跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

田家炳收左囡囡09年k1下午班....自己對學校資料唔太了解....想問問小朋友曾經讀過或而家讀緊"救世軍田家炳幼稚園"既家長

1. 課程較深定淺
2. 老師話每星期有一日普通話老師及外藉老師教英文...咁平時既日子...老師都會教小朋友英文同普通話嗎...有無拼音
3. 係唔係k1已經有普通話同外藉老師教
4. 幾時開始要寫字...有無默書 ( 如要默書...k幾時開始要默
5. k1至k3的功課量, 每日每科大約有多少
6. 上午班及下午班既老師是否一樣...係咪有D只係半日老師
7. 老師較友善定嚴厲, 有沒有愛心...
8. 老師多唔多同家長溝通
9. 小朋友們返得開心嗎
10. o係學校網到見到有d興趣班....有無限定高年班先有得報...k1可以報嗎

謝謝大家幫忙解答...thx!!!

男爵府

好媽媽勳章

田家炳收左我囡囡讀上午班.
我都想了解多d學校資料, 課程等等
講提供
thx~

原帖由 manman0401 於 09-5-2 12:41 發表
田家炳收左囡囡09年k1下午班....自己對學校資料唔太了解....想問問小朋友曾經讀過或而家讀緊"救世軍田家炳幼稚園"既家長

1. 課程較深定淺
2. 老師話每星期有一日普通話老師及外藉老師教英文...咁平時既日子...老師 ...

大宅

好媽媽勳章

hi lamtywendy ,

睇你個blog....你囡囡而家都讀緊N1喎....我囡囡都係....所以都頭痛緊原校升讀K1定轉去田家炳讀

原帖由 lamtywendy 於 09-5-5 11:51 發表
田家炳收左我囡囡讀上午班.
我都想了解多d學校資料, 課程等等
講提供
thx~

大宅

好媽媽勳章

請問有無田家炳既家長可以幫幫忙解答呀!!

THX THX THX

男爵府

好媽媽勳章

Hi manman0401
你好!

你囡囡讀緊邊間n1呀?
我囡囡讀緊間n1係全日架, 所以打算轉田家炳, 比佢返半日.

原帖由 manman0401 於 09-5-6 12:28 發表
hi lamtywendy ,

睇你個blog....你囡囡而家都讀緊N1喎....我囡囡都係....所以都頭痛緊原校升讀K1定轉去田家炳讀

大宅

好媽媽勳章

我囡囡而家讀緊粵南信義會腓力堂愛鄰幼兒學園....都係全日架....學校既校長,老師,同嬸嬸都好好....所以諗緊轉唔轉囉.....因驚課程較淺
原帖由 lamtywendy 於 09-5-6 15:29 發表
Hi manman0401
你好!

你囡囡讀緊邊間n1呀?
我囡囡讀緊間n1係全日架, 所以打算轉田家炳, 比佢返半日.

大宅

好媽媽勳章

請問有無田家炳既家長可以幫幫忙解答呀!!

THX THX THX

首頁

尾頁

跳至