6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

大宅

2019勳章

我都係夜欄人靜冇得訓上來求救見到同路人。
我個8個月,只肯訓大床,超易醒,向來唔中意奶咀,準備出牙。
開奶茶丶七星茶丶保嬰丹無效。
平均每晚訓8小時,下午再補眠20分鐘至一小時不等。

別墅

我個個都係一晚醒好多次,每次都係揾lin姐啜先得!同路呀!一放低會醒!你個個本身係咪都係好癡身咖?
我走投無路到連衣紙都燒埋!神都拜埋!唯有大家加油!

禁止訪問

禁止訪問

別墅

Chengyusze 發表於 19-5-15 07:21
我個個好痴身 因為一直都系我一個湊,我連衣紙 、揭日腳、拜床頭,全部做哂都唔得。完全覺得好似系有病咁 ...

U re not alone ! 我都試過打patpat ! 好絕望嘅感覺呀!我個個最近飲完7星茶,感覺好少少! 同埋有時我估係熱醒,我的個通常咁喊醒都好似發惡夢咁咖!合埋眼狂喊!

禁止訪問

大宅

2019勳章

你真係咩都做過哂,爭未俾安眠藥佢(講笑)。講真,做咗媽咪,呢一世都唔能夠再一覺訓天光,小朋友唔係呢樣就果樣,唔會停。

另外,你個BB成日要啜啜,聽落去因為出牙,只可以等丶忍。

大宅

2019勳章

Chengyusze 發表於 19-5-15 07:18
我個個真系好誇張 狂醒 真系唔知幾時先可以再一教訓天光 佢訓得好唔定,訓左隻手都郁下郁下成日
...

有些BB中意做木乃伊,你試下,我個大仔大大下要做木乃伊先訓到。同埋youtube有教其他包BB方法,其中一款我有用過,大約係兩腳夾cushion or blanket 側睡。亦試過有效訓長咗。

別墅

Chengyusze 發表於 19-5-15 07:38
我仔都好大汗 成頭濕得好勁 濕到一日要換兩次枕套。
我日日都唔想訓夜教咁 一訓著 冇耐就要醒
一醒親都要 ...

有冇試過開凍小小冷氣,我仔係超怕熱+好大汗,試過有一排佢訓得好差,一晚坐底醒4-6次,之後發現原來係冷氣唔夠凍,佢不停熱醒

大宅

2019新春慶豚圓

我都好羡慕有D真係一覺訓天光,我個歳半,一晚好彩一次,唔好彩二次,要飲奶

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

大宅

2019新春慶豚圓

佢日頭訓覺如何? 會唔會日頭訓太多?

複式洋房

Chengyusze 發表於 19-5-15 01:29
我仔現在差不多十個半月 自從打完6個月針後每晚訓教經常都會醒10次內有時更加唔止⋯⋯
愈醒愈勵害 我夜晚系 ...

佢有無睇電視架
或者佢大便好唔好?

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊