0-6個月

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓

發表於 6 天前 |顯示全部帖子
呢排阿媽出入醫院,我兩頭撲,工人姐姐又未黎,尋日未幫得切BB換褲仔,點知一幫佢換至知原來佢pat pat已經損左,怪唔之得佢係咁扭又喊,我都內疚死⋯⋯除左即刻幫佢清潔消毒,都唔知可以點補救⋯⋯

複式洋房

2019勳章

winnie0524 發表於 19-5-14 19:01
呢排阿媽出入醫院,我兩頭撲,工人姐姐又未黎,尋日未幫得切BB換褲仔,點知一幫佢換至知原來佢pat pat已經 ...

消毒? 你用咩消毒? 另外有冇每次換片抹patpat 膏? 勤d換,唔好俾佢業太耐就好快有個靚patpat架喇

複式洋房

呢排阿媽出入醫院,我兩頭撲,工人姐姐又未黎,尋日未幫得切BB換褲仔,點知一幫佢換至知原來佢pat pat已經 ...

唔好咁自責啦⋯要顧家人又要湊 bb,應該好辛苦!你自己都好好保重,先有力量繼續行落去。

複式洋房

2019新春慶豚圓

搽施巴ph5.5便疹膏,好快好番。每次換片都要乾搽。加油呀媽媽!辛苦你喇!為左bb,頂硬上!

別墅

我女用 mastuxx 1-2次好返. 用過好多吾同呢隻最好.

大宅

比正常媽媽多咗咁多嘢要應付,又有額外壓力,唔多唔少實做唔足,唔使咁放喺心,凡事盡力盡心就好。

別墅

我都試過自己既錯失令bb pat pat損左,唯有當錯誤中學習,萬幸bb之後pat pat都好白滑. 放鬆d, 起碼你對b係有心,只係你有唔同野要兼顧,唔好太大壓力呀

複式洋房

2019勳章

Chicco patpat膏好用呀!我女出世到依家都用佢..未試過紅patpat

別墅

唔好自責,pat損左小心處理好快好既唔使太擔心

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

發表於 5 天前 |顯示全部帖子

唔好自責啦,屋企人有事大家都唔想,幫佢茶下pat pat 膏,好快冇事,所叫c6幫下手

大宅

較手機定時換片餵奶就得,放鬆。

別墅

2019新春慶豚圓

搵親戚朋友返黎幫幫手先

複式洋房

試下搵親戚或者朋友幫手?

洋房

唔好怪自己啦媽媽 知你好努力架啦
https://youtu.be/Szo6Isk30Zk

複式洋房

又唔好咁樣話自己,咁多野忙,一個人好難分身,樣樣都做到100分就係超人啦

禁止訪問

2019勳章

洋房

加油呀!我岩岩坐完月,工人黎左兩個月,學哂d野又話下星期要走,我都好怕自己做唔到,平時依賴慣陪月同工人,覺得佢地做得好過我。但我知我係bb媽咪,一定攪得掂~ 你都要相信自己可以呀!一齊努力啦~

複式洋房

2019新春慶豚圓

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
stevetime 發表於 19-5-14 19:07
消毒? 你用咩消毒? 另外有冇每次換片抹patpat 膏? 勤d換,唔好俾佢業太耐就好快有個靚patpat架喇
...

我同佢用左ph 2.5果隻消毒水消毒囉, 之前BB展見到買左支旁身, 點知過左3個月咁快就要用, 唉, 尋日真係忍唔住換左片之後自己呢埋左o係廁所喊, 好彩之後老公放左工之後有同佢傾左陣, 佢呢2日請左假幫手湊B, 等我可以專心陪我媽,

複式洋房

2019新春慶豚圓

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
多謝你地, 我會堅強支持落去架! BB個pet損左手尾會唔會好長架? 而家又開始熱, 我擔心會好易返發呀

複式洋房

2019勳章

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
winnie0524 發表於 19-5-16 19:17
多謝你地, 我會堅強支持落去架! BB個pet損左手尾會唔會好長架? 而家又開始熱, 我擔心會好易返發呀 ...

呢排實在太濕太熱,可以既話開冷氣啦,定時開窗換d 鮮風冇問題的。

我b個紅pat都係搽patpat膏三日左右,可能因為本身唔太嚴重。

加油呀,新手爸媽總係要累積經驗的

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊