自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

crystal媽咪 發表於 19-5-14 23:38
樓上好多個都話好難食

絕對係勁難食

珍珠宮

王國教室勳章

未聽過,個盒好得意

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

my005 發表於 19-5-14 22:23
一盒裡面好似分幾包粉既,每次食一包。

我地係將D粉倒入匙後,加D水搞至杰杰地,跟住就要一口食左佢,因 ...

見到阿媽買返嚟,就好驚

男爵府

ahpoo 發表於 19-5-14 23:37
唔同,肚臍餅cute d,底下有粒餅!花撘餅無餅底,我個人覺得好難食
...

唔該jm! 咁我應該只係食肚臍餅了

複式洋房

回覆樓主:

我細個時,呀媽迫我飲"肥仔水"

大宅

我食過!

係我人生中永誌難忘最難食的東西之一
一入口就打冷震
果種唔咸丶唔甜丶唔苦⋯⋯唔知咩怪味真係好難形容
好想吐咗佢
但在老媽凌厲的眼神下夾硬吞

男爵府

cy101 發表於 19-5-14 21:36
聽過, 未食過! 好難食?

食花塔餅咋, 花塔餅應該平好多, 經濟D!!!!

$68 20粒花塔糖

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

3b 發表於 19-5-14 21:35
係, 會留喺個口到一陣, 是否回甘味?

記憶中 好似係腥味 總之臭到嘔
大事化小, 小事化毛.........

伯爵府

食過仲有花塔餅

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

crystal媽咪 發表於 19-5-14 23:31
冇喎
迫食保濟丸就多,點解咁驚

保濟丸我到依家仲有食
肚痛啪兩樽

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

超級特務 發表於 19-5-14 22:29
應該係甘積散

頭先search過唔多似

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小倩 發表於 19-5-15 00:55
保濟丸我到依家仲有食
肚痛啪兩樽

……

王國長老

crystal媽咪 發表於 19-5-15 06:59
保濟丸冇食好多年
仲記得有大大粒白色圓波波白鳳丸

大大粒養陰丸就有食過

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

小倩 發表於 19-5-14 07:22
我食花塔餅

我都係,阿媽在Watsons買,都唔知係咩,甜甜地我又唔係好介意食

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

小倩 發表於 19-5-15 07:16
大大粒養陰丸就有食過

……

大宅

食過
仲有隻好似叫糖十二增肥丸

男爵府

無。咩味架?

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

冇喎

首頁

尾頁

跳至