論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

王國會長

虎到金來勳章 牛年勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

睇個款, 想博你炒喎
每日望住佢哋就充滿力量啦!

禁止訪問

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

考慮跟以下帖2樓做法 報警/入境處/勞工處

https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=22492276

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

twsf 發表於 19-5-15 14:09
我而家要追番佢代通知金不過睇佢個款都無$因為佢仲欠大耳窿$
佢一樣會追你代通知金

侯爵府

育兒性格勳章 畀面勳章

叫佢返嚟REPORT DUTY, 唔係就當曠工, 並出第一次warning, 因工人在工作期間無故失蹤, 如果唔想蝕代通知金俾佢就千萬不要提炒佢等字眼, 小心你同AGENT和工人的WHATSAPP 用字, 因為可能用作日後上庭的證據. 如果佢真係返嚟就聯絡財仔嚟來夾佢走.

子爵府

twsf 發表於 19-5-15 12:13
工人琴日執晒啲野唔見咗人我哋以為佢走咗因為佢借左幾間財務公司點知今日佢去咗agent度反而話我地鬧佢搞到 ...

無論如何佢走咗,即係曠工喎!
千萬唔好自己炒佢,賠錢俾佢,無可能!
佢琴日走咗,你有冇即時報警?

禁止訪問

禁止訪問

大宅

twsf 發表於 19-5-15 19:43
其實政府真係冇保障啲雇主佢而家咁樣走咗去仲可以繼續搵新嘅雇主咁樣實在太唔公平,今日已經收到財務公司嘅 ...

所以一定要報警同去入境處/勞工處報告,呢個係個好嚴重嘅問題,你都要再三睇吓有冇唔見嘢。收到財仔信都報返去警處同入境處。

我喺第二個post都有講過,我老師兩夫婦喺好耐以前因爲個工人問財仔借錢,走佬,返嚟問我老師借錢唔成功,砍死咗佢哋。佢哋好好人,書香世家,好可惜。所以你要好小心同要即時update 你報警份備案。
平平穩穩又過一日

大宅

bubblesb 發表於 19-5-15 22:45
所以一定要報警同去入境處/勞工處報告,呢個係個好嚴重嘅問題,你都要再三睇吓有冇唔見嘢。收到財仔信都報 ...

換鎖得唔得? 好得人驚

大宅

soiebb 發表於 19-5-16 12:59
換鎖得唔得? 好得人驚

都係一個好主意嚟。但出入都要注意囉。
平平穩穩又過一日

首頁

尾頁

跳至