自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

湯底又試,肥牛有3款又要試,試食都試飽啦!
個客有問題。

不過個侍應都要學1下點對付呢啲long黎客,可以反問:先生,放心啦我地啲湯係新鮮煲,絕無味精...

男爵府

回覆樓主:

湯底又試,肥牛有3款又要試,試食都試飽啦!
個客有問題。

不過個侍應都要學1下點對付呢啲long黎客,可以反問:先生,放心啦我地啲湯係新鮮煲,絕無味精...

珍珠宮

回覆樓主:

咁都要問邊個岩/錯

男爵府

回覆樓主:

試味?咁有冇得試晒所有火煱料?
相信試完都飽晒

大宅

無咩對與錯,客人按自己喜好要求,老闆按自己能力給予服務

珍珠宮

cherrie221 發表於 19-5-14 14:20
個客蠢,比你試試完叫野食,之後睇下邊個唔著數

我第一時間都係咁唸

在餐廳嘈,之後餐廳出的食物,基本上唔敢入口是常識吧

侯爵府

stellababe 發表於 19-5-14 13:39
尋晚去打邊爐餐廳用老火湯做湯底二選一,隔離枱黎左一家人個男人問負責人:喂有咩湯底。可以不兩碗試吓味先 ...

梗係個客白痴,咁都問得出

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

個客野蠻,按佢咁講唔通要每款牛俾兩片佢試完先order嗎?

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

第一次聽有咁嘅要求,點野食前可以試食嘅咩?

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

beehoneybee 發表於 19-5-14 13:48
大家都無唔啱,餐廳可以唔俾,客人可要求。

我都咁覺得,只要大家禮貌表達,我覺得有所謂啱唔啱咁嚴重。
客人可以試味,對客人係好事,餐廳容許客人試,可能一傳十十傳百,做多d生意。
不過一碗又多左d,一細碗就可以了。
當然餐廳有權利拒絕,客人唔可以話餐廳唔啱,總之,大家都冇唔啱。

子爵府

回覆樓主:

客嘗試問無問題, 間餐廳負責人已答唔可以,其後再話送糖水,佢仲要講啲咁嘅說話,就真係 幾厚面皮、 核突……

珍珠宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我愛小魚仙 發表於 19-5-14 17:41
無咩對與錯,客人按自己喜好要求,老闆按自己能力給予服務

店舖話咗唔得,個客仲要雷間店俾佢試又話人唔識做生意,咁個客啱唔啱呢?尊重是甚麼?

水晶宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

什麼地區? 呢啲咁粗口嘅客! 如果我係老闆,寧願趕(呢種低質)客囉!

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

畀面勳章

尋晚去打邊爐餐廳用老火湯做湯底二選一,隔離枱黎左一家人個男人問負責人:喂有咩湯底。可以不兩碗試吓味先 ...

湯底餐廳收幾錢先,收一百幾拾嘅話,就個客多Q餘。
收一千幾百嘅,就或者可以俾豉油碟大細嘅佢試。

大宅

fuhk 發表於 19-5-14 18:08
店舖話咗唔得,個客仲要雷間店俾佢試又話人唔識做生意,咁個客啱唔啱呢?尊重是甚麼?
...

個客同一般出聲攞折扣優惠、送果盤、送糖水既客一樣,不過佢既要求獨特者,老闆都做得好好呀,佢覺得我只係可以offer 糖水,大家共識到個利益咪算囉一樣米養百樣人,下下分邊個對邊個錯真係諗到頭暈

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

咁駛唔駛每樣餸都比埋佢試味?
放下自在

珍珠宮

我愛小魚仙 發表於 19-5-14 18:22
個客同一般出聲攞折扣優惠、送果盤、送糖水既客一樣,不過佢既要求獨特者,老闆都做得好好呀,佢覺得我只 ...

咁可以討論吓呱。。。

人,唔知醜會好醜的

男爵府

回覆樓主:

個客

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至