論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

2019新春慶豚圓

真係實行我諗大量菲印可執包袱返歸啦,我洗鬼請佢咩

男爵府

2019新春慶豚圓

強烈反對, 垃圾香港政府

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

其實D工人已經係8小時甚至更少時數工作啦,冇人響屋企就自動停工,實質做倒幾個鈡呢?

大宅

hohoho2013 發表於 19-5-15 00:15
呢個政府,永遠對外人好過自己人

咪係!手指拗出.....

大宅

oken 發表於 19-5-15 08:14
做8個鐘?真係人唔笑狗都吠
玩電話就8個鐘

Exactly

子爵府

e25choi 發表於 19-5-13 15:57
邊個提意學習加拿大,攞佢出來💣

抽佢出來打獲金

天珠殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

邊個咁諗?

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

佢請過工人未?

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

做工人好過做養佢既boss,本末倒置

大宅

kit2004 發表於 19-5-16 16:12
做工人好過做養佢既boss,本末倒置

絕對係,我都無做過一份工每日做8個鐘,有ot補水,仲可以黑老闆面

男爵府

Charmchai 發表於 19-5-16 16:33
絕對係,我都無做過一份工每日做8個鐘,有ot補水,仲可以黑老闆面
...

如果真係落實8小時後有ot, 如何能保證工人不會留番晒啲工作係ot時間先做? 果8小時就玩手機???

別墅

2019勳章

咁政府要確保佢每日8小時不停地做家務,清潔屋企
佢地到時唔好話辛苦呀!

別墅

2019新春慶豚圓

Charmchai 發表於 19-5-16 16:33
...

仲成日駁嘴講大話,當boss白痴,仲想話補水,未扣佢人工都偷笑

大宅

Deutsche 發表於 19-5-16 18:25
仲成日駁嘴講大話,當boss白痴,仲想話補水,未扣佢人工都偷笑

如果整爛野扣人工無上限,佢地應該無糧出

大宅

加拿大無論工時,生活節奏,各樣模式都香港大不同
點可以相題並論? 人地返工唔洗OT,香港人呢? 應該都好少工種係準時收工兼工時短又假期多囉。

男爵府

醒目開學勳章

莫非張太是菲或印?如果唔係,點會有甘諗法,除非腦殘加智障

大宅

最近我轉因為身體不適,在家休養中.發覺姐妲休息既時間多過工作,做一項清潔(約10分鐘)就休息半個小時. 問佢做乜玩電話,做乜唔做野,佢就即喊,問why why why ......休息時間點解唔可以玩電話。之後我摌爆佢....
我想講,我喺屋企佢都可以不斷搵機會偷懶,我不在會點呢?直頭8個鐘內玩電話,d工作OT 先做....

Suggest 果個都痴鬼缐

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 分享愛 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

政府真係不知所謂, 手指拗出唔拗入.
自己子民都唔幫.

真係咁, 請鐘點好過, 使乜請外傭.

大宅

fa_chan 發表於 19-5-17 10:53
最近我轉因為身體不適,在家休養中.發覺姐妲休息既時間多過工作,做一項清潔(約10分鐘)就休息半個小時. ...

冇錯!佢哋仲晒電話毒㗎啦!我ftm ,佢無時無刻搵機會去睇電話, 我唔係屋企,佢就停晒啲工作,等有人喺屋企先做。
仲話有OT錢,佢哋咁識諗,啲嘢仲唔留返OT做咩

大宅

gilgil39 發表於 19-5-17 22:43
冇錯!佢哋仲晒電話毒㗎啦!我ftm ,佢無時無刻搵機會去睇電話, 我唔係屋企,佢就停晒啲工作,等有人喺屋 ...

未係lor, 政府只幫外人,蝦香港人

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊