自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

minna_minna 發表於 19-5-16 12:32

店主在意的是玩模型的客人,樓主的幾百蚊賺不賺到錢, ...

樓主好似買八百係幾盒加埋嘅價錢。如果話老公係「玩開」,應該都相對有一定要求,但又問d咁嘅問題,遇著唔休做嘅小店主,甚至會趕客都唔出奇,因為樓主用去百貨公司嘅態度發問,遲吓係咪可能百貨公司方式咁返嚟退換??有d店主真係唔想做呢類客的!可以話我講緊歪理,但事實歸現實,好多情況就係咁囉!
我要買d自己略懂一二嘅野時,我鍾意小店會有機會買到絕版、限量貨。若果乜都唔知,我係去番aeon、玩具反斗城買就算,反而普通版啫,買嘅過程一定舒服過去小店間間摷啦!

大宅

開不了口 發表於 19-5-16 00:43
下次串返佢,"識就唔駛問你啦,個個客都識唔駛問嘅,擺自動售賣機咪得囉"
...

呢句正!值得背

男爵府

yanbb12 發表於 19-5-15 06:23
尋日去旺角現時㸃,諗住買啲模型過兩日帶返外國送比老公。咁我又真係唔識啲模型嘢,見到有間賣細盒高達,四 ...

吃飽了撐的、唔認得錢啦(emoji)唔好理佢、冇嬲、呢間嘢睇黎要發大來做!一朝得志!語無倫次!
快樂的甜芋快樂的甜芋

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

開不了口 發表於 19-5-16 00:43
下次串返佢,"識就唔駛問你啦,個個客都識唔駛問嘅,擺自動售賣機咪得囉"
...

正爆

總有離別的時候

伯爵府

yanbb12 發表於 19-5-15 06:23
尋日去旺角現時㸃,諗住買啲模型過兩日帶返外國送比老公。咁我又真係唔識啲模型嘢,見到有間賣細盒高達,四 ...

其實好多行業都係咁㗎啦....死老豆咁樣係香港常態。

首頁

尾頁

跳至