自由講場

跳至

首頁
12345...16

尾頁

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

有次去台北,我同女去到因為天氣太凍病左,仲同c6鬧交

又有次去台中,四日中三日半都落大雨,連最普通的行程—夜市都冇去,有一整天在playhouse度過,小朋友就覺得冇乜嘢,大人就超掃興。我個仔去科學館仲要撞親頭,落狗屎咁周圍揾喜療妥買

瑪瑙宮

回覆樓主:

同2個朋友去海南島,點知2個朋友淨係掛住識男仔(第一晚就响酒吧識外國人,飲到唔願走,而果2個外國人講明只係玩玩下)

道不同不相為謀,第2日就同呢2個朋友分開玩,直至回程同機就算,返到香港亦做唔番朋友

茶類愛好者    發表於 19-5-16 06:41

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

舊年首次去日本沖繩,5日入面4日落雨,已經係過左颱風先到步! 唔敢夏天再去日本了

伯爵府

無話可說 發表於 19-5-13 18:21
舊年首次去日本沖繩,5日入面4日落雨,已經係過左颱風先到步! 唔敢夏天再去日本了
...

我都試過冲繩打風,第二日開始落大雨,我仲去左首里城之後嗰日book左一日團,好彩個風來得快去得快,嗰日後半段已出太陽,之後嗰幾日仲好曬添,所以嗰次冲繩之旅不算太失敗

伯爵府

I9528 發表於 19-5-13 18:19
同2個朋友去海南島,點知2個朋友淨係掛住識男仔(第一晚就响酒吧識外國人,飲到唔願走,而果2個外國人講明 ...

不太熟的fd?咁玩嘢,X仔就留響香港去老蘭算啦

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

係同老爺奶奶去,本來打算去到 join local tour,但佢哋度度都話唔想去,無興趣。去食嘢又係樣樣都唔想試,日日食來食去都係嗰D。

返來同老公講,日後我哋自己去多次,因為根本都無乜點去過地方。

瑪瑙宮

lovelybaby2015 發表於 19-5-13 18:27
不太熟的fd?咁玩嘢,X仔就留響香港去老蘭算啦

中學同學嚟,點會唔熟
只能夠講 : 歲月會令人變

男爵府

回覆樓主:

去台北同老爺奶奶一齊去,點知我老爺樣樣都唔滿意,行夜市又唔啱,食嘢又唔啱,好難先捱過四日,最後一日明明喺夜晚7點機,中午12點就催我哋去機場,點知班機最後成10點先飛到,勁無奈

男爵府

Lihoma 發表於 19-5-13 18:28
係同老爺奶奶去,本來打算去到 join local tour,但佢哋度度都話唔想去,無興趣。去食嘢又係樣樣都唔想試, ...

你同我嘅情況一模一樣

子爵府

2019新春慶豚圓

lovelybaby2015 發表於 19-5-13 18:26
我都試過冲繩打風,第二日開始落大雨,我仲去左首里城之後嗰日book左一日團,好彩個風來得快去得快, ...

樓主應該係貴人,出親門都招風雨

大宅

首爾
悶到好想好想早兩日走

幪面超人    發表於 19-5-15 11:02

珍珠宮

我哋成日都鬧交

鬧完就算

瑪瑙宮

無話可說 發表於 19-5-13 18:21
...
夏天雨季去邊都有機會係咁,無辦法。

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我自己就唔會暑假去東南亞,因為實打風同落狗屎。

我有一年去韓國,撞正日本10年一遇大風雪,令到唔會點落大雪嘅首爾都有雪落。嗰次我兩個女最開心,去到大公園淨係玩雪都玩到傻。嗰日啲雪唔大但落唔停,到夜晚酒店門口已有一定嘅積雪,佢兩個係度砌雪人。

大宅

去波羅的海三國,悶到想改機票早走。

翡翠宮

mercurycc 發表於 19-5-13 18:36
夏天雨季去邊都有機會係咁,無辦法。

7月頭,無諗過咁快打風!最初以為打完風果日無影響,點知之後日日落大雨

瑪瑙宮

馬爾太 發表於 19-5-13 18:32
有d人係咁,
有個親戚每次有佢份露營,旅行,行山都必定大雨,試過次一路行一路打雷幾驚比雷打中。

瑪瑙宮

無話可說 發表於 19-5-13 18:40
7月頭,無諗過咁快打風!最初以為打完風果日無影響,點知之後日日落大雨
...
舊年麻,見你有開post講,
天氣不似預期。

伯爵府

馬爾太 發表於 19-5-13 18:32

好無奈

伯爵府

大笨鼠 發表於 19-5-13 18:30
去台北同老爺奶奶一齊去,點知我老爺樣樣都唔滿意,行夜市又唔啱,食嘢又唔啱,好難先捱過四日,最後一日明 ...

響機場成日

首頁
12345...16

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊