親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓

如題,嚟緊暑假計劃去上海,有出入方便又唔太貴的酒店介紹嗎?

7月中上海係唔係好熱,去廸士尼會好辛苦嗎?

有無咩景點係必去,必食同必買呢,唔該晒

別墅

得閒傾下 發表於 19-5-14 12:34
如題,嚟緊暑假計劃去上海,有出入方便又唔太貴的酒店介紹嗎?
7月中上海係唔係好熱,去廸士尼會好辛苦嗎 ...
唔太貴 ... 即係幾多錢 ?
$500、1000、2000... ?
上海、蘇州、杭州 ... 的七月中, 陰天有雨時, 日期氣溫 25度以下. 有太陽時, 唔算太熱 ... 40度左右.

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

7天酒店

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆 hkccu2700 的帖子

想揾 d 連稅 $500 - $1000 樓下出入方便嘅酒店第一次去上海
主要都係去番上海玩
外灘,新天地,橡園,廸士尼呢 d 地方

想去浙江安吉的 hello kitty park
但離上海太遠,又唔見有車直接去到,只好放棄

男爵府

2019新春慶豚圓

回覆 youhello507 的帖子

我係 hotel. com 揾唔到有上海7天酒店嘅請問 search 咩字眼先揾到呢

男爵府

國內酒店用 Ctrip search 比較多選擇

wcpcelia    發表於 19-5-15 18:08

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=21657074

男爵府

得閒傾下 發表於 19-5-14 13:44
回覆 youhello507 的帖子

我係 hotel. com 揾唔到有上海7天酒店嘅請問 search 咩字眼先揾到呢

http://www.7daysinn.cn/

男爵府

有小朋友七天可能麻煩D

別墅

得閒傾下 發表於 19-5-14 13:44
我係 hotel. com 揾唔到有上海 7天酒店嘅請問 search 咩字眼先揾到呢
係豫園, 不是橡園, 多人到痴左線, 去一次就怕怕.
7-Days、錦江之星、如家 Home Inn ... 都係連鎖式商務旅館, 乾淨企理大致上無問題, 但大部分隔音都比較差, 感覺似青年旅館多過似酒店, 我一個人出差, 都會住.
如果係浦東(黃浦江東面) 範圍的分店, 可能 RMB 200~300就有交易, 浦西市中心, 例如徐家滙、靜安寺、人民廣場 ... 可能要 400以上.

可以睇埋 人民廣場 (MTR) 九江路的 Charms Hotel 中福大飯店, 普通雙人房應該係 RMB 550~700
優點 : 位置好, 差不多係最旺的市中心, 價錢相對平, 搭地鐵及巴士只需要行 2~3 分鐘, 房比較大, 裝修舊, 但乾淨企理, 四四正正.
缺點 : 裝修舊, 舊式的中式早餐, 唔食無損失, 酒店職員烚下烚下.

RMB 1,000 ~1200 左右, 在浦東搵比較靚、比較新的酒店不難, 當然浦西係比較旺的.

珍珠宮

hkccu2700 發表於 19-5-14 15:06
係豫園, 不是橡園, 多人到痴左線, 去一次就怕怕.
7-Days、錦江之星、如家 Home Inn ... 都係連鎖式商務旅館 ...

太詳細,我只識7天果d

珊瑚宮

youhello507 發表於 19-5-14 16:03
太詳細,我只識7天果d

南京路既7天,床好鬼細

珍珠宮

12312 發表於 19-5-14 16:48
南京路既7天,床好鬼細

將貨就價啦,有張床乾淨瞓就得

珊瑚宮

youhello507 發表於 19-5-14 16:50
將貨就價啦,有張床乾淨瞓就得

因我三個人,2張床100cm.

珍珠宮

12312 發表於 19-5-14 16:57
因我三個人,2張床100cm.

其實2m ,我瞓4個人都ok

珊瑚宮

youhello507 發表於 19-5-14 17:06
其實2m ,我瞓4個人都ok

系病機會拍吾埋

子爵府

2019勳章

上海有個LEGOLAND, 唔知有沒有0野玩?

子爵府

開心吸收勳章

發表於 4 天前 |顯示全部帖子

回覆樓主:

住開豪都大酒店
平平哋
最緊要張床夠大

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊