懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

度左頸皮 等t21 中
諗住政府做埋Oscar 諗住我同姑娘講冇意係外面做

但姑娘解釋 如果做兩次一次有risk 一次正常
到時點樣決定 做唔做有流產風險既抽絨毛/胎水

我之前冇諗過呢樣野 又覺得佢講得幾啱 咁我就好乖咁講咗我會做t21
跟住就冇咗Oscar offer

比未去政府既jm 參考一下

別墅

2019新春慶豚圓

KoneyB 發表於 19-5-14 09:37
等t21 中

冇意係外面做但姑娘解釋俾你

我果時係直接講冇係出面做,其實前一日先做完。如果唔係唔做架

男爵府

可樂媽媽 發表於 19-5-14 09:41
冇意係外面做但姑娘解釋俾你

係呀我話冇做
佢就話好多人做t21 因凖d
跟著就講唔好重覆做 同點解
跟著我就食左誠實豆沙包

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

我只係提過有去私家都冇左結構期啦,真係好唔公平!
不過2年前可能t21呢D未十分流行,我有問姑娘好唔好做t21 check唐氏,佢答我唔好清楚呢D係乜,你自己決定

別墅

我有同姑娘講會係私家做nifty 同結構,佢問我同一個問題,我答佢nifty唔係100%,是但一邊話我not pass我都會抽水驗。佢就比曬oscar同結構期我(not高年齡)

子爵府

2019新春慶豚圓

度左頸皮 等t21 中

我覺得姑娘講得唔啱喎
如果做2次一次話有機會有問題,咁抽唔抽胎水就之後先諗,
同埋早啲知咁好多野都會提早安排,例如照埋早期結構等

大宅

度左頸皮 等t21 中

係呀,我話無出去驗nifty先有早期唐氏期...唉,我超高齡都唔比結構期我啦同一間醫院反而後生嘅就有,唔知佢點計

複式洋房

我坐係大堂等叫名時睇哂登記時派所有單張,有一張有寫如果外面有做NIFT test就唔建議係政府check唐氏,以免結果不一致自己嚇自己。睇完單張我已心裡有數,入去見姑娘時我堅決話冇打算外面做T21/Nifty (事實係一星期前已做咗,但未有報告),姑娘俾期我即日度埋頸皮。

其實坐係大堂等時真係可以好好睇吓派果一大叠紙,產前講座,產前運動班點樣報都有寫清楚的。

大宅

2019新春慶豚圓

mmhop 發表於 19-5-14 11:27
我坐係大堂等叫名時睇哂登記時派所有單張,有一張有寫如果外面有做NIFT test就唔建議係政府check唐氏,以免 ...

請問係邊間醫院 thx?

複式洋房

JP930 發表於 19-5-14 11:13
係呀,我話無出去驗nifty先有早期唐氏期...唉,我超高齡都唔比結構期我啦同一間醫院反而後生嘅就有 ...

妳覺得好啱,我高齡38歲,IVF,都唔比結構,但又不斷重複我高齡要點點點。老公話我傻,醫生問有無睇私家,我太誠實,應該話無,可能會比結構期我。識另一媽媽同一醫院,預產早我2星期,不是高齡/危,都有結構期,姑娘主動比佢,真係睇心情。
另外東區Oscar就個個都比,無問有無做Nifty/T21。

大宅

RachelHKH 發表於 19-5-14 12:00
妳覺得好啱,我高齡38歲,IVF,都唔比結構,但又不斷重複我高齡要點點點。老公話我傻,醫生問有無睇私家, ...

睇私家應該唔關事,姑娘直接同我講話無結構期,叫我自己出去book私家可能真係睇心情

複式洋房

我一直以為Oscar 即係度頸皮
係兩樣嘢黎??

thanks!!

複式洋房

東區Oscar好似真係個個有咁, 因為佢冇問過我有冇打算做T21呢D.

複式洋房

我就去佐聽講座同度頸皮,留心聽助產士話頸皮幾多,正常範圍內就安心,跟住到抽血我就話係出面做佐T21,唔想抽血,她就俾我走,唔抽血就沒算做完成個Oscar,所以醫院就當你無做唔會打來,頸皮都好緊要,度完頸皮和有鼻骨再加上T21結果係正常就更加安心,我就係咁作法

大宅

唔洗講甘多,只答未決定就得,蝕左一次超聲波政府已經照得三幾次咋,少少福利冇埋

大宅

2019新春慶豚圓

JP930 發表於 19-5-14 11:13
係呀,我話無出去驗nifty先有早期唐氏期...唉,我超高齡都唔比結構期我啦同一間醫院反而後生嘅就有 ...

exactly,比我後生好多又低風險個D都有結構期,我懷疑係咪我如實報稱有工作,又知我有揾私家所以hold起個結構期俾其他窮D的孕婦

複式洋房

臭Patpat小B 發表於 19-5-14 14:01
唔洗講甘多,只答未決定就得,蝕左一次超聲波政府已經照得三幾次咋,少少福利冇埋
...

完全同意!

大宅

2019新春慶豚圓

臭Patpat小B 發表於 19-5-14 14:01
...

得一次咋,就係oscar,跟住乜都冇,好唔公平

大宅

2019新春慶豚圓

he925 發表於 19-5-14 12:18
我一直以為Oscar 即係度頸皮
係兩樣嘢黎??

同一樣野黎ga

大宅

asukav6 發表於 19-5-14 14:09
exactly,比我後生好多又低風險個D都有結構期,我懷疑係咪我如實報稱有工作,又知我有揾私家所以hold起個 ...

我覺得9成係囉,因為要填張問卷問家庭收入係幾多,我2個人工作仲有一個大仔,已經唔算高收入都唔比,可能真係比得爸爸有工作嘅家庭啦

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊