慣打橫行既結果父母一手造成,你妹都無辜辜變成咁。

珍珠宮

focus在自己嘅小朋友身上
媽媽嘅事看看能否安排送院,再食都係死
小朋友盡快送去返學,自己爭取時間學多門技能,為自己嘅家庭最好,讓老公、小朋友生活幸福快樂

侯爵府

真係家家有本難念的經!你要加油(emoji)(emoji)!往後會好!

禁止訪問

畀面勳章

複式洋房

努力下爭取自己住 早d脫離屋企

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Angel_Rose 發表於 19-5-13 14:36
成日迫我要考到第一(最叻只考到第4),考吳到就打,試過打到流血,妹年年考第一,勁偏心佢
試過升小大抽獎,升中 ...

不如你而家告返佢地
反正以後都唔會再見架啦呢d
真係就算動物都唔會咁打
正一蓄牲黎

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

同佢地剖割斷LA!!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

Angel_Rose 發表於 19-5-13 15:23
佢完全吳覺得自己暴力,覺得係我吳聽話所以比佢打係好正常同合理

至於精神病,我無辦法捉到佢去驗,可能有都 ...

頭骨粒左,完全係永久既身體傷害,仲有手腦不協調,聽障,永久殘障

根本就係虐兒

個個打細路都話因爲佢曳架啦,有邊個會認自己根本係冷血中意恰d細路貪佢地毫無還擊之力

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

我終於明白到絕望一刻,人點解會自殺

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

chiling009 發表於 19-5-12 21:42
佢識得利用我既同情心,利用母親節打電話比我

明知佢用途不當,你俾佢嘅錢唔會幫到佢,只會令佢繼續沉淪,而你自己亦只會受傷害,狠心D唔好理佢,你都有家庭,真係長貧難顧,而且係呢種貧添。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

水晶宮

Angel_Rose 發表於 19-5-13 15:23

至於精神病,我無辦法捉到佢去驗,可能有都 ...

可以斷絕關係了

大宅

瞓得好勳章

惟有用孖B既童年彌補你自己失去既童年。
有錢都留番畀自己同BB啦

首頁

尾頁

跳至