6個月-1歲

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

2019新春慶豚圓

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
BB開始轉加固,想問下邊隻米糊比較好?

大宅

2019新春慶豚圓

angelw23 發表於 19-5-15 11:41

Hipp

大宅

2019新春慶豚圓

Hipp比較多人買,我仔剛食時也是hipp

禁止訪問

2019勳章

大宅

2019新春慶豚圓

我仔都係食HiPP 一來易買 二來有機品牌 我見好多KOL 媽媽group 都係用佢的

別墅

我會有幾罐, 有oat, 普通味, 有南瓜

大宅

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
食過一排hipp, 而家食緊holle.
覺得兩種嘅米糊質感有好大分別。同樣係有機。
我建議你兩款都試吓。一嚟睇bb反應,二嚟睇你自己鍾意開邊隻糊。
Hipp啲糊開出嚟好實,因為佢啲顆粒重身啲;而Holle嘅米粉係好幼細嘅碎片狀,開出嚟比較空氣感。但我覺得用奶開嘅話, Holle香滑過Hipp.
Hipp就粗鞋啲。其實兩個牌子都唔貴,不如你買嚟試吓先。

男爵府

發表於 4 天前 |顯示全部帖子
angelw23 發表於 19-5-15 11:41

Hipp,不過不要一次買太多,我阿B食了三週就吃粥仔

複式洋房

發表於 3 天前 |顯示全部帖子
我都好怕俾BB食個啲好甜嘅米糊...有一次我買過一隻美國牌子, 阿女食完梗係好開心,但係想食返淡味啲嘅野就唔肯食

複式洋房

2019新春慶豚圓

唔該晒各位媽媽
但就咁食米糊其實會唔會唔夠營養?

複式洋房

2019勳章

回覆 angelw23 的帖子

睇你食邊隻牌子~~ 前面媽媽講澳洲有機個隻牌子,我都有俾仔仔食緊佢裏面有鐵質同維他命C,加埋食其他食物,營養都好充足,唔需要太擔心

複式洋房

2019新春慶豚圓

angelw23 發表於 19-5-17 12:01
唔該晒各位媽媽
但就咁食米糊其實會唔會唔夠營養?

其實BB會同時飲奶同食糊仔 所以都夠營養架
仲有都係初初既時候先會齋食米糊
接受到固體之後 就會開始開啲果蓉菜蓉
加左之後營養就會更加全面啦

複式洋房

ummeko 發表於 19-5-17 14:34
回覆 angelw23 的帖子

睇你食邊隻牌子~~ 前面媽媽講澳洲有機個隻牌子,我都有俾仔仔食緊佢裏面有鐵 ...
有機呢隻牌子係邊度有得買?

複式洋房

發表於 前天 00:18 |顯示全部帖子

回覆樓主:

我買咗hipp
so far仔仔食得幾好
而家就快開第3盒XD
食哂就會轉其他嘢

複式洋房

2019勳章

發表於 前天 10:02 |顯示全部帖子
回覆 bubucheung3 的帖子